אוכל זה החיים

מתכון ראגו בשר

מתכון ראגו בשר
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

ראגו בשר הוא מאכל איטלקי עשיר ולבבי שנהנים ממנו כבר מאות שנים. מקורו מאזורי אמיליה-רומאניה וטוסקנה, מאכל דמוי תבשיל מלוח זה ידוע בזכות עומק הטעמים והאיכויות המנחמות שלו. המתכון כולל בדרך כלל נתחי בשר רכים בבישול איטי עם ירקות ארומטיים, עשבי תיבול ועגבניות, וכתוצאה מכך רוטב טעים ומשביע.

רכיבים להכנת ראגו בשר

  • 500 גרם (1 פאונד) בשר בקר, רצוי צ'אק או תבשיל בקר, חתוך לחתיכות בגודל ביס
  • 500 גרם (1 פאונד) בשר חזיר, רצוי כתף או צלעות, חתוך לחתיכות בגודל ביס
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 800 גרם (28 אונקיות) שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • 250 מ"ל (1 כוס) יין אדום
  • 250 מ"ל (1 כוס) מרק בקר או ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • – להגשה –
  • 400 גרם (14 אונקיות) פסטה לבחירתכם
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • עלי בזיליקום טריים, קרועים

הוראות הכנה ראגו בשר

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול עם תחתית כבדה או בתנור הולנדי על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, הסלרי והשום הטחון. מטגנים 5-7 דקות עד שהירקות מתרככים ונעשים ארומטיים.
  2. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים לסיר את בשר הבקר והחזיר. משחימים את הבשר מכל הצדדים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-8-10 דקות. שלב זה מוסיף עומק טעם לראגו.
  3. לאחר השחמה של הבשר, מוסיפים את רסק העגבניות לסיר ומבשלים 1-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת שריפה. זה עוזר לפתח את הטעם של רסק העגבניות.
  4. יוצקים פנימה את היין האדום ומגרדים את תחתית הסיר כדי לשחרר חתיכות שחומות. מניחים ליין להתבשל כמה דקות עד שהוא מצטמצם מעט.
  5. מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות המשומרות, מרק בקר או ירקות, עלי דפנה, אורגנו מיובש, טימין מיובש, סוכר, מלח ופלפל. מערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר. תנו לראגו להתבשל במשך שעתיים לפחות, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
  7. ככל שתבשל זמן רב יותר, כך הבשר יהפוך רך וטעים יותר. אם הרוטב מסמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מרק או מים.
  8. בזמן שהראגו מתבשל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים את הפסטה ומניחים אותה בצד.
  9. לאחר שהבשר רך והטעמים התמזגו יחד, מוציאים את עלי הדפנה מהסיר. טועמים את הראגו ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  10. להגשה, מזלפים את ראגו הבשר על הפסטה המבושלת. מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום קרועים.

סיבות לנסות את המתכון ראגו בשר

  1. טעם עשיר: ראגו בשר מתהדר בפרופיל טעמים מורכב וחזק המשלב את האומאמי הטבעי של הבשר עם המתיקות של העגבניות ותווים הארומטיים של עשבי תיבול וירקות.
  2. מנחם ומשביע: המנה הזו היא התגלמות של אוכל מנחם, מושלם לחימום בערבים קרירים או לקירוב אנשים לארוחה מזינה.
  3. רב תכליתי: ראגו בשר ניתן לשילוב עם מגוון צורות פסטה, כגון ספגטי, פטוצ'יני או ריגטוני, מה שמאפשר אינסוף אפשרויות קולינריות.
  4. Crowd-Pleaser: בין אם אתם מבשלים למשפחה שלכם או מארחים מסיבת ארוחת ערב, ראגו בשר בטוח ירשים וישביע גם את החך הכי נבון.
  5. עשיר בחומרים מזינים: המתכון כולל מגוון של ירקות ובשר עשיר בחלבון, המספק איזון בריא של ויטמינים, מינרלים וחלבונים.
  6. קסם שאריות: ראגו בשר טעים אפילו יותר למחרת כשהטעמים מתמזגים עוד יותר, מה שהופך אותו למנה פנטסטית להכנת ארוחה או ליהנות ממנה כשאריות.
  7. מטבח איטלקי מסורתי: חקר מתכונים איטלקיים אותנטיים מאפשר לכם לחוות את המורשת הקולינרית והמסורת של איטליה.
  8. טכניקת בישול: הכנת ראגו בשר מציעה הזדמנות לתרגל טכניקות בישול איטי, מה שמשפר את הכישורים הקולינריים שלך.
  9. ניתן להתאמה אישית: אתה יכול להתאים את המתכון להעדפות הטעם שלך, להוסיף עשבי תיבול, תבלינים או ירקות שונים כדי ליצור גרסה אישית של ראגו בשר.
  10. ידידותי למשפחה: המתכון הזה אהוב על אנשים מכל הגילאים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחות משפחתיות ולמפגשים.

חלופות למתכון ראגו בשר

  • חלופה כשרה: לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את בשר החזיר בבשר בקר נוסף או להשתמש בבשר בקר בעל תעודת כשרות ולדלג על החזיר לחלוטין. ודא שכל שאר המרכיבים מאושרים גם כן.
  • חלופה צמחונית: החליפו את הבשר במגוון פטריות, כמו פורטובלו או קרמיני, כדי ליצור ראגו צמחוני בטעם. עקבו אחר אותו מתכון, השמיטו את הבשר והתאמתו את זמן הבישול בהתאם.

טיפים לשיפור המתכון לראגו בשר ושיטות הבישול

  • השחמת הבשר: קחו את הזמן להשחים את הבשר כראוי מכיוון ששלב זה בונה את בסיס הטעם בראגו.
  • בחירת יין: בחרו יין אדום באיכות טובה שאתם נהנים לשתות, שכן טעמו יתרום לטעם הכללי של המנה.
  • בישול איטי: ככל שמבשלים את הראגו זמן רב יותר, כך הבשר יהפוך רך וטעים יותר. שקול להשתמש בסיר איטי או לבשל על חום נמוך בתנור במשך 4-6 שעות לתוצאות טובות עוד יותר.
  • וריאציות של עשבי תיבול: התנסו עם עשבי תיבול שונים כמו רוזמרין, מיורן או מרווה כדי להוסיף טעמים ייחודיים לראגו.
  • הקפאת שאריות: ראגו בשר קופא היטב, אז שקול להכין מנה גדולה יותר ולאחסן מנות אישיות לארוחות עתידיות. פשוט להפשיר ולחמם מחדש בעת הצורך.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן