קציצות דוחן מציעות טוויסט מענג למתכון הקציצות המסורתי, מה שהופך אותן לבחירה מושלמת עבור אלה שמחפשים אלטרנטיבה מזינה וצמחית. דוחן, דגן רב תכליתי ולא מוערך, משמש כבסיס למנה זו, ומספק טעם אגוזי ומרקם המחקה את זה של בשר טחון כאשר הוא מבושל כראוי. לא רק שהדוחן עשיר בחומרים מזינים חיוניים, אלא הוא גם הופך את הקציצות הללו ללא גלוטן, המספקות מגוון רחב של צרכים תזונתיים. תוספת של עשבי תיבול ותבלינים מביאה את הטעמים החזקים, מה שמקשה לעמוד בפני כדורי השמחה הקטנים האלה. מתכון זה נועד להיות פשוט אך עם טעם, ומבטיח שתוכלו להקציף מנה של קציצות דוחן אלה ללא כל מהומה. בין אם אתם מחפשים להרשים אורחים בארוחת ערב או פשוט רוצים ליהנות מארוחה מנחמת, המתכון הזה בטוח ישמח.
איך להכין קציצות דוחן? הרכיבים:
- 1 כוס דוחן
- 2 1/4 כוסות מרק ירקות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר, מגורר
- 1 זוקיני, מגורר
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם (יש להשתמש ללא גלוטן במידת הצורך)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
שלבים להכנת קציצות דוחן
- שוטפים את הדוחן במים קרים עד שהמים מתבהרים. בסיר בינוני מביאים את ציר הירקות לרתיחה ואז מוסיפים את הדוחן. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהדוחן מבושל והמים נספגים. תן לזה להתקרר מעט.
- במחבת מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-5 דקות.
- מוסיפים למחבת את הגזר והקישוא המגורר, וממשיכים להקפיץ עוד 5 דקות עד שהירקות רכים. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
- בקערה גדולה שלבו את הדוחן המבושל, הירקות המוקפצים, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, האורגנו, הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד לפיזור אחיד של החומרים.
- בעזרת ידיים לחות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל אגוז מלך (בערך 3 ס"מ קוטר).
- מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת על אש בינונית. מניחים בזהירות את קציצות הדוחן במחבת ומטגנים אותן כ-2-3 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות ופריכות.
- הגישו את קציצות הדוחן חמות, בליווי הרוטב האהוב עליכם או כחלק ממנה עיקרית.
קציצות דוחן אלו הן צדדיות להפליא וניתן להתאים אותן כך שיכללו עשבי תיבול ותבלינים שונים בהתאם להעדפה שלכם. תהנו מהם עם פסטה, בכריך, או כתוספת טעימה לסלט. המרקם הלבבי והפרופיל מלא הטעם שלהם הופכים אותם לארוחה משביעה לכל אירוע.