מחפשים מתכון למוסקה יוונית אמיתית? הגעתם למקום הנכון.
מה זה מוסקה?
מוסקה הוא מאכל ים תיכוני מסורתי שמקורו בלבנט והפך פופולרי במדינות רבות, בעיקר ביוון.
זהו תבשיל שכבות עשוי חצילים או קישואים, רוטב בשר עשיר וטעים (בדרך כלל עשוי עם טלה או בקר טחון), ורוטב בשמל. לאחר מכן אופים את המנה בתנור עד להזהבה ומבעבעת.
מוסקה היא מנה לבבית ומנחמת, מושלמת למפגשים משפחתיים ולאירועים מיוחדים.
* לשומרי הכשרות: ניתן לוותר על רוטב הבשמל
איך מכינים מוסקה: הרכיבים
- 2 חצילים גדולים או 4 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
- מלח, לתיבול החציל או הקישוא
- 1/3 כוס שמן זית, מחולק
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 450 גרם טלה או בקר טחון
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות בגודל 400 גרם
- 1/2 כוס יין אדום (לא חובה)
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- כפית אגוז מוסקט טחון פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- הרכיבים לרוטב בשמל עבור המוסקה:
- 1/4 כוס קמח לכל מטרה
- 2 כוסות חלב מלא, מחומם
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 1/2 כוס גבינת פרמזן או קפלוטירי מגוררת
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- 4 כפות חמאה ללא מלח
הוראות הכנה: איך להכין מוסקה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- אם משתמשים בחציל, ממליחים קלות את הפרוסות ומניחים בצד למשך 20-30 דקות כדי להוריד את המרירות
- מייבשים את החציל או הקישוא במגבת נייר לפני הבישול
- במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית
- מבשלים את פרוסות החצילים או הקישואים בקבוצות עד להזהבה מכל צד
- מוסיפים עוד שמן לפי הצורך
- מניחים את הפרוסות המבושלות בצד על צלחת
- לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות
- מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות
- מוסיפים את הטלה או הבקר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה, תוך כדי הבישול מפרקים אותו בעזרת כף מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, יין אדום (אם משתמשים), קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- מבשלים את הרוטב במשך 20-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מסמיך
- מערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה ומסירים מהאש
- הכנת מוסקה עם רוטב הבשמל, ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית
- טורפים פנימה את הקמח ומבשלים 1-2 דקות עד להזהבה קלה
- טורפים פנימה בהדרגה את החלב המחומם תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים
- מבשלים את הרוטב 5-7 דקות עד להסמכה
- מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל
- מסירים מהאש וטורפים פנימה את הגבינה המגוררת והביצה הטרופה
- להרכבת המוסקה, משמנים תבנית אפייה בגודל 23×33 ס"מ
- סדרו את מחצית מפרוסות החצילים או הקישואים בתחתית, לאחר מכן הוסיפו את רוטב הבשר, ולאחר מכן את שאר פרוסות החצילים או הקישואים
- יוצקים את רוטב הבשמל בצורה שווה על החלק העליון, מפזרים אותו כך שיכסה את כל פני השטח
- אופים את המוסקה בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב והתבשיל מבעבע
- אם החלק העליון משחים מהר מדי, מכסים את הכלי בצורה רופפת בנייר אלומיניום
- מוציאים את המוסקה מהתנור ונותנים לה לנוח 20-30 דקות להתייצבות לפני שחותכים לריבועים ומגישים. זה יקל על ההגשה ויעזור לטעמים להתמזג יחד.
יתרונות תזונתיים של מוסקה
היתרונות התזונתיים של המוסקה כוללים:
- תכולת החלבון הגבוהה שלו מהבשר
- כמו גם ויטמינים ומינרלים חיוניים מהירקות
- המנה עשירה גם בשומנים בריאים, בעיקר משמן הזית המשמש בבישול
- עם זאת, מוסקה עשויה להיות עשירה בקלוריות ובשומן, ולכן מתינות היא המפתח כאשר נהנים מהמנה הטעימה הזו.
אחרי שלמדנו איך להכין מוסקה תיהנו מהמוסקה הטעימה והלבבית הזו, עמוסה בחלבון, ויטמינים ומינרלים. זכור כי מתינות היא המפתח, שכן המנה יכולה להיות עתירת קלוריות ושומן. עם זאת, זה מאכל מושלם לאירועים מיוחדים ולמפגשים משפחתיים, ומספק ארוחה מנחמת ומשביעה להנאת כולם!


