אוכל זה החיים

מתכון לבשר שריר ברוטב

מתכון לבשר שריר ברוטב
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
5 מנות
כשרות:
בשרי

בשר שריר ברוטב מלוח הוא מאכל דשן ומזין שיש לו שורשים במסורות קולינריות שונות ברחבי העולם ומטבחים שונים, כולל איטלקי, אסייתי וים תיכוני. מנה זו היא רב-תכליתית, טעימה ומציעה יתרונות בריאותיים רבים, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור אלה המחפשים ליהנות מארוחה משביעה ומזינה. בין אם אתם ספורטאים, חובבי כושר או פשוט אנשים שמעריכים ארוחה עשירה בחלבונים ובטעם, המתכון הזה בטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם ויספק לכם את המזון שאתם צריכים.

7 סיבות לנסות בשר שריר ברוטב

  1. המנה הזו מלאה בבשר שריר רזה, המספק לגופכם חומצות אמינו חיוניות לצמיחת שרירים ולשיקום.
  2. אפשר להתאים אישית את הרוטב עם הטעמים האהובים עליכם, מה שהופך את המנה למתאימה להעדפות תזונתיות שונות.
  3. מתכון עמוס בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, תומך בבריאות הכללית.
  4. זו ארוחה דשנה וממלאת ששומרת על שובע לאורך זמן.
  5. למרות שזה אולי נשמע מורכב, המתכון הזה הוא ידידותי למתחילים.
  6. ניתן להגיש עם ירקות או אורז למנה דלת פחמימות.
  7. הרוטב משלב מרכיבים שונים עשירים בטעמים לחוויה עשירה בטעם.

מרכיבים להכנת בשר שריר ברוטב

  • 500 גרם בשר שריר רזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • 1 פלפל צהוב, פרוס דק
  • 1 זוקיני, פרוס דק
  • 1 קופסת עגבניות (400 גרם) חתוכות לקוביות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט
  • בשביל הרוטב:
  • 1 קופסה (400 גרם) רוטב עגבניות
  • 1 כפית רוטב ווסטרשייר
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית חומץ בלסמי

הוראות להכנת בשר שריר ברוטב

  1. בקערה שלבו את בשר השריר הפרוס דק עם אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, מלח ופלפל. הניחו לו להיות מושרה בתיבול לפחות 15 דקות בזמן שאתם מכינים את שאר המרכיבים.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את רוטב העגבניות, רוטב ווסטרשייר, רוטב סויה, דבש וחומץ בלסמי. מניחים את הרוטב בצד.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים ומאדים.
  4. מוסיפים למחבת את הפלפלים הפרוסים והקישואים. מבשלים עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים, בערך 5-7 דקות.
  5. דוחפים את הירקות המוקפצים לצד אחד של המחבת, ומוסיפים את הבשר לצד השני. מבשלים עד שהבשר כבר לא ורוד, כ-5 דקות.
  6. מערבבים את הבשר המבושל והירקות המוקפצים במחבת.
  7. יוצקים את הרוטב המוכן על הבשר והירקות, תוך ערבוב.
  8. מוסיפים את קוביות השימורים של העגבניות ומערבבים היטב.
  9. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ומבשלים כ-15-20 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
  10. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
  11. מגישים את בשר השריר ברוטב על פסטה מבושלת, אורז או מצע של ירקות מאודים.
  12. מקשטים בעלי בזיליקום טריים לפרץ נוסף של טעם.

יתרונות תזונתיים

  • תכולת חלבון: כ-25-30 גרם למנה, תומך בצמיחה ותיקון שרירים.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, אשלגן וויטמין A מהפלפלים.
  • מרכיבים עשירים בנוגדי חמצון כמו עגבניות ופלפלים מסייעים בהגנה על התאים מפני נזק.
  • דל בשומנים רוויים ומתאים למי שמחפש תזונה רזה יותר.
  • סיבים מירקות תומכים בבריאות מערכת העיכול.
  • רב תכליתי, מתאים להעדפות תזונתיות וניתן להתאמה אישית בקלות.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: בשרי. השתמשו בבשר בעל תעודת כשרות
  • לצמחוניים/טבעוניים: החליפו את בשר השריר בטופו או סייטן מוצק והשתמשו ברוטב ווסטרשייר על בסיס צמחי, רוטב סויה וממתיק.

טיפים לשדרוג המתכון

  • נסו עם ירקות שונים לפי טעמכם.
  • התאימו את המתיקות והחומציות של הרוטב על ידי שינוי כמויות הדבש והחומץ הבלסמי.
  • מתבלים עם פתיתי פלפל אדום או אבקת צ'ילי לחריפות נוספת אם רוצים. 
  • ניתן להכין את המתכון הזה גם בסיר לבישול איטי לקבלת בשר רך יותר. כל שעליכם לעשות הוא להוסיף את כל המרכיבים לבישול האיטי ולבשל על נמוך במשך 4-6 שעות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן