אוכל זה החיים

מתכון לסלט ניסואז עשיר ומשובח כמו בפריז

סלט ניסואז
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

סלט ניסואז הוא מאכל תוסס ומתוחכם שמקורו בניס, על חוף הים התיכון של צרפת. זוהי קומפוזיציה מענגת של מרקמים וטעמים מנוגדים, המשלבת את הטריות של הירקות עם עושר הטונה והביצים.

מושלם לארוחת צהריים קיץ או לארוחת ערב קלה, סלט זה מקפל את המהות של המטבח הפרובנסלי, ומציע טעם של הריביירה הצרפתית בכל מקום בו אתה נמצא.

באופן מסורתי, סלט ניסואז צרפתי כולל שילוב של מרכיבים גולמיים ומבושלים, מסודר באומנות ולבוש בוויניגרט פשוט אך טעים. 

היופי של סלט ניסואז טמון במגוון שלו ובאיכות מרכיביו, מה שהופך אותו לשמחה להכנה ולהתענג עליו. בין אם אתה שף ותיק או טירון קולינרי, יצירת המנה הקלאסית הזו היא מסע מענג דרך המסורת הקולינרית הצרפתית.

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • זמן כולל: 50 דקות
 

איך להכין סלט ניסואז ביתי – הרכיבים

  • 150 גרם סטייק טונה טרי או פחית טונה אחת בשמן זית, לאחר סינון
  • 200 גרם שעועית ירוקה, קצוצה
  • 4 ביצים בינוניות
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 1 בצל אדום קטן, פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק, פרוס דק
  • 200 גרם תפוחי אדמה חדשים קטנים
  • חופן זיתים שחורים, רצוי זיתי ניסואז
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עבור הרוטב:
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום קטנה, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים סלט ניסואז ביתי שלב אחר שלב

  1. מתחילים בהרתחה של תפוחי האדמה במי מלח כ-15-20 דקות עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד לצינון, ואז חותכים לחצאים או לרבעים בהתאם לגודלם.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מרתיחים את הביצים במשך 7 דקות למרכז מעט רך או 9 דקות לחלמונים שהתייצבו לחלוטין. לאחר שסיימו, טבלו אותם למים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול, ואז קלפו ורבעים אותם.
  3. מביאים לרתיחה סיר נוסף עם מים מומלחים ומלבינים את השעועית הירוקה במשך 2-3 דקות עד לריכוך אך עדיין פריך. מסננים ושוטפים מיד מתחת למים קרים כדי לשמור על צבעם הירוק העז.
  4. אם משתמשים בטונה טרייה, מתבלים אותה במלח ופלפל, ואז צורבים אותה במחבת לוהטת עם מעט שמן זית במשך 1-2 דקות מכל צד, תלוי בעובי, לגימור נדיר עד בינוני-רייר. תן לזה לנוח כמה דקות לפני שפורסים. אם משתמשים בטונה משומרת, פשוט מחלקים אותה לגושים גדולים.
  5. בקערה קטנה טורפים יחד את מרכיבי הרוטב עד לקבלת אמולסיה.
  6. מסדרים את העגבניות, השעועית הירוקה, תפוחי האדמה, הבצל, הפלפל הירוק והזיתים על מגש גדול או בקערת סלט.
  7. מוסיפים מעל את הטונה, ואחריה את רבע הביצים ועלי הבזיליקום.
  8. מטפטפים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה.
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואז זורקים בעדינות את הסלט כדי להבטיח שכל המרכיבים יהיו מצופים קלות ברוטב.
  10. המתכון הזה לסלט ניסואז מציע לא רק ארוחה מאוזנת עם השילוב של חלבונים, ירקות ושומנים בריאים, אלא גם מביא חלק מאורח החיים הים תיכוני לשולחן שלכם. תיהנו מהמנה הנצחית הזו עם כוס רוזה צונן לחוויית האוכל האולטימטיבית.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן