מתכון לחביתה עם נקניקיות

חביתה עם קבנוס
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
בשרי

חביתות הן מתנה קולינרית מהצרפתים. חביתה מוגשת מצרפת מאז המאה ה-16. במהלך השנים, חביתות הותאמו על ידי תרבויות רבות ברחבי העולם, כל אחת הוסיפה את הספין הייחודי שלה.

חביתת הנקניקיות שאנו הולכים לדבר עליה היום היא אחת מהווריאציות הללו. זוהי מנה דשנה ועמוסת חלבונים שזכתה לפופולריות בתרבות ארוחת הבוקר האמריקאית ומאז אהובה וקיבלה אדפטציה במדינות רבות בעולם.

 

חביתת נקניקיות – למה כדאי לכם

  • עשירה בחלבון: ביצים ונקניקיות הן מקורות מצוינים לחלבון, שהוא חיוני לשיקום וגדילת השרירים.
  • גמישות: ניתן להתאים את המתכון בקלות כך שיתאים להעדפות ולהגבלות תזונתיות אינדיבידואלית.
  • מהירה להכנה: זוהי מנה מהירה יחסית שניתן לארגן תוך פחות מחצי שעה.
  • הרבה חומרים מזינים: ביצים עשירות בויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין D, B6, B12 ומינרלים כמו אבץ, ברזל ונחושת.
  • המילוי: השילוב של חלבון מהביצים והנקניקיות, יחד עם הסיבים מהירקות, ישאיר אתכם שבעים למשך שעות.
  • רב תכליתי: זוהי ארוחה שניתן ליהנות ממנה בכל עת, בין אם זו ארוחת בוקר, צהריים או ערב.
  • ידידותי לתקציב: המרכיבים נפוצים וזולים יחסית.
  • קל ללמידה: זהו מתכון נהדר לבשלנים מתחילים, מכיוון שהוא מלמד מיומנויות חיוניות כמו הקפצה וטכניקות בישול ביצים.
  • טעים: מעל הכל, זו מנה טעימה שמציעה תערובת מענגת של טעמים ומרקמים.
  • ניתן להסתגל: ניתן להגיש עם צדדים שונים כגון טוסט, אש בראון, או אפילו סלט טרי.

איך להכין חביתה עם נקניקיות – רכיבים

  • 4 ביצים גדולות
  • 2 נקניקיות (כ-150 גרם), קצוצות לחתיכות קטנות
  • 1 בצל בינוני (כ-80 גרם), קצוץ דק
  • 1 פלפל בינוני (כ-120 גרם), חתוך לקוביות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם גבינה מגוררת (לא חובה)
  • 2 כפות עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, עירית וכו'), קצוצים דק (לא חובה)

איך מכינים חביתה עם נקניקיות – הוראות הכנה

  1. שוברים את הביצים לקערה, מתבלים בקורט מלח ופלפל, ואז טורפים היטב במזלג עד שהחלמונים והחלבונים מתאחדים במלואם.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת טפלון (בערך 20 ס"מ קוטר) על אש בינונית. מוסיפים את חתיכות הנקניק ומאדים עד שהם שחומים ומבושלים.
  3. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והפלפל. מטגנים עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
  4. יוצקים את הביצים הטרופות על הנקניק והירקות שבמחבת. הטו מעט את המחבת כדי לפזר את הביצים באופן שווה על שאר המרכיבים.
  5. אם אתה משתמש בגבינה, פזר אותה על החלק העליון של הביצה. מכסים את המחבת במכסה או בצלחת ומנמיכים את האש.
  6. נותנים לחביתה להתבשל כ-5-7 דקות, או עד שהביצים מתייצבות והתחתית מזהיבה קלות. החלק העליון של החביתה עדיין צריך להיות מעט רך וקרמי.
  7. אם נוח לכם להעיף את החביתה, תוכלו לעשות זאת בזהירות ולתת לצד השני להתבשל עוד 2-3 דקות. אם לא, אתה יכול לסיים אותו תחת גריל שחומם מראש עד שהחלק העליון מתייצב.
  8. מחליקים את החביתה לצלחת, מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים, ואז מקפלים אותה לשניים. מגישים חם.

יתרונות תזונתיים

  • ביצים ידועות כ"מולטי ויטמין של הטבע" מכיוון שהן מכילות מעט כמעט מכל רכיב תזונתי הנדרש לגוף האדם. 
  • נקניקיות, למרות שהן עשירות בחלבון, מכילות גם ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין B12 וברזל.
  • בצל ופלפל מוספים סיבים תזונתיים ומגוון ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, התומך במערכת החיסון.
  • שמן הזית המשמש במתכון זה הוא שומן בריא שיכול לסייע בבריאות הלב.

חלופות מתכון

  • למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, יש לוודא שהנקניקיות יהיו כשרות. 
  • אפשר גם להחליף את הנקניקיות בבשר כשר לבחירתכם, או לאופציה צמחונית להחליף את הנקניק בפטריות או ירק דשן אחר.

טיפים לשיפור ושיטות בישול

  • איכות החומרים: שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים תמיד משפר את טעם המנה.
  • מחבת טפלון: מחבת טפלון טובה חיונית להכנת חביתות. זה מבטיח היפוך קל ומונע מהחביתה להידבק למחבת.
  • חום נמוך עד בינוני: בישול החביתה על אש נמוכה עד בינונית הוא המפתח כדי למנוע ממנה להישרף ולהבטיח שהיא מתבשלת בצורה אחידה.
  • צדדיות: אל תהסס להוסיף ירקות אחרים או גבינות לטעמך. המנה הזו מאוד מסתגלת.
  • הגשה: ניתן להגיש את החביתה עם מגוון צדדים. לארוחה מאוזנת, שקול להגיש עם טוסט מדגנים מלאים ותוספת של פירות או סלט.

תהנו ממנה זו, ובהצלחה!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
תמונה של אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שכבש את כולם
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שכבש את כולם

חזה עוף ממולא פטריות שלא תרצו לפספס
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא פטריות שלא תרצו לפספס

מתכון לחזה עוף ממולא סמדי בומבה שישגע אתכם
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחזה עוף ממולא סמדי בומבה שישגע אתכם

חזה עוף ממולא בשר טחון בתנור בשיטה פשוטה
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא בשר טחון בתנור בשיטה פשוטה

חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות – מתכון מנצח!
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות – מתכון מנצח!

חזה עוף ממולא באורז ופטריות ברוטב – ממתק במטבח!
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא באורז ופטריות ברוטב – ממתק במטבח!

דילוג לתוכן