צלול לתוך העולם התוסס של מתכוני סלק פריטר, דרך מענגת ליהנות מהטעמים העשירים והאדמתיים של סלק בצורה מהנה ופריכה. הלביבות האלה הן לא רק חגיגה לעיניים עם הצבע המרשים שלהן, אלא גם תוספת מזינה לכל ארוחה, ומציעות טוויסט טעים לשילוב יותר ירקות בתזונה.
כמה זמן להכין לביבות סלק? 40 דקות.
איך מכינים לביבות סלק – המרכיבים:
עבור הלביבות הצבעוניות האלה, תצטרכו:
- 2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 ביצים גדולות (או תחליף ביצה לגרסה טבעונית)
- 100 גרם קמח לכל מטרה (או חלופה ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
- אופציונלי: עשבי תיבול כמו שמיר או פטרוזיליה, קצוצים דק
התאמת המתכון להעדפותיכם: ניתן לשנות את הלביבות הללו בקלות כדי להתאים לצרכים תזונתיים שונים. לגרסה ללא גלוטן, פשוט השתמש בקמח נטול גלוטן המועדף עליך. אם אתם עוקבים אחר תזונה טבעונית, בחרו תחליף ביצה כמו רסק בננה, טחינה, רסק תפוחים ועוד.
איך להכין לביבות סלק מדהימות שלב אחר שלב:
- בקערה גדולה מערבבים את הסלק המגורר, הבצל, השום ועשבי התיבול (אם משתמשים).
- טורפים את הביצים (או מכינים את תחליף הביצים) ומוסיפים אותן לתערובת הסלק.
- מערבבים פנימה את הקמח, המלח והפלפל עד שהתערובת מתאחדת היטב.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומטגנים אותן בשמן החם עד שהן פריכות ומבושלות, כ-3-4 דקות לכל צד.
- מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי לנקז את עודפי השמן.
- מגישים חם, לבד או עם רוטב טבילה לבחירתכם.
- תיהנו מלביבות הסלק שלכם, מנה מענגת שמכניסה פרץ של צבע ותזונה לשולחן שלכם, מושלמת למנה ראשונה ייחודית, תוספת או ארוחה קלה.