פיקניה הוא נתח בקר בטעם ורך שמקורו במסורות הברביקיו הברזילאיות. מתכון זה מביא את הטעם המעולה של פיקניה למטבח שלכם באמצעות שיטת הסו-ויד. בישול סו-ויד כולל איטום של הבשר בשקית אטומה וטבילתו באמבט מים מבוקר במדויק, וכתוצאה מכך בשר מבושל מושלם, עסיסי וטעים.
סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות מתכון לפיקניה סו ויד
- בישול סו-ויד משמר את הטעמים הטבעיים של הבקר, מה שהופך כל ביס לחוויה עסיסית.
- תהליך הבישול האיטי והמבוקר מבטיח שנתח הפיקניה יהיה רך להפליא, כמעט נמס בפה.
- שיטה זו מאפשרת בקרת טמפרטורה מדויקת, מבטלת את הסיכון של בישול יתר ומבטיחה תוצאות עקביות.
- בישול סו-ויד ממזער אובדן של חומרים מזינים, מה שהופך אותו לאופציה בריאה יותר בהשוואה לשיטות בישול אחרות.
- הגישו את הפיקניה המבושלת להפליא והאורחים שלכם יופתעו מהכישורים הקולינריים שלכם.
רכיבים להכנת פיקניה סו ויד
- 1.5 ק"ג פיקניה
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 ענפי רוזמרין טרי
- 2 ענפי טימין טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 30 מ"ל שמן זית
- לרוטב צ'ימיצ'ורי (אופציונלי):
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות חומץ יין אדום
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
פיקניה סו ויד – הוראות הכנה
- מלאו מיכל סו-ויד במים והגדירו את סירקולטור הטבילה ל-54°C.
- משפשפים את השום הטחון, הרוזמרין והתימין על כל הפיקניה.
- מתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
- מניחים את הפיקניה המתובלת בשקית אטומה בוואקום ומטפטפים שמן זית. אוטמים את השקית בוואקום ומבטיחים אטימה הדוקה.
- טובלים את השקית האטומה באמבט המים המחומם מראש ומבשלים במשך שעתיים וחצי. ודאו שהשקית שקועה במלואה, השתמשו בפריט מטבח כבד כדי לגרום לה לשקוע במידת הצורך.
- מערבבים בקערה פטרוזיליה, שום טחון, חומץ יין אדום, שמן זית, אורגנו מיובש, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- לאחר סיום זמן הבישול של הסו-ויד, הוציאו את הפיקניה מהשקית.
- מחממים גריל או מחבת לחום גבוה.
- צורבים את הפיקניה מכל הצדדים במשך 1-2 דקות לכל צד כדי לפתח קרום יפה.
- תנו לפיקניה לנוח כמה דקות לפני שפורסים אותה.
- מגישים עם רוטב הצ'ימיצ'ורי והתוספות האהובות עליכם.
יתרונות תזונתיים
- פיקנייה היא מקור נהדר לחלבון איכותי.
- נתח עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמיני B, ברזל ואבץ.
- בישול סו-ויד שומר על יותר חומרים מזינים בהשוואה לשיטות בישול מסורתיות.
דגשים וחלופות למתכון
- לאוכלי כשרות: פרוה. יש לוודאו כי כל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות.
- ניתן להתנסות בשילובי עשבים שונים, כמו טימין ורוזמרין או כוסברה וליים, ליצירת טעמים ייחודיים.
טיפים לשדרוג המתכון
- השתמשו במדחום למטבח כדי לפקח על טמפרטורת מיכל המים לאורך תהליך הסו-ויד.
- לייבש את הפיקניה לפני הצריבה כדי להשיג קרום מושלם.
- התאאימו אישית את זמן הבישול למידת העשייה המועדפת עליכם (לדוגמה, 54 מעלות צלזיוס עבור מדיום-רייר, 60 מעלות צלזיוס עבור מדיום).