אוכל זה החיים

מתכון לראגו בולונז

ראגו בולונז
5/5
זמן הכנה:
140 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

איך מכינים ראגו בולונז?

ראגו בולונז הוא מאכל איטלקי קלאסי המגיע מאזור אמיליה-רומאניה. רוטב הבשר הלבבי והטעים הזה הוא מרכיב עיקרי במטבח האיטלקי ומוגש באופן מסורתי עם פסטה.

הראגו בבישול איטי כולל שילוב של בשר טחון, ירקות ארומטיים, עגבניות ועשבי תיבול, וכתוצאה מכך רוטב עשיר ומלוח שמצפה את הפסטה בצורה יפה. עם הטעמים העמוקים והאיכויות המנחמות שלו, ראגו בולונז היא מנה אהובה ממנה נהנים רבים ברחבי העולם.

5 סיבות לנסות את ראגו בולונז

טעם עשיר ומלוח: הראגו בבישול איטי מפתח טעמים עמוקים משילוב של בשר, ירקות ועשבי תיבול, וכתוצאה מכך רוטב מלוח טעים.

מנה רב-תכליתית: ניתן ליהנות מ-ראגו בולונז עם סוגים שונים של פסטה, כמו טליאטלה, פטוצ'יני או פפרדלה, מה שמאפשר העדפה אישית ויצירתיות בהגשה.

מנחם ומשביע: המנה הזו מספקת ארוחה מנחמת ודשנה שמתאימה לימים קרים יותר או כשמתחשק לכם מנת פסטה משביעה.

אפשרות מרשימה לארוחת ערב: ראגו בולונז הוא מתכון איטלקי קלאסי שיכול לרומם כל מפגש ארוחת ערב או אירוע מיוחד עם הטעמים והמצגת האותנטיים שלו.

פוטנציאל שאריות: רוטב הראגו טעים אפילו יותר למחרת, מה שהופך אותו למתכון אידיאלי להכנת ארוחה או לשאריות שניתן ליהנות מהן לאורך כל השבוע.

רכיבים להכנת ראגו בולונז

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם פנצ'טה, חתוכה לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 200 מ"ל ציר בקר או ירקות
  • 150 מ"ל יין אדום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לבישול
  • גבינת פרמזן מגורדת טרי, להגשה
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

איך להכין ראגו בולונז – שלבי ההכנה

  1. מחממים סיר גדול או תנור הולנדי על אש בינונית. מוסיפים את הפנצ'טה ומבשלים עד שהיא מתחילה להשחים ולשחרר את השומן שלה.
  2. מוסיפים את בשר הבקר הטחון למחבת ומבשלים, מפרקים אותו בעזרת כף, עד שהוא שחום ומבושל. הסר את כל עודפי השומן מהמחבת.
  3. דוחפים את הבשר לצד אחד של המחבת ומוסיפים טפטוף שמן זית לחלל הריק. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר, הסלרי והשום הטחון. מטגנים עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
  4. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים 1-2 דקות, ומאפשרים לרסק להתקרמל מעט.
  5. יוצקים פנימה את היין האדום ומניחים ליין להתבשל עד שהוא מצטמצם בחצי.
  6. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, מרק בקר או ירקות, עלה דפנה, אורגנו מיובש, טימין מיובש ואגוז מוסקט טחון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ונותנים לזה להתבשל בעדינות במשך שעתיים לפחות, תוך ערבוב מדי פעם. ככל שהרוטב יתבשל זמן רב יותר, כך הטעמים יהיו עמוקים ועשירים יותר.
  8. לאחר הרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מוציאים את עלי הדפנה לפני ההגשה.
  9. מבשלים את הפסטה לבחירתכם לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
  10. מגישים את הראגו בולונז על הפסטה המבושלת. מקשטים בגבינת פרמזן טריה מגורדת ופטרוזיליה קצוצה.

ראגו בולונז יתרונות תזונתיים

ראגו בולונז הוא מאכל משמעותי המספק מקור טוב לחלבון מבשר הבקר הטחון. הוא גם עשיר בויטמינים ומינרלים מהירקות המשמשים ברוטב, כמו גזר וסלרי. עם זאת, חשוב ליהנות מהמנה הזו במתינות בשל תכולת הקלוריות והשומן הגבוהה בה.

מנות: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות.

זמן הכנה: זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, והרוטב מתבשל במשך שעתיים לפחות.

מידע תזונתי: מתכון זה מכיל בשר ומוצרי חלב. לחלופה כשרה, השתמשו בבשר בקר טחון בעל תעודת כשרות והשמיטו את גבינת הפרמזן או החליפו אותה בחלופת גבינה כשרה.

קושי: בינוני

טיפים לשיפור המתכון/שיטות הבישול

השתמש בתערובת של בשר טחון: לתוספת טעם, השתמש בשילוב של בשר בקר טחון, בקר איכותי ועגל בפרופורציות שוות.

הוספת קליפת פרמזן: הוספת קליפת פרמזן לרוטב תוך כדי רתיחה יכולה לשפר את עומק הטעם. מסירים את הקליפה לפני ההגשה.

תנו לרוטב לנוח: לאחר הבישול תנו לרוטב לנוח זמן קצר כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד לפני ההגשה.

הקפיאו שאריות: ראגו בולונז קופא היטב, אז שקול להכין מנה גדולה יותר ולהקפיא מנות אישיות לארוחות עתידיות. פשוט להפשיר ולחמם מחדש בעת הצורך.

מתכון כשר: למתכון כשר יש לוודא שהמרכיבים כשרים ואין לשלב גבינה עם בשר, ניתן להחליף בגבינה טבעונית או בשר טבעוני. 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן