אוכל זה החיים

מתכון לקציצות בשר ואורז מטוגנות

מתכון לקציצות בשר ואורז מטוגנות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

קציצות בשר ואורז מטוגנות הן מנה טעימה ורב-תכליתית שמקורה בתרבויות שונות ברחבי העולם. המתכון משלב את הטוב של אורז מבושל, בשר טעים ותבלינים ארומטיים, ויוצרים קציצות מעוררות תיאבון שהן פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים. מנה זו ידועה בשמות שונים במדינות שונות. קשה לזהות את המקור המדויק שכן וריאציות של מנה זו קיימות באזורים שונים במשך מאות שנים.

סיבות לנסות קציצות בשר ואורז מטוגנים

  • השילוב של בשר, אורז ותבלינים יוצר טעם מענג הפונה גם לחובבי הבשר וגם לחובבי האורז.
  • אפשר להתאים אישית את המילוי והתבלינים כך שיתאימו להעדפות הטעם שלכם, מה שהופך את המתכון מתאים לצרכים ולהעדפות תזונתיות שונות.
  • השילוב של בשר ואורז מספק שילוב מאוזן של חלבון ופחמימות, נותן אנרגיה מתמשכת.
  • ילדים נוטים ליהנות מקציצות פריכות וטעימות אלה, מה שהופך אותה לדרך מצוינת להציג להם טעמים ומרכיבים חדשים.

רכיבים להכנת קציצות בשר ואורז מטוגנות

  • 300 גרם אורז מבושל (רצוי אורז קצר או בינוני)
  • 300 גרם בשר מבושל (כגון בקר, עוף, כבש או הודו), טחון דק או מגורר
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • 100 גרם פירורי לחם
  • שמן לטיגון

קציצות בשר ואורז מטוגנות – הוראות הכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את האורז המבושל, הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הכמון הטחון, הפפריקה, הכוסברה הטחונה, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. לוקחים חופן קטן מהתערובת ומעצבים ממנה קציצה בקוטר של כ-6 ס"מ ובעובי של 1.5 ס"מ. חזרו על שלב זה עד לשימוש בכל התערובת, ומכינים כ-10-12 קציצות.
  3. טובלים כל קציצה בביצים הטרופות, מוודאים שהן מצופות מכל הצדדים.
  4. לאחר מכן מצפים את הקציצות בפירורי לחם, לוחצים בעדינות כדי להדביק את פירורי הלחם.
  5. במחבת גדולה, מחממים שמן לעומק של כ-1.5 ס"מ על אש בינונית.
  6. לאחר שהשמן חם (בסביבות 175 מעלות צלזיוס), מוסיפים בזהירות את הקציצות למחבת, מוודאים לא להעמיס אותן. מטגנים בקבוצות במידת הצורך.
  7. מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות ופריכות.
  8. בסיום, מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.

יתרונות תזונתיים

קציצות בשר ואורז מטוגנות מציעות מספר יתרונות תזונתיים:

  • תכולת חלבון גבוהה מהבשר, חיונית לצמיחת שרירים.
  • מקור טוב לפחמימות מורכבות מהאורז, המספק אנרגיה מתמשכת.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים מהבצל והשום, התומכים בבריאות הכללית.
  • ללא תוספת חומרים משמרים או מרכיבים מלאכותיים, מקדם ארוחה בריאה תוצרת בית.

אפשרויות חלופיות למתכון

  • צמחוני/טבעוני: החליפו את הבשר בפטריות טחונות דק, עדשים מבושלות או גרגירי חומוס לגרסה ללא בשר.
  • ללא גלוטן: השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן או בקרקרים ללא גלוטן מרוסקים כציפוי.
  • לשומרי ככשרות: בשרי, יש לוודא שכל המרכיבים, כולל התבלינים, יהיו כשרים. 

טיפים לשדרוג המתכון

  • לתוספת טעם, שקלו להוסיף לתערובת עשבי תיבול טריים קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה או נענע.
  • נסו עם סוגים שונים של בשר ואורז כדי למצוא את השילוב המועדף עליכם.
  • אם התערובת רטובה מדי, אפשר להוסיף כף קמח כדי לאגד אותה טוב יותר.
  • מגישים את הקציצות עם רוטב לבחירתכם, כמו סלסה או רוטב צ'ילי מתוק, לתוספת טעם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן