טבלו את עצמכם בחמימות ובנוחות של מרק ירקות עשיר, תערובת מזינה המפגישה את הטוב הארצי של ירקות העונה בסיר אחד. המתכון הזה הוא חגיגה של טעמים, צבעים ומרקמים, המציע ארוחה מחממת לב שמרגיעה את הנשמה ומענגת את החך. מושלם לערב קריר, מרק הירקות הזה הוא לא רק אוכל; זה חיבוק בקערה, המספק נחמה ושמחה עם כל כפית.
עמוסה במגוון ירקות, זוהי בחירה בריאה שלא חוסכת בטעם. בואו נתחיל ליצור את יצירת המופת הקולינרית הזו, עדות ליופי הפשוט של ירקות מבושלים לשלמות.
איך להכין מרק ירקות עשיר וסמיך- רכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 1 זוקיני חתוך לקוביות של 1 ס"מ
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
- 200 גרם דלעת חמאה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 400 גרם עגבניות משומרות, מרוסקות
- 1 ליטר ציר ירקות
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 100 גרם שעועית ירוקה, קצוצה וחתוכה לאורכים של 2 ס"מ
- 200 גרם קייל, צלעות הוסרו ועלים קצוצים גס
- אופציונלי: גבינת פרמזן טריה מגוררת להגשה
- זמן כולל: שעה
הכנת מרק ירקות עשיר וסמיך – הוראות:
- מחממים את שמן הזית בסיר מרק גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-5 דקות.
- מערבבים פנימה את הגזר והסלרי, מבשלים עוד 5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את הקישואים והפלפל האדום, מקפיצים עוד כמה דקות.
- מערבבים פנימה את דלעת החמאה, עגבניות משומרות, ציר ירקות, טימין ואורגנו. מתבלים במלח ופלפל.
- מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד 10 דקות.
- מערבבים פנימה את הקייל ומבשלים עד שהוא נבול ונימוח, כ-5 דקות.
- טועמים ומתקנים את התיבול עם עוד מלח ופלפל במידת הצורך.
- מגישים חם, אופציונלי מקושט בגבינת פרמזן טרייה מגוררת.
מרק ירקות עשיר זה הוא מאכל רב תכליתי המאפשר להתנסות בירקות שונים על בסיס עונתיות והעדפה. זוהי ארוחה מנחמת שאורזת תזונה וטעם בכל ביס, מושלמת לאותם ימים שבהם אתה צריך עוד קצת חום והזנה.