אוכל זה החיים

מתכון לרוסטביף אונטריב

מתכון לרוסטביף אונטריב
5/5
זמן הכנה:
210 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
בשרי

רוסטביף אונטריב הוא מתכון מסורתי ששורשיו אמורים להיות במטבח ימי הביניים של הממלכה המאוחדת, במיוחד אנגליה, אך מאז הוא הפך למאכל עיקרי במקומות רבים בעולם, במיוחד בצפון אמריקה.

הוא ידוע בזכות הבשר הרך, העסיסי ועשיר הטעמים שלו, משביע ומנחם להפליא. מושלם עבור צלי יום ראשון, ארוחות ערב חג, או פשוט כאשר אתה רוצה ארוחה דשנה ומלוחה, המתכון הזה באמת עומד במבחן הזמן.

איך להכין רוסטביף אונטריב – רכיבים

  • צלי אונטריב בקר 2.5 ק"ג
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף רוזמרין מיובש
  • 1 כף טימין מיובש
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • 3 גזרים גדולים, פרוסים
  • 500 מ"ל מרק בקר

הכנת רוסטביף אונטריב – הוראות מתכון

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את צלי אונטריב הבקר ומייבשים אותו עם נייר סופג. זה חשוב כדי לקבל צריבה טובה.
  3. מתבלים את הצלי מכל הצדדים במלח, פלפל, רוזמרין, טימין ושום טחון. ודא שהוא מצופה היטב.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה הניתנת לתנור או בתנור הולנדי על חום בינוני-גבוה.
  5. מוסיפים את צלי הבקר לשמן החם וצורבים אותו מכל הצדדים עד שהוא משחים. זה אמור לקחת בערך 3-4 דקות לכל צד.
  6. לאחר שהצלי משחים, מוציאים אותו מהמחבת ומניחים אותו בצד.
  7. באותה מחבת מוסיפים את הבצל והגזר הפרוסים ומקפיצים אותם עד שהם מתרככים מעט ומזהיבים.
  8. מחזירים את הצלי למחבת ומוסיפים את מרק הבקר. הנוזל צריך להגיע בערך באמצע הצלי.
  9. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש.
  10. צולים כ-3 שעות, או עד שהבשר רך וניתן לפרק אותו בקלות בעזרת מזלג.

סיבות לנסות

  • אוכל מנחם: רוסטביף אונטריב מציע את השילוב המושלם של טעם ונוחות, ומספק ארוחה בריאה שמחממת את הלב והנשמה.
  • עשיר בחומרים מזינים: הוא עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, ברזל, ויטמינים מקבוצת B ואבץ, התומכים בבריאות הכללית.
  • מיומנויות קולינריות: הכנת המנה הזו מציעה הזדמנות לשפר את הכישורים הקולינריים שלך, במיוחד בטכניקות צלייה.
  • רב תכליתי: אתה יכול לשלב אותו עם מגוון צדדים כמו פירה, ירקות או סלט לארוחה שלמה.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן להתאים את התבלינים ועשבי התיבול לפי טעמכם.
  • הכנת ארוחה: ניתן להכין מנה זו במנות גדולות, מה שהופך אותה לאידיאלית להכנת ארוחה וחוסכת זמן בישול במהלך השבוע.
  • חסכוני: אונטריב סביר יחסית לנתחי בקר אחרים.
  • משביע: הבשר הרך והעסיסי והטעמים המלוחים משביעים מאוד.
  • מסורת: מושלם להמשך או התחלת מסורת של צלי יום ראשון משפחתי.
  • שאריות: שאריות טעימות אפשר להשתמש בכריכים, מוקפצים ועוד.

חלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות, יש לוודא שהבשר בעל הכשר.
  • אפשר להחליף את מרק הבקר במרק בעל תעודת כשרות או מרק ירקות. כל שאר המרכיבים הם בדרך כלל ידידותיים לכשרות.

טיפים למתכון זה

  • הקפידו לייבש את אונטריב הבקר שלך לפני הצריבה. זה עוזר לקבל השחמה יפה ואחידה מבחוץ.
  • להגברת טעם נוספת, ניתן להשרות את צלי האונטריב במקרר מספר שעות או לילה לפני הבישול.
  • כדי לבדוק אם הצלייה מוכנה, מכניסים מזלג לבשר. אם הוא מתפרק בקלות, הוא מוכן.
  • לאחר הבישול נותנים לצלי לנוח כ-15-20 דקות לפני הגילוף. זה עוזר לשמור על המיצים שלו, שומר אותו לח וטעים.
  • אם אתה מעדיף רוטב סמיך יותר, אתה יכול להסיר את הצלי והירקות לאחר הבישול, ואז לבשל את המרק שנותר על הכיריים עד לצמצום בחצי. אתה יכול לעבות אותו עוד יותר עם תמיסת עמילן תירס אם תרצה.

יתרונות תזונתיים לרוסטביף אונטריב

  • רוסטביף אונטריב הוא מעצמת חלבון, המספקת חומצות אמינו חיוניות לצמיחת שרירים ותיקון. 
  • הוא גם עשיר בברזל, שהוא המפתח לתאי דם בריאים ולמניעת אנמיה. ויטמיני B, כולל B12 וניאצין, תומכים בתפקוד המוח וברמות האנרגיה. 
  • בנוסף, בשר בקר הוא מקור מצוין לאבץ, אשר מחזק את המערכת החיסונית ותומך בחילוף חומרים בריא.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן