מחפשים מתכון מנצח לסלט חצילים קלויים?
בין אם אתם מחפשים סלט חצילים לשבת, לאירוח או סתם ככה להתפנק – סלט חצילים קלוי, מרענן ולבבי זה הוא תערובת מושלמת של טעמים מעושנים, חריפים ורעננים.
סלט חצילים רב-תכליתי שיכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת.
סלט חצילים קלויים – כדאי לדעת:
מתכון זה משמש 4 אנשים כמנה עיקרית או 6-8 כתוספת, ולוקח כ-45 דקות הכנה ובישול.
רכיבים – איך מכינים סלט חצילים קלויים?
- 2 חצילים גדולים (בערך 20 ס"מ כל אחד)
- 4 כפות שמן זית (60 מ"ל)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 שיני שום, קצוצות
- מיץ מלימון אחד גדול (בערך 3-4 כפות)
- 1 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק (בערך 1 כוס)
- 1 צרור נענע טרי, קצוץ דק (בערך 1/2 כוס)
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות (בערך 2 כוסות)
- 1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות דקות (בערך 1 כוס)
- 1/4 כוס צנוברים קלויים (30 גרם)
הוראות – איך להכין סלט חצילים
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- פורסים את החציל לעיגולים בעובי 1 ס"מ. מסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה, מברישים ב-2 כפות משמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. צולים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שפרוסות החציל רכות וזהובות.
- בזמן שהחצילים נצלים, מערבבים את השום הטחון, מיץ הלימון, 2 כפות שמן זית הנותרות, פטרוזיליה קצוצה ונענע קצוצה בקערה גדולה. זה יהיה הציפוי שנמרח על החצילים.
- מוציאים את החצילים מהתנור ונותנים לפרוסות להתקרר מעט. לאחר מכן יש לחתוך לחתיכות מרובעות.
- מוסיפים לקערה עם הרוטב את החציל הקלוי, העגבניות חתוכות וקוביות הבצל האדום. מערבבים הכל יחד לאיחוד.
- מעל הסלט שמים את הצנוברים הקלויים ממש לפני ההגשה.
יתרונות תזונתיים של סלטי חצילים קלויים
- סלט חצילים קלויים הוא מנה מזינה, המספקת איזון טוב של פחמימות, חלבון ושומנים בריאים. הסלט עמוס בסיבים, ויטמינים ומינרלים.
- חצילים: מקור נהדר לסיבים תזונתיים, ויטמין B1 ונחושת. הוא גם עשיר במנגן, ויטמין B6, ניאצין, אשלגן, חומצה פולית וויטמין K. החציל מכיל גם פיטונוטריאנטים (יש דבר כזה, באמא) כמו נאסון וחומצה כלורוגנית.
- שמן זית: ידוע בשומנים הבלתי-רוויים הבריאים ללב, שיכולים לעזור להורדת רמות הכולסטרול הרע.
- פטרוזיליה ונענע: שניהם מקורות מצוינים לויטמין K וויטמין C, והם גם מספקים ברזל, סידן וויטמין A.
- עגבניות: הן מקור מצוין לויטמין C, אשלגן, חומצה פולית וויטמין K. הן גם עשירות בנוגד החמצון ליקופן.
- צנוברים: הם מספקים שומנים בלתי רוויים בריאים ללב ומהווים מקור טוב לחלבון, ברזל ומגנזיום.
- בצל: בצל דל בקלוריות אך עשיר בויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמיני B ואשלגן.
- שום: שום דל בקלוריות ועשיר בויטמין C, ויטמין B6 ומנגן.
בהצלחה עם הכנת מתכון מנצח זה ובתאבון!
לבריאות!

