מתכון זה הוא חגיגה של פקעת השומר הצנועה אך רב-תכליתית, מרכיב יסוד במטבח הים תיכוני במשך מאות שנים. צליית שומר בתנור משפרת את המתיקות הטבעית שלו תוך הוספת מגע מקורמל מענג. מקורותיו נעוצים בימי קדם כאשר השומר היה נערץ בשל סגולותיו הרפואיות והשימושים הקולינריים שלו. כיום, הוא מפאר שולחנות ברחבי העולם, מוערך בזכות הטעם הייחודי שלו ויתרונותיו הבריאותיים הרבים.
רכיבים לשומר צלוי בתנור:
- 2 יחידות שומר גדולות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- אופציונלי: גבינת פרמזן מגוררת, גרידת לימון או עשבי תיבול טריים לקישוט
הוראות הכנה לשומר צלוי בתנור:
- מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותו מעט בשמן זית כדי למנוע הידבקות.
- מכינים את השומר: חותכים את הגבעולים והכפיים מפקעות השומר וזורקים או שומרים לקישוט. חותכים את הנורות לשניים לאורך ולאחר מכן לפרוסות, בעובי של בערך 1/2 אינץ'.
- מתבלים את השומר: מניחים את שברי השומר על תבנית האפייה המוכנה. מטפטפים שמן זית, מוודאים שכל פלטה מצופה באופן אחיד. מפזרים מלח ופלפל, מתקנים לפי הטעם.
- צולים בתנור: מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש וצולים את השומר במשך 30-35 דקות, או עד שהם רכים וזהובים, מתהפך באמצע הדרך לבישול אחיד.
- מקשטים ומגישים: לאחר צלייה לשלמות, מוציאים את השומר מהתנור. אפשר לפזר גבינת פרמזן מגוררת, גרידת לימון או עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או טימין לפרץ נוסף של טעם וצבע. מגישים חם כתוספת מענגת או כמנה עיקרית.
יתרונות תזונתיים:
שומר הוא לא רק תוספת טעימה לארוחה שלך; זה מעצמה של חומרים מזינים. הוא דל בקלוריות אך עשיר בסיבים, מה שהופך אותו נהדר לעיכול וניהול משקל. בנוסף, השומר עמוס בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, אשלגן ופולאט, התומכים בבריאות וברווחה הכללית.
חלופות תזונתיות:
לבעלי הגבלות תזונתיות, מתכון זה מציע גמישות. כדי להפוך אותו לטבעוני או ללא מוצרי חלב, פשוט השמיט את גבינת הפרמזן או החלף בחלופה ללא חלב. עבור דיאטות ללא גלוטן, ודא שהמרכיבים שלך מאושרים ללא גלוטן.
טיפים לשיפור:
- התנסו עם תבלינים שונים כמו אבקת שום, פפריקה מעושנת או פתיתי צ'ילי להגברת הטעם.
- לטוויסט ים תיכוני, מטפטפים את השומר הצלוי בזיגוג בלסמי לפני ההגשה.
- כדי להוסיף קצת חלבון, לזרוק קצת חומוס או שעועית קנליני עם השומר לפני הצלייה.
- אין להעמיס את נייר האפייה כדי להבטיח קרמליזציה נכונה. במידת הצורך, השתמשו בשני ניירות אפייה או צלו בקבוצות.
עם הפשטות, הרבגוניות והטעם המדהים שלו, מתכון שומר צלוי זה בטוח יהפוך לאהוב ברפרטואר הקולינרי שלך. תיהנו מהטעם המענג של הים התיכון בכל ביס!