מתכון פאייה פירות ים מדהים וקטלני כמו במדריד ואף יותר

מתכון פאייה פירות ים
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
לא כשר

פאייה פירות ים היא מנה ספרדית תוססת ומלאת טעם שמקורה באזור ולנסיה. זהו סמל של המטבח הספרדי, הידוע בהצגתו הצבעונית, האורז הארומטי בציר זעפרן ושילוב מענג של פירות ים.

המנה משקפת את השפעת החוף של ספרד, ומשלבת מגוון של פירות ים טריים כמו שרימפס, מולים, צדפות ודיונונים. הטעמים והמרקמים העשירים הופכים את פאייה פירות ים לחביבה על חובבי פירות ים ולמרכז מרשים למפגשים ולאירועים מיוחדים.

רכיבים להכנת פאייה פירות ים

  • 300 גרם אורז בומבה או ארבוריו
  • 500 גרם פירות ים מעורבים (שרימפס, מולים, צדפות, קלמארי), מנוקים ומוכנים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם שעועית ירוקה, קצוצה וחתוכה לחתיכות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • קורט חוטי זעפרן
  • 800 מ"ל מרק ירקות או פירות ים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חתיכות לימון ופטרוזיליה טרייה לקישוט

הוראות להכנה פאייה פירות ים

  1. מחממים את שמן הזית במחבת פאייה גדולה או במחבת רחבה ורדודה על אש בינונית.
  2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף והשום ריחני.
  3. מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל האדום והעגבנייה. מבשלים כמה דקות עד שהירקות מתרככים.
  4. מערבבים פנימה את השעועית הירוקה, הפפריקה המעושנת וחוטי הזעפרן. מערבבים היטב כדי לצפות את הירקות בתבלינים.
  5. מוסיפים למחבת את אורז הבומבה או הארבוריו, תוך כדי ערבוב לשילובו עם הירקות והתבלינים.
  6. יוצקים פנימה את מרק הירקות או פירות הים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עדין להכל.
  7. מביאים את התערובת לרתיחה ונותנים לה להתבשל כ-10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.
  8. מסדרים את פירות הים (שרימפס, מולים, צדפות, קלמארי) על גבי האורז, מהדקים אותם מעט לתוך התערובת.
  9. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת במכסה או בנייר אלומיניום ונותנים לפאייה להתבשל עוד 10-15 דקות, או עד שהאורז רך ופירות הים מבושלים.
  10. הימנע לערבב את הפאייה בשלב זה כדי לאפשר היווצרות קרום טעים בתחתית.
  11. לאחר הבישול, מסירים את הפאייה מהאש ונותנים לה לנוח, מכוסה, כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  12. מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים את פאייה פירות ים עם חתיכות לימון בצד.

סיבות לנסות את המתכון לפאייה פירות ים

אז למה כדאי להכין את המתכון הזה?

  1. מעורב פירות ים טעימים: פאייה פירות ים מציגה את הטעמים הטבעיים של פירות ים שונים, ויוצרת סימפוניה של טעמים ומרקמים.
  2. מטבח ספרדי מסורתי: חווה את הטעמים האותנטיים של ספרד עם המנה האייקונית הזו שנהנית ממנה במשך דורות.
  3. מצגת צבעונית: הגוונים התוססים של המנה, מהאורז הצהוב עם זעפרן ועד לשרימפס האדום הבוהק והמולים, הופכים אותה למושכת מבחינה ויזואלית.
  4. צדדיות: בעוד שפירות ים הם המרכיב הכוכב, אתה יכול להתאים אישית את המנה על ידי הוספת אפשרויות פירות הים האהובות עליך או שילוב ירקות לטוויסט צמחוני.
  5. מנה ראויה לחגיגה: פאייה פירות ים מושלמת לאירועים חגיגיים, חגיגות או מפגשים אינטימיים, מכיוון שהיא יוצרת תחושה של ארוחה משותפת ושמחה.
  6. עשיר בחומרי תזונה: פירות ים הם מקור נהדר לחלבון רזה, ויטמינים ומינרלים, המספקים יתרונות בריאותיים רבים.
  7. אורז זעפרן ארומטי: האורז הריחני המושרה בזעפרן מוסיף טעם מובחן ויוקרתי למנה.
  8. ידידותי למשפחה: פאייה פירות ים היא מנה שכל המשפחה יכולה ליהנות ממנה, ומספקת ארוחה מגוונת ומשביעה ומזינה כאחד.
  9. הרפתקה קולינרית: ניסיון הכנת פאייה פירות ים מאפשר לך לחקור את המורשת הקולינרית העשירה של ספרד ולגלות טעמים חדשים.
  10. מרשים אך נגיש: בעוד פאייה פירות ים עשויה להיראות כמו מנה מורכבת, עם הכנה קפדנית ומעקב אחר המתכון, ניתן לשחזר אותה בהצלחה בבית.

חלופות לפאייה פירות ים לאוכלי כשרות או העדפות תזונתיות

אם אתם שומרים כשרות ועדיין איכשהו הגעתם למתכון הזה ולא בא לכם לוותר עליו, יש לנו חלופות בשבליכם:

  • כשרות: החליפו את פירות הים בפילה דג כשר כמו בקלה או אמנון. התאימו את זמן הבישול בהתאם כדי להבטיח שהדג מבושל.
  • צמחוני: השמיטו את פירות הים והחליפו אותם במגוון ירקות כמו ארטישוק, פלפל, אפונה ואספרגוס. השתמשו במרק ירקות במקום במרק פירות ים.

טיפים לשיפור המתכון?

לא משנה כמה המתכון הזה מדהים, יש לנו כמו כמה הצעות לשדרוגים אפשריים:

  • השתמש בחוטי זעפרן איכותיים כדי להחדיר לאורז צבע זהוב יפהפה וטעם ייחודי.
  • לקבלת שכבת טעם נוספת, מטגנים את פירות הים קצרות במחבת נפרדת עם שום ושמן זית לפני שמניחים אותם על האורז.
  • אל תהסס להוסיף תבלינים נוספים או עשבי תיבול כגון פטרוזיליה, טימין או רוזמרין כדי לשפר את פרופיל הטעמים של הפאייה.
  • כשמסדרים את פירות הים על האורז, מניחים את הנתחים הגדולים יותר כמו שרימפס או פילה דג לכיוון המרכז ואת הקטנים יותר מסביב לקצוות לבישול אחיד.
  • אין לבשל את הפאייה יתר על המידה כדי למנוע מהאורז להפוך לדייסתי. זה צריך להיות במרקם מעט אל דנטה.
  • הגישו את פאייה פירות ים ישירות ממחבת הפאייה כדי לשמר את ההצגה המסורתית והכפרית שלה.
  • לווה את המנה בסלט ירוק טרי ולחם פריך להשלמת הארוחה.

תיהנו מהטעמים המענגים ומהמהות הארומטית של פאייה מאכלי ים קלאסית זו, מנה שמביאה לשולחן טעם של ים תיכוני.

הוראות להכנה פאייה פירות ים

  • מחממים את שמן הזית במחבת פאייה גדולה או במחבת רחבה ורדודה על אש בינונית.
  • מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף והשום ריחני.
  • מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל האדום והעגבנייה. מבשלים כמה דקות עד שהירקות מתרככים.
  • מערבבים פנימה את השעועית הירוקה, הפפריקה המעושנת וחוטי הזעפרן. מערבבים היטב כדי לצפות את הירקות בתבלינים.
  • מוסיפים למחבת את אורז הבומבה או הארבוריו, תוך כדי ערבוב לשילובו עם הירקות והתבלינים.
  • יוצקים פנימה את מרק הירקות או פירות הים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עדין להכל.
  • מביאים את התערובת לרתיחה ונותנים לה להתבשל כ-10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.
  • מסדרים את פירות הים (שרימפס, מולים, צדפות, קלמארי) על גבי האורז, מהדקים אותם מעט לתוך התערובת.
  • מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת במכסה או בנייר אלומיניום ונותנים לפאייה להתבשל עוד 10-15 דקות, או עד שהאורז רך ופירות הים מבושלים. הימנע לערבב את הפאייה בשלב זה כדי לאפשר היווצרות קרום טעים בתחתית.
  • לאחר הבישול, מסירים את הפאייה מהאש ונותנים לה לנוח, מכוסה, כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  • מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים את פאייה פירות ים עם חתיכות לימון בצד.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
תמונה של אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם ירקות מוקפצים – מתכון שמשדרג כל ארוחה!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם ירקות בתנור ניקי וטעמים מעוררי תיאבון

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם בצל ופטריות – מתכון קל וטעים!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם בצל מוכן ב-10 דקות – מתכון מהיר וטעים!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם אפונה ותפוח אדמה בגרסה מפתיעה

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם אפונה וגזר – המתכון שכולם מדברים עליו!

דילוג לתוכן