אוכל זה החיים

פאי רועים הכי טעים שתכינו -מתכון קל

פאי רועים מתכון קל
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
8 מנות
כשרות:
לא כשר
דורג על ידי 2 בשלנים

פאי רועים, הידוע גם בשם קוטג' פאי, הוא קלאסיקה אהובה של המטבח הבריטי והאירי עם היסטוריה עשירה החל מסוף המאה ה-18. במקור, זו הייתה דרך חסכונית וגאונית להשתמש בשאריות בשר צלוי, במיוחד טלה (ומכאן השם "פשטידת רועים" כשהיא מכינה עם כבש).

המנה הזו עמדה במבחן הזמן מכמה סיבות

  • אוכל מנחם: פשטידת שפרד היא התגלמות של אוכל מנחם, ומציעה חום ונוסטלגיה בכל ביס.
  • צדדיות: זה צדדי להפליא, ומאפשר לך להשתמש בבשרים וירקות שונים על סמך מה שיש לך בהישג יד.
  • תזונה מאוזנת: הוא משלב בשר, ירקות ותפוחי אדמה, ומספק ארוחה מעוגלת היטב במנה אחת.
  • תענוג מושלם: זה להיט גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים, מה שהופך אותו מושלם לארוחות ערב משפחתיות.
  • הכן מראש: את פאי הרועים אפשר להכין מראש ולחמם מחדש, וחוסך זמן בימים עמוסים.

מרכיבים להכנת פאי רועים מתכון קל

  • 500 גרם טלה טחון (או בשר בקר, הודו, או אלטרנטיבה על בסיס צמחי לווריאציות)
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם אפונה קפואה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר (יש להשתמש בגרסה כשרה במידת הצורך)
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 75 מ"ל חלב (השתמש בחלב לא חלבי לגרסאות כשרות או טבעוניות)
  • 50 גרם חמאה ללא מלח (במידת הצורך השתמש בחלופה נטולת חלב)
  • גבינה מגוררת (לא חובה, לציפוי)

הוראות להכנת פאי רועים מתכון קל

  1. במחבת גדולה מבשלים את הטלה הטחון על אש בינונית עד להשחמה. מסננים את עודפי השומן במידת הצורך.
  2. מוסיפים למחבת בצל קצוץ, גזר ושום. מבשלים כ-5 דקות עד שהם מתרככים.
  3. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, רוטב ווסטרשייר, טימין מיובש, רוזמרין מיובש ומלח ופלפל. מבשלים עוד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים עוד 2 דקות. מסירים מהאש.
  5. בזמן שהמילוי מתבשל, מרתיחים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים בסיר גדול עם מים מומלחים עד שהם רכים במזלג (בערך 15-20 דקות).
  6. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר.
  7. מועכים את תפוחי האדמה תוך הוספת החלב והחמאה, ויוצרים פירה חלק וקרמי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  9. בתבנית אפייה מפזרים את תערובת הטלה והירקות בצורה אחידה כשכבה התחתונה.
  10. מעל התערובת את הפירה, מפזרים אותם בצורה אחידה בעזרת מזלג. אתה יכול ליצור דוגמאות דקורטיביות עם מזלג אם תרצה.
  11. אם תרצו, פזרו גבינה מגוררת על הפירה לקבלת קרום זהוב.
  12. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב והמלית מבעבעת.
  13. פשטידת הרועים עדיף להגיש חם. גרפו מנות נדיבות לצלחות, והתענגו על הטעמים הטעימים.

יתרונות תזונתיים

  • פשטידת הרועים מציעה ארוחה מאוזנת עם חלבון מהבשר, סיבים וויטמינים מהירקות ופחמימות מתפוחי האדמה.
  • זה יכול להיות מקור לחומרים מזינים חיוניים כמו ברזל, ויטמין C ואשלגן.
  • כדי להפוך אותו לבריא יותר, שקול להשתמש בבשר רזה או בחלופות צמחיות ולהפחית את החמאה והגבינה.

חלופות מתכון

  • כשרות: ודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות, והשתמש ברוטב ווסטרשייר כשר או השמט אותו.
  • טבעוני: החליפו את הבשר בעדשים או ב"בשר טחון על בסיס צמחי", השתמשו בחלב וחמאה ללא חלב לפירה ודלג על תוספת הגבינה.
  • ללא גלוטן: אשר שרוטב ווסטרשייר שלך הוא ללא גלוטן או השתמש בחלופה ללא גלוטן.

טיפים לשיפור

  • ניסוי עם בשרים שונים או חלופות צמחיות לגיוון.
  • הוסף ירקות נוספים כמו תירס או שעועית ירוקה לתוספת תזונה.
  • לקבלת חלק עליון פריך, קולים את פאי הרועים לכמה דקות בתום האפייה.
  • מקשטים בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה לפרץ של צבע וטעם.

פשטידת שפרד הוא מזון מנחם נצחי משביע ומזין כאחד. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה בלילה או מנה להרשים את האורחים, המתכון הזה הוא מנצח. תהנה מהטוב המלוח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן