לחוויה קולינרית עסיסית ומלאת טעם, נסו את המתכון המדהים הזה לבשר בקר שייטל צלוי עם צ'יפוטלה מעושנת וזיגוג סילאן. המנה הזו לוקחת נתח פרימיום של בשר בקר, השפיץ שייטל, ומשרה בה תערובת של טעמים נועזים, ויוצרת ארוחה בלתי נשכחת שבטוח תרשים.
איך להכין שפיץ שייטל ברוטב משגע – הרכיבים
- 1.5 עד 2 ק"ג בשר שייטל שפיץ
- 1 כפית משחת צ'יפוטלה מעושנת (גם רוטב פלפלים רגיל יכול לעבוד)
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירי
- 2 כפיות סילאן (סירופ תמרים)
- 2 שיני שום, כתושות דק
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- קורט מלח גס
- תערובת של גרגירי פלפל כתושים
הוראות הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את משחת הצ'יפוטלה, חרדל דיז'ון גרגירי, סילאן, שום כתוש, קורט מלח וגרגרי הפלפל המעורבבים.
- מערבבים פנימה את שמן הזית עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מצפים את בשר השפיץ ביסודיות במרינדה המוכנה, מוודאים שהוא מכוסה היטב.
- משרים במקרר למשך הלילה כדי לאפשר לטעמים לחדור במלואו לבשר.
- הוציאו את בשר הבקר מהמקרר כשעה לפני הבישול כדי לאפשר לו להגיע לטמפרטורת החדר, כדי להבטיח בישול אחיד.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מתחילים בפיצוץ של חום גבוה על ידי הכנסת בשר הבקר לתנור, ללא כיסוי, למשך 10 דקות כדי לצרוב את החלק החיצוני.
- לאחר הצריבה הראשונית, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות צלזיוס. המשך לצלות את בשר הבקר במשך 20 דקות לקילו אם אתה מעדיף אותו בינוני, או הארך ל-30 דקות לקילו לגימור עשוי היטב. לחלופין, השתמש במדחום לבשר כדי להשיג את הטמפרטורה הפנימית המושלמת.
- לפני החיתוך נותנים לבשר לנוח כמה דקות. שלב זה הוא קריטי מכיוון שהוא מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, ומבטיח שכל פרוסה לחה וטעימה.
המתכון המשודרג הזה לבשר בקר שפיץ שייטל צלוי לא רק מעלה את המנה עם תערובת הרמונית של תווים מעושנים, מתוקים ומלוחים, אלא גם מבטיח צלי עדין ועסיסי מלא אופי. מושלם לאירוע מיוחד או לארוחת גורמה בבית.