אוכל זה החיים

בשר מפורק ברוטב ברביקיו

בשר מפורק ברוטב ברביקיו
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
בשרי

בשר מפורק ברוטב ברביקיו הוא מנה מעוררת תיאבון המשלבת בשר רך ואיטי עם רוטב ברביקיו עשיר וחריף. מקורו בדרום ארצות הברית, ברביקיו הפך למסורת קולינרית אהובה הידועה בטעמיו המעושנים ובמרקמים הנמסים בפה.

המתכון הזה מציע איזון מענג של טעמים מתוקים, מלוחים וחריפים שישאירו לכם חשק לעוד. בין אם נהנים כמנה עיקרית, בכריכים או כמילוי לטאקו או סליידרים, בשר מפורק ברוטב ברביקיו הוא מנה רב-תכליתית שבטוח תרשים.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-8-10 מנות, תלוי בגודל המנות. זמן ההכנה, כולל בישול איטי, הוא כ-4-5 שעות.

רמת קושי: מתכון זה נופל תחת רמת הקושי קל-בינוני. אמנם זה דורש בישול איטי, אבל ההכנה והשלבים בפועל הם פשוטים יחסית.

למה כדאי לנסות את מתכון זה

  • טעם שאי אפשר לעמוד בפניו: השילוב של בשר עדין בבישול איטי ורוטב ברביקיו חריף יוצר פיצוץ טעמים שבטוח ישביע את בלוטות הטעם שלך.
  • צדדיות: בשר מפורק ברוטב ברביקיו יכול לשמש במגוון מנות, כמו כריכים, טאקו, סליידרים, או אפילו כתוספת לתפוחי אדמה אפויים טעונים או נאצ'וס.
  • Crowd-Pleaser: המנה הזו מושלמת למפגשים, ארוחות ערב או מסיבות מכיוון שהיא יכולה להאכיל בקלות מספר רב של אנשים.
  • הכנה קלה: אמנם זה דורש בישול איטי, אבל ההכנה בפועל פשוטה, מה שהופך אותה לנגישה לטבחים ביתיים בכל רמות המיומנות.
  • אפשרות להכנה מראש: ניתן להכין את המתכון הזה מראש, מה שמאפשר לך לחסוך זמן ולחץ בעת אירוח מפגש או תכנון ארוחות לשבוע.
  • ידידותי לתקציב: ניתן להכין בשר מפורק ברוטב ברביקיו עם נתחי בשר במחיר סביר, מה שהופך אותו לאופציה חסכונית להאכלת קהל או להרחיב את תקציב המכולת שלך.
  • צפוף בתזונה: השימוש בבשר רזה מספק מקור טוב לחלבון, בעוד שתוספת של ירקות ותבלינים משפרת את הערך התזונתי של המנה.
  • אוכל מנחם: הטעמים העשירים והלבביים של בשר מפורק ברוטב ברביקיו מציעים חווית אכילה מנחמת ומשביעה.
  • קסם שאריות: ניתן לאחסן ולחמם את כל השאריות לארוחות עתידיות, מה שמאפשר לך ליהנות מהטעמים לאורך ימים.
  • ניתן להתאמה אישית: אתם יכולים להתאים את המתיקות, החריפות והחריפות של רוטב הברביקיו כך שיתאימו להעדפותיכם האישיות.

הכנת בשר מפורק ברוטב ברביקיו – רכיבים

  • 1.5 ק"ג צלי צ'אק בקר ללא עצמות או צלי כתף חזיר
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
  • 250 מ"ל (1 כוס) רוטב ברביקיו
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) רסק עגבניות
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חומץ תפוחים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה, לחום)
  • 2 כפות שמן צמחי

איך מכינים בשר מפורק ברוטב ברביקיו – הוראות מתכון

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. בתנור הולנדי גדול או בסיר עם תחתית כבדה, מחממים את השמן הצמחי על אש בינונית-גבוהה.
  3. מתבלים את צלי הצ'אק או צלי כתף החזיר במלח, פלפל, אבקת שום ואבקת בצל.
  4. צורבים את הצלי מכל הצדדים עד להשחמה, כ-3-4 דקות לכל צד. מוציאים את הצלי מהסיר ומניחים אותו בצד.
  5. לאותו סיר מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום הטחון, הפלפל האדום והירוק חתוך לקוביות. מטגנים עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות, כ-5 דקות.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הברביקיו, חומץ תפוחים, סוכר חום, רוטב ווסטרשייר, חרדל דיז'ון, פפריקה, אבקת צ'ילי ופלפל קאיין (אם משתמשים). מערבבים היטב לאיחוד ומביאים את התערובת לרתיחה.
  7. מחזירים את הצלי הצרוב לסיר, מכניסים אותו לתערובת הרוטב. מכסים את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום.
  8. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ומבשלים כ-3-4 שעות, או עד שהבשר רך ונקרע בקלות בעזרת מזלג.
  9. לאחר הבישול, מוציאים את הסיר מהתנור ומעבירים את הבשר לקרש חיתוך. מניחים לו להתקרר מעט.
  10. בעזרת שני מזלגות, קורצים את הבשר לחתיכות בגודל ביס. הסר כל עודפי שומן או גרעינים.
  11. מחזירים את הבשר המפורק לסיר עם תערובת רוטב הברביקיו ומערבבים לציפוי הבשר היטב.
  12. מניחים את הסיר בחזרה על הכיריים על אש נמוכה ומבשלים עוד 15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
  13. הגישו את הבשר המפורק ברוטב ברביקיו כמנה עיקרית, או השתמשו בו כמילוי לכריכים, טאקו או סליידרים.

בשר מפורק ברוטב ברביקיו מציע מספר יתרונות תזונתיים

  • חלבון: השימוש בנתחי בשר רזים מספק כמות משמעותית של חלבון, התומך בצמיחה ובשיקום השרירים.
  • ויטמינים ומינרלים: מנה זו מכילה ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ברזל, אבץ וויטמיני B, התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.
  • סיבים: תוספת ירקות מספקת סיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול ומעודדים שובע.
  • דל פחמימות: מתכון זה דל יחסית בפחמימות, מה שהופך אותו מתאים לדיאטות דלות פחמימות או קטוגניות.
  • חלופה ללא גלוטן: כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן, ודאו שרוטב הברביקיו ורוטב ווסטרשייר המשמשים מאושרים ללא גלוטן.

טיפים למתכון של בשר מפורק ברוטב ברביקיו

  • לטעם מעושן יותר, שקול להוסיף כפית עשן נוזלי לתערובת רוטב הברביקיו.
  • אם אתם מעדיפים רוטב חריף יותר, הגדילו את כמות אבקת הצ'ילי או הוסיפו פלפל קאיין נוסף לפי טעמכם.
  • התאם את המתיקות של רוטב הברביקיו על ידי הוספת פחות או יותר סוכר חום לפי העדפתך.
  • ניסוי עם נתחי בשר שונים, כגון חזה בקר או ירכי עוף ללא עצמות, כדי ליצור וריאציות של הבשר המפורק ברוטב ברביקיו.
  • אם אתם מעדיפים רוטב סמיך יותר, אפשרו לתערובת להתבשל ללא כיסוי למשך תקופה ממושכת, תוך ערבוב מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
  • כדי לחסוך זמן, אתם יכולים להשתמש בסיר בישול איטי או בסיר מיידי לבישול הבשר. כוונו את זמני הבישול לפי הוראות היצרן.
  • לחלופות כשרות, החליפו את כתף החזיר בצלי צ'אק בקר, וודאו שרוטב הברביקיו ורוטב ווסטרשייר המשמשים הם בעלי הכשר.
  • כדי לשפר את הטעם, הכריעו את הבשר למשך הלילה בשפשוף יבש לבחירתכם לפני צריבה ובישול איטי.
  • שאריות בשר מפורקות ברוטב ברביקיו ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3-4 ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר.

הגישו את הבשר המפורק ברוטב ברביקיו עם התוספות האהובות עליכם, כגון סלט כרוב, לחם תירס או חמוצים, להשלמת הארוחה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן