סינייה , מאכל מזרח תיכוני מענג, משלב בשר טחון רך ומתובל עם חצילים, וכתוצאה מכך מיזוג הרמוני של טעמים ומרקמים. מקורו של מתכון זה באזור הלבנטין, והוא עדות למורשת הקולינרית העשירה של האזור. סינייה היא מנה רב-תכליתית ולבבית שמבטיחה לספק את בלוטות הטעם שלכם ולהציע חווית אוכל מענגת. כאן, אנו מציגים מתכון טעים של סינייה , הכולל את הסיבות הרבות לנסות אותו והוראות שלב אחר שלב.
5-10 סיבות לנסות את סינייה חצילים ובשר
- טעמים ייחודיים: סינייה מציעה שילוב מענג של תבלינים, בשר וחצילים, היוצרים טעם ייחודי ובלתי נשכח.
- קסם מזרח תיכוני: חקור את הטעמים של הלבנט בנוחות של המטבח שלך.
- לבבי וממלא: המנה הזו משביעה ומשמעותית, מה שהופך אותה למנה עיקרית מעולה.
- עשיר בחומרים מזינים: חצילים הם מקור טוב לסיבים, ויטמינים ומינרלים.
- ארוז חלבון: הבשר הטחון מוסיף מנה בריאה של חלבון לארוחה שלך.
- צדדיות: ניתן להגיש את סינייה כמנה עיקרית או כמנה ראשונה.
- תבלינים ארומטיים: התבלינים במנה זו מספקים יתרונות בריאותיים פוטנציאליים בשל תכונותיהם האנטי דלקתיות והנוגדות חמצון.
- חקר תרבות: תיהנו מטעימה מהתרבות הלבנטינית דרך המסורות הקולינריות שלה.
- תענוג בסיר אחד: המתכון הזה דורש ניקוי מינימלי, מכיוון שהכל עשוי בסיר אחד.
- מועדף משפחתי: חביב הקהל שאהוב על ילדים ומבוגרים כאחד.
רכיבים להכנת סינייה חצילים ובשר
- 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים (בעובי של כ-1 ס"מ)
- 500 גרם בשר בקר או טלה טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 400 גרם עגבניות משומרות, מרוסקות
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה (לא חובה)
סינייה חצילים ובשר – הוראות הכנה
- מכינים את החציל: מפזרים את פרוסות החציל במלח ומניחים להם לשבת כ-15 דקות כדי להסיר עודפי לחות. לאחר מכן, יבש אותם עם נייר סופג.
- משחימים את הבשר: במחבת גדולה ועמוקה או בסיר מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד לריכוך. לאחר מכן, הוסיפו את הבשר הטחון, שברו אותו לחתיכות קטנות יותר עם כף עץ. מבשלים עד להשחמה.
- Spice It Up: מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הקינמון הטחון, המלח והפלפל, כדי לוודא שהבשר מצופה באופן אחיד בתבלינים. מבשלים עוד 2-3 דקות.
- הוסיפו עגבניות: יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות משומרים ונותנים לתערובת להתבשל כ-10 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג ולרוטב להתעבות.
- שכבת חצילים: באותה מחבת שכבו את פרוסות החציל על תערובת הבשר והעגבניות.
- מבשלים: מכסים את המחבת ומבשלים כ-20-25 דקות, או עד שהחציל רך ומבושל לגמרי.
- מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים על המנה פטרוזיליה טרייה וכוסברה (אם משתמשים). מגישים חם, ותהנו!
יתרונות תזונתיים של סינייה חצילים ובשר
- חציל הוא ירק דל קלוריות המספק סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
- בשר טחון הוא מקור מצוין לחלבון.
- התבלינים, במיוחד כמון, עשויים להציע יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, כולל סיוע לעיכול והפחתת דלקת.
חלופות מתכון
- לאוכלי כשרות, השתמש בבשר בעל תעודת כשרות, וודא שכל המרכיבים עומדים בתקני כשרות תזונתיים.
- להכנת גרסה צמחונית, החליפו את הבשר הטחון בעדשים מבושלות או בחומוס.
טיפים להכנת סינייה חצילים ובשר
- כדי להסיר עודפי לחות מהחציל בצורה יעילה יותר, אפשר להמליח את הפרוסות ולתת להן לשבת עד 30 דקות.
- התאם את רמת החריפות על ידי הוספת פחות או יותר קינמון טחון כדי להתאים להעדפתך.
- הגישו את סינייה עם תוספת של אורז, קוסקוס או לחם פריך להשלמת הארוחה.