מתכון לקורנביף מעושן

מתכון לקורנביף מעושן
5/5
זמן הכנה:
510 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
בשרי

קורנדביף מעושן הוא חוויה קולינרית מענגת המשלבת את הטעמים המלוחים והמתובלים של קורנדביף עם התווים העמוקים והעציים שרק מעשן יכול לספק.

ניתן לאתר את מקורותיו של קורנביף לתרבויות שונות לאורך ההיסטוריה, אך המונח "קורנד" מגיע מהתקופה האנגלו-סכסית שבה השתמשו בגרגרים גדולים של מלח סלעים, המכונה "תירס", לריפוי בשרים. התרגול של ריפוי בשר בקר זכה לפופולריות באירלנד, ולאחר מכן באמריקה, בשל יתרונות השימור שלו ומאפיינים משפרי הטעם.

פעולת עישון קורנביף לוקחת את המנה האהובה הזו לגבהים גסטרונומיים חדשים. על ידי עישון הקורנביף, מתווספת לטעם מורכבות עשירה שהיא גם ייחודית וגם טעימה שאי אפשר לעמוד בפניה. המעשנת גם מרככת את בשר הבקר, ומבטיחה שכל ביס יהיה עסיסי ועסיסי.

איך מכינים קורנביף מעושן - רכיבים

  • · 2 ק"ג חזה קורנדביף
  • · 50 גרם סוכר חום
  • · 50 גרם חרדל דיז'ון
  • · שבבי עץ לעישון (היקורי, עץ תפוח או עץ דובדבן עובדים היטב)
  • · מים להשריית שבבי עץ
  • · - המרכיבים הבאים מיועדים למי שמעדיף להכין את הקורנדביף שלו מאפס -
  • · חזה בקר 2 ק"ג
  • · 1.5 ליטר מים
  • · 150 גר' מלח כשר
  • · 100 גרם סוכר חום
  • · 3 כפות כבישה תבלינים
  • · 1 כף מלח ורוד (אבקת פראג מס' 1)

מתכון לקורנביף מעושן - הוראות הכנה

  1. אם אתם מכינים את הקורנביף מאפס, שלבו בסיר גדול מים, מלח כשר, סוכר חום, תבלינים כבישה ומלח. מביאים לרתיחה עד שהמלח והסוכר נמסים. הניחו למלח להתקרר לחלוטין.
  2. לאחר התקררות, לטבול את החזה במלח, לוודא שהוא מכוסה במלואו. מקררים 5-7 ימים.
  3. בין אם אתם משתמשים בתוצרת בית או קנוי בחנות, שטפו את חזה הקורנביף מתחת למים קרים ויבשו בעזרת נייר מטבח.
  4. מערבבים את חרדל הדיז'ון והסוכר החום יחד ליצירת משחה. מורחים את העיסה באופן שווה על כל הקורנביף.
  5. חממו מראש את המעשנת ל-110-120 מעלות צלזיוס. בזמן שהוא מתחמם, השרו את שבבי העץ במים.
  6. לאחר ההשריה, מסננים ומוסיפים את שבבי העץ למעשנת.
  7. מניחים את החזה במעשנת ונותנים לו להתבשל עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 93 מעלות צלזיוס. תהליך זה אורך בדרך כלל 6-8 שעות. היו סבלניים והשתדלו לא לפתוח את המעשן בתדירות גבוהה מדי.
  8. לאחר סיום, הניחו לקורנדביף המעושן לנוח 15-20 דקות לפני שפורסים כנגד הדגן להגשה.

הנה כמה סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות קורנביף מעושן

  • טעם שאין שני לו: הגרסה המעושנת של קורנדביף מתהדרת בטעם שאינו דומה לשום טעם אחר, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אוכלים הרפתקנים.
  • מעולה לאירוח: המנה משמשת כמנה עיקרית שואוסטופר בהתכנסויות.
  • צדדיות: ניתן להשתמש בקורנדביף מעושן במגוון מנות, החל מסנדוויצ'ים ועד תבשילים.
  • הזנה: קורנביף עשיר בחלבון וברכיבי תזונה חיוניים אחרים.
  • אוכל מנחם: ארוחה מחממת לב זו מעלה זיכרונות מארוחות ערב משפחתיות וארוחות ביתיות.
  • מיומנויות קולינריות: שליטה במעשן היא תוספת נפלאה לרפרטואר הקולינרי שלך.
  • מסורת: לקורנביף יש משמעות תרבותית, במיוחד בקהילות האיריות האמריקאיות.
  • בריאות: על ידי שליטה במרכיבים, אתה יכול ליצור גרסה בריאה יותר של קורנביף זמין מסחרית.
  • מנה להכנה מראש: ניתן להכין אותה מבעוד מועד, מה שהופך אותה למושלמת להכנת ארוחה או למסיבות ערב.
  • ייחודי: לא כולם ניסו או אפילו שמעו על קורנביף מעושן, מה שהופך אותו למנה מרתקת לחלוק.

חלופות וכשרות

  • לחלופה כשרה, בחרו בחזה בעל תעודת כשרות וודאו שכל שאר המרכיבים עומדים בחוקי הכשרות. 
  • למשל, השתמשו בחרדל בעל אישור כשרות והחליפו את הסוכר החום במותג בעל אישור כשרות.

יתרונות תזונתיים לקורנביף מעושן

  • קורנביף מעושן עמוס בחלבון, מה שהופך אותו למקור נהדר למרכיב המקרו-נוטריינט החיוני הזה. 
  • יתר על כן, בשר בקר עשיר בברזל, אבץ וויטמיני B, במיוחד ויטמין B12, התומך בבריאות המוח וביצירת כדוריות דם אדומות. 
  • יתרה מכך, בישול בבית מאפשר לשלוט בכמות הנתרן והסוכר במנה, מה שהופך אותה לאופציה בריאה יותר בהשוואה לגרסאות שנרכשו בחנות.

טיפים לשיפור

  • השרו את שבבי העץ: ודא ששבבי העץ ספוג כראוי. זה עוזר ליצור יותר עשן ומבטיח שהשבבים לא יישרפו מהר מדי.
  • עישון מטופל: התנגדו לדחף לזרז את תהליך העישון. איטי ונמוך הוא המפתח.
  • בקרת טמפרטורה: שמירה על הטמפרטורה הנכונה במעשן היא קריטית. חם מדי והבשר עלול להתייבש; קריר מדי וזה עלול לא להתבשל כמו שצריך.
  • זמן מנוחה: הניחו לקורנדביף המעושן לנוח לפני החיתוך. זה יעזור לשמור על המיצים, וכתוצאה מכך בשר רך וטעים יותר.
  • בשר איכותי: השתמשו בחזה בקר איכותי לקבלת התוצאות הטובות ביותר. איכות הבשר שלך יכולה להשפיע באופן משמעותי על הטעם והמרקם של המנה הסופית.
  • חיתוך: הקפידו לפרוס שוב את בשר הבקר בסיבים זה יביא לפרוסות רכות ונוחות ללעיסה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן