מתכון לשקשוקה תרד וגבינות שיגרום לכם לריר

מתכון לשקשוקה תרד וגבינות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

שקשוקה, שמקורה במזרח התיכון, היא מנה אהובה הידועה בטעמיו העשירים ובמרכיביה הלבביים. מתכון שקשוקה תרד וגבינה הזה מכניס טוויסט טעים לקלאסי, ומשלב תרד עשיר בחומרים מזינים וגבינה שמנת בתערובת.

יתרונות תזונתיים של המתכון לשקשוקה תרד וגבינות:

  • שקשוקה תרד וגבינה זו לא רק טעימה אלא גם עמוסה בתזונה.
  • תרד הוא מעצמה של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין K, ויטמין A, חומצה פולית וברזל.
  • עגבניות מספקות ליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה, בעוד שביצים מציעות חלבון וחומצות אמינו חיוניות.
  • גבינת פטה מוסיפה מרקם קרמי ומינון של סידן.

 

רכיבים להכנת שקשוקה תרד וגבינות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם עלי תרד טריים
  • 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 4 ביצים גדולות
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • לחם פריך או פיתה, להגשה

הוראות להכנת שקשוקה תרד וגבינות:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
  3. מערבבים פנימה שום טחון ומבשלים עוד דקה.
  4. מוסיפים תרד טרי למחבת ומבשלים עד שהוא נבול, תוך ערבוב מדי פעם, כ-3-4 דקות.
  5. יוצקים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות ומערבבים היטב.
  6. מתבלים את התערובת בפפריקה, כמון, מלח ופלפל. נותנים לזה להתבשל 5-7 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  7. יוצרים בעזרת כף בארות קטנות בתערובת העגבניות לביצים.
  8. שוברים כל ביצה לתוך הבאר שלה.
  9. מפזרים גבינת פטה מפוררת מעל תערובת העגבניות.
  10. מכסים את המחבת ונותנים לביצים להתבשל עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים, כ-5-7 דקות.
  11. לאחר שהביצים מבושלות לפי טעמכם, מסירים את המחבת מהאש.
  12. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה.
  13. מגישים חם עם לחם פריך או פיתה בצד לטבילה וגריפת הרוטב הטעים. תהנה שקשוקה תרד וגבינה שלך!

מנות וקושי:

מתכון זה מניב 4 מנות ולוקח כ-30 דקות להכנה. מבחינת קושי, הוא נכנס לקטגוריית קל-בינוני, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים בכל רמות המיומנות.

חלופות מתכון:

להגבלות או העדפות תזונתיות, ישנן מספר חלופות שתוכלו לחקור:

  • אפשרות טבעונית: החליפו את הביצים בטופו או חומוס לחלבון, והשתמשו בחלופת גבינה נטולת חלב.
  • אפשרות ללא גלוטן: מגישים את השקשוקה עם לחם ללא גלוטן או דלגו על הלחם לגמרי ותהנו ממנו לבד.
  • אפשרות דלת פחמימות: השמיטו את הלחם והגישו את השקשוקה לצד סלט או ירקות צלויים לארוחה קלה יותר.

טיפים לשיפור המתכון שקשוקה תרד וגבינות

  • ניסוי עם סוגים שונים של גבינות לטעמים מגוונים. נסה גבינת עיזים, מוצרלה, או אפילו פרמזן מגורר.
  • הוסף ירקות נוספים כגון פלפל, פטריות או קישואים כדי להגביר את התוכן התזונתי ולהוסיף מרקם נוסף למנה.
  • לבעיטה פיקנטית, פזרו כמה פתיתי פלפל אדום או הוסיפו קורטוב של רוטב חריף לתערובת העגבניות.
  • אל תפחד להיות יצירתי עם התבלינים שלך. הוסף קורט פפריקה מעושנת או פזר של עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו או טימין לתוספת עומק טעם.

עם הרבגוניות, המרכיבים המזינים והטעמים המשביעים שלה, שקשוקת תרד וגבינה זו בטוח תהפוך לחביבה ברפרטואר המתכונים שלך. תיהנו מתהליך הבישול וההתענגות על המנה המענגת הזו עם יקיריכם!

אהבתם? שתפו!
תגיות: שקשוקה
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן