הנה מתכון נפלא לשקשוקה תרד ועגבניות, מנה טעימה ודשנה שמושלמת לבראנץ' או לארוחת ערב נעימה. שקשוקה היא מאכל מזרח תיכוני שצבר פופולריות ברחבי העולם בזכות בסיס העגבניות והפלפל העשיר והחריף שלו. גרסה זו מוסיפה טוויסט עם תוספת של תרד מזין.
שקשוקה תרד ועגבניות היא כמו חיבוק חם לבלוטות הטעם שלך. זהו פלא של מחבת אחת, המפגישה את הטוב שבביצים עלומות בצורה מושלמת, השוכנות ברוטב עגבניות ותרד מלוחים וארומטיים. הצבעים התוססים והטעמים הנועזים הופכים אותה למנה שאי אפשר לעמוד בפניה ומנחמת שקל להפתיע אותה.
רכיבים לשקשוקה תרד ועגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 400 גרם עגבניות קצוצות (טריות או משומרות)
- 200 גרם תרד טרי שטוף וקצוץ
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה טחונה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4-6 ביצים
- פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט
הוראות הכנה לשקשוקה תרד ועגבניות:
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד לריכוך.
- מערבבים שום טחון וקוביות פלפל חריף, מבשלים עד שהפלפל רך.
- מוסיפים עגבניות קצוצות, כמון טחון, פפריקה טחונה, פלפל קאיין, מלח ופלפל. מבשלים עד שהעגבניות מתפרקות והתערובת מסמיכה.
- מערבבים פנימה את התרד הקצוץ, ומאפשרים לו לנבול לתוך תערובת העגבניות.
- יוצרים בארות קטנות ברוטב ופורצים לתוכם את הביצים.
- מכסים את המחבת ונותנים לביצים לצוף ברוטב המבעבע עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים (או מבשלים לפי טעמכם).
- מקשטים בפטרוזיליה טרייה או כוסברה.
- מגישים ישירות מהמחבת, גורפים את הרוטב והביצים מלאי הטעם לצלחת.
תיהנו מהשקשוקה המענגת הזו של תרד ועגבניות עם לחם או פיתה לארוחה שלמה ומשביעה!