כרוב הונגרי מאודה, הידוע בפשטותו ובעומק הטעם שלו, הוא מרכיב עיקרי במטבח ההונגרי, ומציע תוספת מנחמת המשלימה מגוון מנות עיקריות.
המנה הזו הופכת את הכרוב הצנוע למשהו מיוחד באמת, עם המרקם העדין שלו ופרופיל הטעם המתקתק והאגוזי מעט מוגבר על ידי רמז של חומץ וזרעי קימל. כרוב מאודה לשלמות, מתכון הכרוב הזה הוא לא רק מזין אלא גם עדות לכישרון ההונגרי ליצור מנות נפלאות בטעמים ממרכיבים בסיסיים.
זהו תוספת צדדית שמשתלבת יפה עם בשרים דשנים, תבשילים ועוד, המגלם את המהות של אוכל מנחם ביתי.
רכיבים להכנת כרוב הונגרי מאודה
- 1 ראש כרוב בינוני, מגורע ופרוס דק
- 1 כף שמן צמחי
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית זרעי קימל
- 2 כפות חומץ תפוחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 מ"ל מים
כרוב הונגרי מאודה – שלבי הכנה
- מחממים את השמן הצמחי בסיר גדול או במחבת עמוקה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים לסיר את השום הטחון וזרעי הקימל, מבשלים עוד דקה עד לריח.
- מערבבים פנימה את הכרוב הפרוס, מוודאים שהוא מעורבב היטב עם הבצל, השום וזרעי הקימל.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לנמוכה. נותנים לכרוב לאדות כ-20 דקות, או עד שהוא רך ורוב הנוזלים מתאדים.
- בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך לפני ההגשה.
כרוב הונגרי מאודה – זמן הכנה
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- זמן כולל: 35 דקות
כרוב הונגרי מאודה זה הוא דוגמה מושלמת לאופן שבו ניתן להעלות מרכיבים פשוטים למנה שהיא גם לבבית וגם טעימה. הוא מציג את המתיקות הטבעית של הכרוב, המועצמת על ידי חומץ התפוחים החריף וזרעי הקימל הארומטיים, וכתוצאה מכך תוספת קלה להכנה ומשביעה להפליא.