נזיד עדשים הוא מאכל לבבי, מזין ומנחם המושלם לכל יום בשנה. עמוסות בחלבון, סיבים ומגוון ויטמינים ומינרלים, העדשים מהוות בסיס מצוין לתבשיל שהוא גם ממלא וגם משביע. המתכון הזה משלב עדשים עם תערובת של ירקות, עשבי תיבול ותבלינים, מבושלים יחד ליצירת תבשיל עשיר וטעים שבטוח יחמם אתכם מבפנים.
זוהי מנה רב-תכליתית שניתן להתאים בקלות כך שתכלול את הירקות האהובים עליך או כל מה שיש לך בהישג יד, מה שהופך אותה לארוחה נהדרת עבור לילות חול עמוסים או סופי שבוע עצלנים.
איך להכין נזיד עדשים משודרג – רכיבים
- 250 גרם עדשים ירוקות או חומות מיובשות, שטופות ומרוקנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 400 גר' עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 ליטר מרק ירקות
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1 עלה דפנה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- אופציונלי: פטרוזיליה טרייה או כוסברה, קצוצה לקישוט
- אופציונלי: סחיטת מיץ לימון לתוספת בהירות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- זמן כולל: שעה
איך מכינים נזיד עדשים- שלבים
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהבצל שקוף ורך.
- מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, הסלרי והפלפל האדום. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מערבבים פנימה את הכמון הטחון והפפריקה המעושנת, מבשלים עוד דקה עד לריח.
- מוסיפים לסיר את העדשים השטיפות יחד עם קוביות העגבניות, מרק הירקות ועלה הדפנה. מערבבים לאיחוד.
- מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-30-35 דקות, או עד שהעדשים רכות והתבשיל מסמיך.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. מוציאים את עלה הדפנה לפני ההגשה.
- אופציונלי: מערבבים פנימה מיץ לימון לתוספת בהירות ומקשטים בפטרוזיליה טרייה או כוסברה.
- מגישים את תבשיל העדשים חם, עם לחם פריך בצד לטבילה.
תבשיל העדשים הזה הוא ארוחה פשוטה, בריאה ומלאת טעם ומרקם. זוהי דרך נפלאה לשלב יותר קטניות וירקות בתזונה שלך, והיא טעימה באותה מידה למחרת, מה שהופך אותה למושלם להכנת ארוחה. בין אם אתה צמחוני או סתם רוצה להוסיף עוד ארוחות על בסיס צמחי לרוטציה שלך, תבשיל העדשים הזה בטוח יהפוך לאהוב.