מקור הטיגון מוקפץ בטכניקת הבישול הסינית המכונה "צ'או", הכוללת טיגון מהיר של מרכיבים בחום עז תוך כדי ערבוב בווק. עם זאת, הכללת האנטריקוט, נתח פרימיום של בקר, בטכניקת בישול זו מוצאת את שורשיה במיזוג של המטבח המזרחי והמערבי.
בצרפתית, "אנטר קוט" פירושו "בין הצלעות", המתייחס לנתח הבשר בו נעשה שימוש. זה שווה ערך לסטייק ribeye, הידוע בשיש המושלם שלו, ברכות ובטעם.
איך להכין מוקפץ אנטריקוט – רכיבים
- 800 גרם סטייק אנטריקוט פרוס לרצועות דקות
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים בינוניים, קצוצים
- 1 פלפל אדום, פרוס דק
- 200 גרם של אפונה
- 1 בצל גדול, פרוס דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל 4 ס"מ, קלופה וקצוצה
- 100 מ"ל רוטב סויה דל נתרן (השתמשו במותג מוסמך כשרות לאוכלי כשרות)
- 2 כפות עמילן תירס
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנת מוקפץ אנטריקוט – הוראות הכנה
- בווק או מחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים למחבת את האנטריקוט הפרוס, מתבלים במלח ופלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה ורק מבושל, כ-4-5 דקות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- לאותה מחבת, מוסיפים את הגזר, הפלפל, האפונה והבצל. מטגנים תוך ערבוב עד שהירקות רק רכים, כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את השום הטחון והג'ינג'ר, מבשלים עד לריח, כדקה.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את רוטב הסויה ועמילן התירס עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת למחבת, תוך ערבוב כדי לצפות את הירקות.
- מחזירים את האנטריקוט למחבת תוך ערבוב לערבב עם הירקות והרוטב. מבשלים עוד 2 דקות, או עד שהכל מתאחד היטב וחומם.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם עם אורז או אטריות, אם רוצים.
להלן הסיבות המובילות מדוע כדאי לנסות את האנטריקוט המוקפץ הזה
- מטבח פיוז'ן: חווה את התערובת המענגת של טעמים מזרחיים ומערביים במנה אחת. הטעם העשיר והבשרני של האנטריקוט משתלב מצוין עם שיטת הבישול המהירה והחום הגבוה האופיינית למטבח האסייתי.
- מהיר וקל: זוהי מנה מהירה להכנה, מושלמת לארוחת אמצע שבוע כשאתם לחוצים בזמן.
- רב תכליתי: מתכון זה ניתן להתאמה. אתה יכול להוסיף ירקות או רטבים שונים כדי להתאים להעדפתך.
- מאוזן מבחינה תזונתית: הוא מספק איזון טוב של חלבון, ירקות ופחמימות, מה שהופך אותו לארוחה בריאה ומאוזנת.
- מצגת מרשימה: הצבעים התוססים של הירקות ופרוסות הסטייק המשגעות יכולים ליצור מנה מהממת מבחינה ויזואלית.
- טכניקות קולינריות: זו הזדמנות לתרגל את אומנות הטיגון המוקפץ, מיומנות בסיסית בסוגים רבים של מטבח.
- מרכיבי פרימיום: השימוש באנטריקוט מציג איכות גבוהה יותר של בשר בקר, מה שמוביל לחוויית אוכל מעולה.
- טעמים מרגשים: התערובת של סויה, ג'ינג'ר, שום ותבלינים אחרים יוצרים מנה טעימה ומרגשת.
- ידידותי לתזונה: ניתן לשנות בקלות כדי להתאים להגבלות תזונתיות שונות, כולל כשרות, ללא גלוטן ודלת פחמימות.
- חוויה תרבותית: הוא מציע הצצה לעולם התוסס של מטבח פיוז'ן, המשלב אלמנטים מתרבויות אוכל שונות.
חלופות וטיפים למתכונים
- אוכלי כשרות: הקפידו שכל המרכיבים, במיוחד רוטב הסויה, יהיו בעלי כשרות. כמו כן, קחו בחשבון את הלכות הכשרות בנוגע להפרדה בין בשר למוצרי חלב בתכנון הארוחה שלכם.
- ללא גלוטן: החליפו את רוטב הסויה בתמרי או חלופה לרוטב סויה ללא גלוטן.
- צמחוני/טבעוני: החליפו את האנטריקוט בטופו או תחליף בשר, והשתמשו ברוטב צמחי במקום רוטב סויה.
- ודאו שהמחבת שלכם חמה מספיק לפני שמתחילים להקפיץ כדי להשיג צריבה יפה של הבשר ולשמור על פריכות הירקות.
- אל תהססו להוסיף או להחליף כל ירקות לפי העדפתכם. פטריות, ברוקולי, בייבי תירס הם כולם בחירה מצוינת.
- למנה מתובלת יותר, הוסיפו קצת צ'ילי פרוס או קורטוב של רוטב חריף.
- מגישים עם תוספת של אורז יסמין מאודה או אטריות לארוחה שלמה.
תהנו לבשל את השילוב המענג הזה של טעמים ותרבויות!
יתרונות תזונתיים למוקפץ אנטריקוט
אנטריקוט מוקפץ מספק יתרונות תזונתיים שונים:
- עשיר בחלבון: אנטריקוט הוא מקור נהדר לחלבון איכותי הנחוץ לצמיחת שרירים ותיקון.
- עשיר בוויטמינים ומינרלים: הירקות המשמשים מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים. גזר עשיר בויטמין A, פלפלים הם מקור מצוין לויטמין C, ואפונה מביאה כמות טובה של סיבים למנה.
- נתרן נמוך יותר: על ידי שימוש ברוטב סויה דל נתרן, מתכון זה עוזר לשלוט בצריכת הנתרן, ותורם לבריאות הלב טובה יותר.