אוכל זה החיים

פלפל שושקא ממולא אורז (צמחוני) בתנור בטעם ממכר

פלפל שושקא ממולא אורז (צמחוני) בתנור
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

פלפלים ממולאים מהגינה לצלחת – המנה הצמחונית שתגרום לכם להתאהב בירקות מחדש!

רוצים להפתיע ולהתפנק עם מנה צמחונית מיוחדת שתמלא את הבית בניחוחות נפלאים? הגעתם בדיוק למקום הנכון! פלפלי שושקא ממולאים הם שילוב מנצח של טעמים, צבעים ומרקמים שמחבר בין העונות והחושים בצורה הכי טעימה שיש.

המילוי המפנק עשוי מאורז בר מלא עם מגוון עשבי תיבול ותבלינים ים תיכוניים, ביחד עם ירקות קלויים ואגוזים קראנצ'יים. התוצאה היא פלפלים רכים וזהובים שמחבקים בתוכם מעין רזוטו אביבי הכי קרמי ועסיסי.

אבל הקסם האמיתי קורה בזמן האפייה בתנור, כשהפלפלים מקבלים ציפוי פריך מעט משבבי פרמזן ופירורי לחם, וכל הטעמים והארומות מתחברים ומתעצמים. מנה כזו תשדרג כל ארוחה וכל שולחן, ותשאיר את הסועדים עם טעם של עוד! אז בואו ניכנס למטבח ונכין יחד את הפלפלים הממולאים הכי שווים בעיר.

זמן הכנה: כשעה וחצי (כולל זמן אפייה)
כמות: 4-6 מנות דרגת קושי: בינונית

המצרכים שישדרגו לכם את הפלפלים

  • 6 פלפלי שושקא אדומים גדולים
  • כוס אורז מלא
  • 2 כוסות מים רותחים
  • בצל סגול בינוני קצוץ דק
  • 2 עגבניות בינוניות קצוצות
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/3 כוס פרמזן מגורר

אפשר להחליף את אורז המלא באורז לבן או בכל דגן אחר כמו קינואה, בורגול או כוסמת. לגרסה טבעונית השמיטו את הפרמזן או השתמשו בתחליף על בסיס קשיו.

למי שלא אוהב פלפלים חריפים, אל דאגה – הפלפלים האדומים הגדולים די מתוקים ועדינים, במיוחד לאחר הקלייה. אם בכל זאת חוששים אפשר להשרות אותם קודם במים רותחים עם מעט מלח כדי להוציא מהם את המרירות.

צעדים לקראת פלפלים ממולאים מושלמים

זה הזמן להפשיל שרוולים, לחבר את כל הרכיבים הנפלאים האלה ולהכין יצירת אומנות טבעונית!

  1. שוטפים היטב את הפלפלים, מייבשים וחותכים להם "כובע" בחלק העליון. מוציאים בזהירות את הזרעים והחוטים הלבנים.
  2. מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה עד שהוא רך אך לא מימי. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות.
  4. מערבבים בקערת האורז את תערובת הירקות המוקפצים, הזיתים, האגוזים והעשבים. מוסיפים את מיץ הלימון, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. ממלאים כל פלפל בנדיבות בתערובת האורז ומסדרים בתבנית אפייה משומנת.
  6. בקערית נפרדת מערבבים את פירורי הלחם והפרמזן ומפזרים מעל הפלפלים הממולאים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהפלפלים רכים והמעטפת זהובה.
  8. מגישים חם לצד סלט ירוק או טחינה גולמית ועשבי תיבול טריים.

הערכים התזונתיים שמסתתרים בפנים

  • פלפלי שושקא הם מקור מצוין לוויטמין C ולקרוטן שחיוניים למערכת החיסון ולראייה.
  • עגבניות מכילות את נוגד החמצון הידוע ליקופן שיכול לסייע במניעת מחלות לב וסוגי סרטן.
  • אורז מלא הוא פחמימה מורכבת עם הרבה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
  • שום ובצל הם מהמאכלים הכי בריאים שיש עם סגולות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי חמצוניות.
  • זיתים ואגוזים מספקים שומן בריא חד בלתי רווי וחומצות שומן אומגה 3 שחשובות לתפקוד התאים.

כדי להפוך את המנה לעוד יותר מזינה, אפשר להגיש לצידה קינואה או אורז בר מלא. תוספת של טופו מגורד או קוביות חומוס קלויות במילוי יתנו מנת חלבון משמעותית יותר. ואם מחפשים מנה דלת פחמימות, החליפו את האורז בכרובית מעובדת או בקישואים מקולפים דקיק.

שידרוגים אפשריים ורעיונות לווריאציות

  • הכניסו פנימה חתיכות גבינת עיזים או рикотта טרייה להפתעה קרמית.
  • פזרו מעל תערובת של עגבניות שרי, זיתים שחורים וגבינה בולגרית מפוררת.
  • הוסיפו למילוי רצועות פלפים קלויים וביצה קשה חתוכה לקוביות.
  • נסו מילוי של בטטה מבושלת מעוכה עם חמאת בוטנים ובצל ירוק.
  • צרו מילוי אסייתי עם אטריות שעועית, כרוב מוחמץ וטופו מעושן.
  • שדרגו עם מילוי קינואה, עדשים שחורות, תירס, בצל ופלפל חריף.
  • הגישו על מצע של רוטב עגבניות ביתי סמיך או על "כרית" חציל קלוי.

שאלות ותשובות

איך בוחרים פלפלים טובים למנה הזו? חפשו פלפלים גדולים, מוצקים ובעלי קליפה חלקה ומבריקה. כדאי לבדוק שהם עומדים יציב ושאין עליהם כתמים או קמטים. צבע אדום עז ואחיד מעיד על פלפל בשל ומתוק.

אפשר להכין את הפלפלים הממולאים מראש? ניתן להכין את המילוי ולמלא את הפלפלים עד יום מראש, ולאחסן בקופסה אטומה במקרר. במקרה כזה, מומלץ לחמם אותם תחילה במיקרו ורק אז להכניס לתנור עם הציפוי העליון.

המילוי לא מספיק טעים או מתובל, מה עושים? אל דאגה, תמיד אפשר להוסיף עוד תיבול בשלב הערבוב הסופי של המילוי, רק היזהרו לא להגזים כדי לא להשתלט על טעמי הירקות הטבעיים. מעט רוטב סויה, טחינה גולמית או האריסה חריפה יכולים להוסיף עומק וקיק.

מה הדרך הכי טובה לחמם שאריות? עדיף לחמם את הפלפלים בתנור בחום בינוני כ-20 דקות כדי לשמור על המרקם והציפוי הפריך. אם ממהרים, אפשר לפרוס אותם לחצי ולחמם במיקרו 2-3 דקות.

יש רעיונות לתוספות שישתלבו טוב עם הפלפלים? סלט ירקות טרי, מטבל יוגורט או טחינה, אורז בסמטי מתובל, לחם פיתה חם, ממרח עגבניות מיובשות, חצילים בטחינה וכדורי פלאפל פריכים ילכו נהדר ויהפכו את המנה לשלמה ומושקעת.

האם כל סוגי הפלפלים מתאימים להכנה הזו? ממש לא… פלפלים חריפים כמו חלפיניו או הבנרו יהיו חזקים מדי ופלפלים קטנים כמו צ'רי לא יחזיקו מספיק כמות מילוי. צבעים אחרים כמו צהוב או כתום בהחלט יעבדו אבל לא יראו אותו דבר.

מה עושים אם המילוי יוצא יבש מדי אחרי האפייה? במקרה כזה, פשוט צקו מעל הפלפלים החמים מעט מים רותחים וכסו את התבנית ברדיד אלומיניום ל-5 דקות נוספות. הלחות והאדים יחדירו את הנוזלים ויהפכו את המילוי לרך יותר.

איך משלבים את הפלפלים הממולאים בתפריט חגיגי?
הם יכולים לשמש כמנה ראשונה אלגנטית, כתוספת צבעונית לצד בשרים ודגים, או אפילו כמנה עיקרית קלילה עם סלט וקינוח. השילוב של הצבעים, הטעמים והמרקמים תמיד עושה אפקט על השולחן.

כמה זמן הפלפלים יכולים להישמר במקרר? במיכל אטום ובמקרר הם יכולים להחזיק מעמד עד 5 ימים לערך, כאשר המילוי נשאר לח והפלפל שומר על צורתו. להקפאה מומלץ לארוז בשקיות ואקום ולהפשיר לפני חימום.

יש טיפים מיוחדים להצלחה במנה הזו? כמה דברים שיבטיחו פלפלים ממולאים מנצחים: אל תחתכו את הפלפלים עד הסוף כדי שהמילוי לא יברח, הקפידו על אורז לא יבש מדי, השתמשו בתבלינים טריים, אפשרו לפלפלים להתרכך מספיק בתנור והגישו אותם עם הרבה אהבה!

וואו, איזו מנה יצאה לנו פה! אני כבר מריחה את הניחוחות המשכרים עולים מהמטבח ומתארת לעצמי את השילוב המופלא של טעמים וצבעים על הצלחת.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן