פלפל שושקה, המוכר בעולם כפלפל קרן שור, הינם פלפלים מתוקים מוארכים ואהובים הודות לצבעם התוסס וטעמם העדין והמתוק. פלפלים אלה, שמקורם באיטליה, משמשים לעתים קרובות במטבחי הים התיכון והמזרח התיכון בשל הרבגוניות שלהם בבישול.
מתכון זה שואב השראה ממנות פלפל ממולא מסורתיות המצויות במסורות קולינריות שונות, ומציעות שילוב טעים של טעמים ומרקמים. בין אם מוגשים כתוספת, מנה ראשונה או מנה עיקרית, פלפלי שושקה אדומים ממולאים בטוח ישמחו כל שולחן עם המראה הצבעוני והטעם המיוחד שלהם.
מרכיבים להכנת פלפל שושקה ממולא:
- 6 פלפלים אדומים מסוג שושקה, באורך של כ-15-20 ס"מ
- 1 כוס קינואה או אורז מבושלים
- 1/2 כוס עדשים מבושלות או חומוס
- 1/2 כוס ירקות חתוכים לקוביות (כגון בצל, גזר וקישואים)
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כגון פטרוזיליה, בזיליקום או אורגנו)
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: רוטב עגבניות או רוטב מרינרה להגשה
איך מכינים פלפל שושקה ממולא:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שוטפים את הפלפלים וחותכים את החלק העליון, תוך הסרת הזרעים והקרומים מבפנים. שמור את החלק העליון לשימוש מאוחר יותר.
- במחבת גדולה מחממים 1 כף שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון וקוביות הירקות, ומאדים עד לריכוך, כ-5 דקות.
- מוסיפים למחבת את הקינואה או האורז המבושלים, העדשים או החומוס המבושלים, עשבי תיבול טריים קצוצים, כמון טחון, פפריקה וגבינת פרמזן. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב לאיחוד.
- ממלאים כל פלפל שושקה בתערובת הקינואה או האורז, לוחצים בעדינות כלפי מטה כדי למלא את החלל.
- מניחים את הפלפלים הממולאים זקופים בתבנית אפייה, ומזלפים את שמן הזית הנותר על החלק העליון.
- מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהפלפלים רכים.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב קלות.
- לאחר הבישול, מוציאים את הפלפלים הממולאים מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
- מגישים את הפלפלים הממולאים עם רוטב עגבניות או רוטב מרינרה אם רוצים ונהנים!
יתרונות תזונתיים:
פלפלים אדומים מסוג שושקה הם דלים בקלוריות ועשירים בחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך אותם לתוספת מזינה לכל ארוחה. הם מקור מצוין לויטמין C, המספקים יותר מ-100% מהצריכה היומית המומלצת בפלפל אחד בלבד. בנוסף, הם מכילים נוגדי חמצון כגון קרוטנואידים, אשר נקשרו להפחתת הסיכון למחלות כרוניות ולשיפור בריאות העיניים. על ידי מילוי הפלפלים במגוון מרכיבים בריאים כגון דגנים, חלבון רזה וירקות, מתכון זה מציע תערובת מאוזנת של חומרים מזינים לתמיכה בבריאות וברווחה הכללית.
חלופות מתכון:
- לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל מרכיבי המתכון כשרים.
- התאם אישית את המלית עם המרכיבים האהובים עליך כגון קוביות עגבניות, זיתים או גבינת פטה, כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
- החליפו את הקינואה או האורז בקוסקוס מבושל, בורגול או דגן אחר לבחירתכם.
טיפים לשיפור:
- כדי לחסוך זמן, הכינו מראש את הקינואה או האורז והעדשים המבושלות או החומוס.
- לתוספת טעם, קולים את הפלפלים בתנור במשך 5-10 דקות לפני שממלאים אותם כדי לשפר את המתיקות שלהם.
- נסו לשלב עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של המלית לפי העדפותיכם.
עם מתכון מנצח של פלפל שושקה ממולא, אתה יכול להפוך ירק פשוט לארוחה טעימה ומזינה שמושלמת לכל אירוע. תיהנו מהשילוב הלבבי והטעמים של מרכיבים עם כל ביס, והתענגו על הטוב של מרכיבים בריאים על בסיס צמחי!