התכוננו להיות מוקסמים מ"קציצות הבטטה" שלנו, שבהן הבטטה הצנועה הופכת למדליוני שמחה מענגים, חומים-זהובים! הקציצות הללו הן דרך פנטסטית ליהנות מהמתיקות הטבעית ומהיתרונות הבריאותיים של בטטה, יחד עם מראה חיצוני פריך שהופך אותן לבלתי ניתנות לעמוד בפניהן. בין אם אתם מכוונים לארוחת צהריים קלה, תוספת מפנקת או חטיף ארוז בירקות, הקציצות האלה הן כרטיס הכניסה שלכם לפינוק טעים.
כמה זמן להכין קציצות בטטה: כ-45 דקות
אופן הכנת לביבות בטטה – המרכיבים:
בואו נסכם את המרכיבים כדי ליצור את המדליונים התוססים והטעימים האלה:
- 500 גרם בטטה קלופה ומגורדת
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 ביצה (או תחליף ביצה לגרסה טבעונית)
- 75 גרם פירורי לחם (השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק
- שמן לטיגון
אפשרויות החלפת מרכיבים: כדי לתת מענה לכל מי שנמצא בשולחן, אתה יכול בקלות לשנות את המתכון הזה. לטוויסט טבעוני, החליפו את הביצה בביצת פשתן או צ'יה. כדי לשמור עליו ללא גלוטן, בחרו בפירורי לחם ללא גלוטן.
הדרך לשלמות הקציצות: כשהמרכיבים שלנו מוכנים לשימוש, בואו נצלול אל השלבים ליצירת קציצות בטטה אלה, תוך שילוב של טוב בריא עם מגע של כשרון קולינרי.
איך מכינים לביבות בטטה – השלבים:
- מבשלים את הבטטה המגוררת במים רותחים במשך 5 דקות, ואז מסננים היטב.
- בקערה גדולה מערבבים את הבטטה המבושלת, הבצל, השום, הביצה, פירורי הלחם, הפפריקה, המלח, הפלפל ועשבי התיבול.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
- יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומטגנים אותן במחבת עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- מניחים את הקציצות המבושלות על נייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
- מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים נוספים אם רוצים.
- וואלה! קציצות הבטטה שלכם מוכנות להקסים את החיך שלכם עם הטעמים והמרקמים המענגים שלהן. מושלם לטבילה, ציפוי עם הרוטב האהוב עליכם, או ליהנות בדיוק כפי שהם, הקציצות האלה בטוח יהיו להיט!