אוכל זה החיים

מתכון לטורטיה אנטריקוט

מתכון לטורטיה אנטריקוט
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

המתכון המפתה הזה שנקרא טורטיה אנטריקוט ממזג שתי תרבויות קולינריות לכדי תענוג גסטרונומי, ומתחתן עם המרכיב הקולינרי הספרדי, הטורטייה, עם נתח סטייק יוקרתי המכונה אנטריקוט, הפופולרי במטבח הצרפתי.

במהותו, זהו מתכון שמפגיש את המסורת הספרדית של טורטייה על בסיס ביצים עם העושר של סטייק בסגנון צרפתי, ויוצר פיוז'ן מעודן שהוא באמת גלובלי.

הטורטייה, סוג של חביתה במילוי מסורתי בתפוחי אדמה, היא אחת המנות האהובות ביותר בספרד, שלעתים קרובות נהנים ממנה כטאפה. מצד שני, אנטריקוט, בדרך כלל סטייק צלעות, הוא מאכל צרפתי אהוב, שזכה לשבחים בשל השיש והטעם העמוק שלו.

המתכון הזה מדמיין מחדש את שתי המנות הללו כאחת, ויוצר מנה ייחודית, דשנה וטעימה.

מתכון לטורטיה אנטריקוט – כדאי לדעת:

  • זמן הכנה: 20 דקות.
  • זמן בישול: 30 דקות.
  • מנה: 4.
  • רמת קושי: בינונית.

איך מכינים טורטיה אנטריקוט – רכיבים

  • 500 גרם סטייק אנטריקוט
  • 6 ביצים גדולות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, פרוסים דק
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 150 גרם פלפלים, חתוכים לקוביות
  • מלח לטעימה
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 4 כפות שמן זית
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט

הכנת טורטיה אנטריקוט – הוראות הכנה

  1. מתבלים את סטייק האנטריקוט בנדיבות במלח ופלפל שחור. תנו לזה להגיע לטמפרטורת החדר.
  2. במחבת גדולה ונטולת דביק מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הסטייק וצורבים מכל צד במשך 3-4 דקות עבור מדיום-רייר או עד שהוא מבושל למידת העשייה הרצויה. מוציאים את הסטייק מהמחבת ונותנים לו לנוח.
  3. לאותה מחבת, מוסיפים את שמן הזית הנותר, ולאחר מכן את תפוחי האדמה והבצל הפרוסים. מבשלים עד שהם רכים ומזהיבים קלות.
  4. מוסיפים את השום והפלפלים למחבת, מבשלים עד שהם רכים.
  5. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עד שהן מתאחדות היטב. מתבלים בקורט מלח ופלפל שחור.
  6. פורסים דק את האנטריקוט המנוח ומוסיפים אותו למחבת עם הירקות. מערבבים אותו בעדינות, מבטיחים שכל המרכיבים מחולקים באופן שווה.
  7. יוצקים את הביצים הטרופות למחבת, מכסים את הסטייק והירקות. מבשלים על אש בינונית עד שהשוליים מתייצבים והאמצע מעט נוזלי.
  8. הופכים בזהירות את הטורטייה בעזרת צלחת גדולה ומבשלים עוד כמה דקות עד להתייצבות מלאה.
  9. מחליקים את הטורטייה על צלחת הגשה, מקשטים בפטרוזיליה טרייה וחותכים לפרוסות לפני ההגשה.

למה כדאי לנסות טורטיה אנטריקוט

  • הרפתקה קולינרית: זהו חקר מענג של המטבח הספרדי והצרפתי, המציע דרך ייחודית להעריך את התרבויות הקולינריות הללו.
  • עשיר בחלבונים: מקור נהדר לחלבון, מתכון זה יכול להיות ארוחה מספקת ומשביעה.
  • גמיש: ניתן להגיש אותו לארוחת בוקר, צהריים או ערב, מה שהופך אותו לתוספת רב-תכליתית לרפרטואר הבישול שלך.
  • חסכוני: בעוד שאנטריקוט יכול להיות יקר, ניתן להתאים את המנה הזו לתקציב שלך על ידי החלפת האנטריקוט בנתח בקר זול יותר.
  • מרשים: ארוחה זו יכולה להרשים את האורחים שלכם עם השילוב והטעמים הבלתי צפויים שלה.
  • קל להתאמה אישית: אתה יכול להוסיף את המרכיבים האהובים עליך כדי להתאים אישית את המנה.
  • פשטות: המנה אמנם נשמעת מפוארת, אבל די פשוטה להכנה.
  • כשר: עם כמה התאמות, ניתן להפוך את המתכון הזה לכשר בקלות.
  • צפוף בחומרים מזינים: הוא עמוס בחומרים מזינים כמו ברזל, אבץ, ויטמיני B ושומנים בריאים.
  • ידידותי לתזונה: ניתן להתאים את המתכון הזה לתזונה דלת פחמימות וללא גלוטן.

כשרות וחלופות אחרות

  • לגרסה כשרה יש להקפיד על שימוש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות, לרבות נתח בקר כשר וביצים עם כשרות. 
  • לצמחונים, ניתן להחליף את הסטייק בתחליף בשר או לוותר עליו לחלוטין. 
  • לאלו העוסקים בדיאטה דלת פחמימות, תוכלו להחליף תפוחי אדמה בירקות דלי פחמימות כמו קישואים או כרובית.

טיפים לשיפור המתכון/שיטות הבישול

  • מנוחה לסטייק: השאירו את הסטייק תמיד לאחר הבישול ולפני החיתוך. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר.
  • השתמשו במחבת נון-סטיק: מחבת נון-סטיק חיונית להיפוך מוצלח של הטורטייה.
  • שלטו בחום: כדי להימנע משריפת הביצים, שלטו בחום שלכם וזכרו שצריך לבשל את הטורטיה לאט.
  • מרכיבים טריים: שימוש בחומרים טריים תמיד משפר את הטעם.

תיהנו מהשילוב הייחודי הזה של המטבח הספרדי והצרפתי – במנת טורטיה אנטריקוט!

יתרונות תזונתיים לטורטיה אנטריקוט

  • מתכון זה צפוף בחומרים מזינים, ומספק מקור נהדר לחלבון באיכות גבוהה מסטייק האנטריקוט והביצים, החיוני לשיקום וגדילת השרירים. 
  • הסטייק מציע גם ברזל, החשוב לייצור תאי דם אדומים, ואבץ, חיוני לתפקוד החיסוני. 
  • הביצים תורמות ברזל נוסף וויטמין B12, המסייעים לתפקוד העצבים. 
  • שמן הזית במתכון מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב. 
  • הפלפלים מוסיפים מנה של ויטמין C ונוגדי חמצון. 
  • תפוחי האדמה מספקים פחמימות מורכבות לאנרגיה יציבה ומהווים מקור לויטמין C, אשלגן וויטמין B6.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן