שקשוקה טריפוליטאית היא מנה מעוררת תיאבון שמקורה בטריפולי, עיר תוססת בלוב. מעדן ארוחת בוקר ים תיכוני זה כולל ביצים עלומות השוכנות ברוטב עגבניות עשיר וטעים, מתובל בעשבי תיבול ותבלינים ארומטיים. מוגש לוהט עם לחם פריך, זוהי המנה המושלמת להתחיל את היום שלך עם פרץ של טעם ואנרגיה.
איך מכינים שקשוקה טריפוליטאית מפתה – המרכיבים:
- 4 ביצים גדולות
- 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה, לחום)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה או כוסברה, קצוצה, לקישוט
- שמן זית לבישול
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו ביצים בטופו יציב חתוך לקוביות או חומוס.
- ודא שעגבניות משומרות הן ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן.
איך מכינים שקשוקה טריפוליטאית מפתה – השלבים:
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
- מוסיפים למחבת שום טחון ופלפל אדום חתוך לקוביות ומבשלים עוד 3-4 דקות עד שהפלפלים רכים.
- מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הפפריקה, הכוסברה הטחונה ופלפל הקאיין (אם משתמשים), ומבשלים כדקה נוספת כדי לצלות את התבלינים.
- יוצקים פנימה את השימורים של העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח ופלפל. מניחים לרוטב להתבשל כ-10 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
- יוצרים בעזרת כף בארות קטנות ברוטב העגבניות ומפצחים את הביצים לתוך הבארות. מכסים את המחבת ונותנים לביצים להתבשל עד שהחלבונים מתייצבים אך החלמונים עדיין נוזלים, כ-5-7 דקות.
- לאחר שהביצים מבושלות לפי טעמכם, מסירים את המחבת מהאש ומפזרים מלמעלה פטרוזיליה קצוצה או כוסברה לקישוט.
- מגישים את השקשוקה הטריפוליטאית חמה, היישר מהמחבת, עם לחם קרום או פיתה לטבילה.