איך מכינים דג טונה בתנור?
דג טונה בתנור זו מנה טעימה ובריאה שמשלבת את הטעמים העשירים של הטונה עם ארומה של התבלינים ותוספות.
דג טונה בתנור מוכן בשיטת הטיגון בתנור, שמעניקה לו מרקם קראנצ'י בחיצוניות ובשילוב עם רכיבים נוספים יוצרת פלטת טעמים מושלמת.
מתכון זה מבוסס על מגוון מסורות ומתכונים מרחבי העולם שמשתמשים בדג טונה ובשיטת הטיגון בתנור. מנה זו פופולארית במיוחד במטבח היפני והאסייתי, שבו הטונה משמשת מרכזית במנות רבות.
מצרכים להכנת דג טונה בתנור:
- פרוסות דג טונה טרי (יכול להיות סטייקים או פילה)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור טחון
- תיבול פיסטוקים קלויים ופרוסים (אופציונלי)
איך להכין דג טונה בתנור?
- שימו את פרוסות הדג טונה בקערה עמוקה ושימו עליהם שמן זית, מלח ופלפל שחור טחון.
- ערבבו היטב עד שהדג כולו מלא בתיבול.
- שימו את פרוסות הטונה בתבנית אפייה
- שימו את התבנית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס
- הוציאו את התבנית מהתנור והשאירו את הטונה להתקרר מעט לפני ההגשה.
- אפשר לפזר פיסטוקים קלויים ופרוסים על פני הדג כתיבול וקישוט.
יתרונות התזונתיים לדג טונה בתנור
- דג טונה הוא מקור עשיר של חלבונים, חומצות שומן אומגה-3, וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין D, ברזל וסלניום.
- הטונה מכילה גם נוגדי חמצון וחומרים פעילים שמסייעים לשמירה על תפקוד הלב והמערכת החיסונית.
טיפים נוספים
ניתן להוסיף תבלינים נוספים לתיבול הטונה, כמו כמון, כורכום או כמה טיפות של לימון.
כדי לשמור על רמת הלחות של הטונה, אפשר למרוח מעט שמן זית נוסף על פני הדג לפני התפיחה בתנור.