אוכל זה החיים

מתכון לקציצות תרד טורקי

מתכון לקציצות תרד טורקי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
25 מנות
כשרות:
בשרי

קציצות עם תרד טורקי הן טוויסט מענג ומזין למתכון הקציצות המסורתי, המשלבות את הטעמים של בשר טחון רך עם הטוב של התרד הטורקי. בעוד המקור המדויק של המנה הזו אינו ברור, וריאציות של קציצות נעשו על ידי תרבויות ברחבי העולם במשך מאות שנים. היתוך של תרד לקציצות לא רק מוסיף גוון ירוק תוסס אלא גם מציג שפע של יתרונות תזונתיים. הטייק המודרני הזה של קציצות מציע איזון מושלם של טעמים ומרקמים שבוודאי ירגש את בלוטות הטעם שלכם. בין אם אתם חובבי קציצות או סתם רוצים להוסיף עוד ירקות לתזונה שלכם, המתכון הזה הוא חובה לנסות!

סיבות לנסות קציצות תרד טורקי

  • מעצמה תזונתית: התרד הטורקי עשיר בויטמינים A, C, K ופולאט, כמו גם ברזל וסידן, מה שהופך את הקציצות הללו לאופציה עתירת רכיבים תזונתיים.
  • אם יש לכם אכלנים בררנים בבית, המתכון הזה הוא דרך מצוינת לשלב תרד עמוס בחומרי מזון בתזונה שלהם בלי שהם בכלל ישימו לב.
  • טוויסט מלא טעם: תוספת התרד הטורקי מוסיפה טעם עדין המשלים את הבשר בצורה מושלמת, מה שהופך את הקציצות למעניינות וטעימות יותר.
  • הצבע הירוק של הקציצות מוסיף משיכה ויזואלית אטרקטיבית לכל מנה.
  • מנה ידידותית לילדים: לעתים קרובות ילדים אוהבים קציצות, והצבע התוסס עשוי לסקרן אותם.
  • תרד הוא ירק עשיר בברזל, מה שהופך את המתכון הזה לבחירה מצוינת עבור אנשים המעוניינים להגדיל את צריכת הברזל שלהם.

רכיבים להכנת קציצות תרד טורקי

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם תרד טורקי טרי שטוף וקצוץ דק
  • 1/2 כוס פירורי לחם (השתמש בפירורי לחם ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1/4 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/4 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית, לטיגון

קציצות תרד טורקי – הוראות הכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את בשר הבקר הטחון עם התרד הקצוץ, פירורי הלחם, ביצה טרופה, שום טחון, בצל קצוץ, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל.
  2. מערבבים היטב את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. עדיף להשתמש בידיים לשלב זה כדי להבטיח פיזור אחיד של המרכיבים.
  3. מכסים את התערובת בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות. צינון התערובת יעזור לה להתמצק ויקל על העיצוב לקציצות.
  4. לאחר שהתערובת התקררה, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס .
  5. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומתחילים לעצב אותה לקציצות קטנות ועגולות, בקוטר של כ-3 ס"מ (1.2 אינץ').
  6. במחבת גדולה, מוסיפים שמן זית מספיק לכיסוי התחתית ומחממים אותו על אש בינונית.
  7. מניחים בזהירות את הקציצות בשמן החם, ומקפידים לא להעמיס את המחבת. מטגנים אותם עד שהם משחימים מכל הצדדים, הופכים אותם בעדינות לבישול אחיד. זה אמור לקחת בערך 3-4 דקות לכל צד.
  8. לאחר שהקציצות משחימות, מעבירים אותן לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  9. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים את הקציצות במשך 15-20 דקות נוספות או עד שהן מוכנות לחלוטין.
  10. לאחר שהקציצות מבושלות, מוציאים אותן מהתנור ונותנים להן להתקרר מעט לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • חלבון: הקציצות מהוות מקור מצוין לחלבון מבשר בקר.
  • ברזל: התרד הטורקי עשיר בברזל, החיוני לייצור תאי דם אדומים ולהובלת חמצן.
  • ויטמינים: המנה עמוסה בוויטמינים A, C ו-K מהתרד, התורמים לתפקוד החיסוני, לראייה ולקרישת הדם.
  • סידן: תרד מספק גם סידן, מקדם עצמות ושיניים חזקות.
  • שומנים בריאים: שמן זית המשמש לטיגון הוא שומן חד בלתי רווי בריא ללב.
  • סיבים: תרד ופירורי לחם תורמים לתכולת הסיבים הכוללת, מסייעים לעיכול ומעודדים שובע.

דגשים וחלופות למתכון 

  • לשומרי כשרות: בשרי. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות. 
  • אפשרות ללא גלוטן: על ידי שימוש בפירורי לחם ללא גלוטן, ניתן להתאים מתכון זה בקלות לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.

טיפים לשיפור המתכון

  • התנסו עם עשבי תיבול: אתם מוזמנים להתאים את עשבי התיבול והתבלינים לפי העדפתכם. עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה יכולים להוסיף פרץ של רעננות לקציצות.
  • הוסיפו רוטב: הגישו את הקציצות עם הרוטב האהוב עליכם. הרוטב יוסיף שכבת טעם נוספת למנה.
  • הגישו את קציצות התרד עם תוספת של פסטה מדגנים מלאים, קינואה או סלט ירוק טרי כדי ליצור ארוחה מלאה ומשביעה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן