אוכל זה החיים

מתכון לאנטריקוט עגל

מתכון לאנטריקוט עגל
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

אנטריקוט עגל הוא מתכון יוצא דופן המגיע מהמטבח הצרפתי.

אנטריקוט, מונח צרפתי, מתורגם ישירות ל"בין הצלעות" המתייחס לנתח הבשר המשמש במנה זו – סטייק צלעות עסיסי, או ליתר דיוק, ריב. הצרפתים ללא ספק יודעים את דרכם בגסטרונומיה והמנה הזו היא עדות ליכולת הקולינרית שלהם.

ספוג מסורת, ניתן לייחס את אנטריקוט העגל לרנסנס הקולינרי של צרפת, שבה השליטה ברטבים ובשרים על הגריל הגיעה לשיאים חדשים.

הוא ידוע בכל העולם ברוך שלו, הפנים העסיסי והיפה שלו. השילוב של הטעם העשיר והחמאתי של העגל והטעמים המורכבים והחריפים של הרוטב הנלווה הופך את המנה הזו לחוויה מענגת לחיך.

מתכון לאנטריקוט עגל – כדאי לדעת:

  • מתכון זה מגיש 4 מנות
    זמן הכנה ובישול – כ-45 דקות
    קושי: בינוני

איך מכינים אנטריקוט עגל – רכיבים

  • 4 סטייקים אנטריקוט עגל (בערך 200 גרם כל אחד ובעובי 2 ס"מ)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 שאלוט, קצוץ דק
  • 125 מ"ל יין אדום (כמו בורדו באיכות טובה)
  • 125 מ"ל מרק בקר
  • 2 ענפי טימין טרי
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה

הכנת אנטריקוט עגל – הוראות הכנה

  1. מתבלים את סטייקי האנטריקוט עגל בנדיבות במלח ופלפל.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הסטייקים ומבשלים עד שהם משחימים יפה משני הצדדים (בערך 3-5 דקות לכל צד עבור מדיום רייר).
  3. התאם את זמן הבישול בהתאם לרמת העשייה המועדפת עליך.
  4. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ונותנים להם לנוח על צלחת חמימה מכוסה בנייר כסף.
  5. לאותה מחבת מוסיפים את השום והשאלוט, מטגנים עד שהם הופכים שקופים וריחניים.
  6. מוסיפים את היין האדום למחבת, בעזרת כף עץ כדי לגרד את כל החתיכות השחומות הנדבקות לתחתית. זה יוסיף עומק טעם לרוטב.
  7. מוסיפים את מרק הבקר והתימין למחבת ונותנים לרוטב להתבשל עד שהוא מצטמצם בחצי.
  8. מנמיכים את האש לנמוכה, ואז טורפים פנימה את החמאה וחרדל הדיז'ון עד שהרוטב חלק ומבריק.
  9. להגשה יוצקים את הרוטב על הסטייקים המנוחים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

סיבות לנסות אנטריקוט עגל

  • הרפתקה קולינרית: המנה הזו תיקח אתכם למסע אל לב המטבח הצרפתי, ותכיר לכם טעמים וטכניקות בישול חדשות.
  • עשיר בחומרים מזינים: בשר עגל הוא מקור טוב לחלבון, ברזל וויטמין B12, מה שהופך אותו לבחירה צפופה בחומרים מזינים.
  • צדדיות: ניתן להגיש אנטריקוט עגל עם מגוון תוספות, מתפוחי אדמה ועד שעועית ירוקה, מה שמאפשר לך להתאים אותו להעדפתך.
  • אוכל גורמה בבית: מנה זו תאפשר לכם לחוות מנה צרפתית גורמה בנוחות של ביתכם.
  • מיומנויות קולינריות: הכנה ובישול של אנטריקוט עגל ישפרו את הכישורים הקולינריים שלך, במיוחד בהכנת בשר והכנת רוטב.
  • להרשים את האורחים: אנטריקוט עגל הוא מנה מצוינת לארוחות ערב או לאירועים מיוחדים, מובטחת להרשים את האורחים שלכם.
  • חוויה יוקרה: בשר עגל נחשב למרכיב יוקרתי, מה שהופך את המנה הזו לפינוק מפנק.
  • טעמים מאוזנים: ההרמוניה בין בשר העגל העסיסי לרוטב החריף יוצרת מנה מאוזנת, עשירה ומרעננת כאחד.
  • שומנים בריאים: השומנים החד בלתי רוויים בשמן הזית והשומנים הרב בלתי רוויים בבשר העגל תורמים לתזונה בריאה.
  • חקלאות בת קיימא: בחירת בשר עגל מחוות בנות קיימא תומכת בשיטות חקלאות אתיות.

חלופות כשרות

  • לגרסה כשרה של המנה הזו, יש לוודא שמקור העגל באטליז כשר. 
  • החליפו את החמאה בתחליף חמאה לא חלבי כשר כדי להקפיד על כללי הכשרות האוסרים על ערבוב בשר ומוצרי חלב. 
  • בנוסף, השתמשו ביין אדום כשר ובמרק בקר.

טיפים לבישול

  • מרכיבים איכותיים: איכות העגל והיין יכולה להשפיע באופן משמעותי על הטעם של המנה הזו. בחרו תמיד בבשר עגל איכותי ממקור אחראי ויין אדום טוב שתהנו לשתות.
  • הנחת הבשר: הנחת הבשר לאחר הבישול מאפשרת למיצים להתפזר מחדש, מה שמבטיח סטייק לח ועסיסי.
  • ביטול זיגוג: הקפידו לטשטש את המחבת עם היין ביסודיות, לגרד את כל החלקים הדבוקים לתחתית כדי להחדיר לרוטב שלכם טעם מקסימלי.
  • בקרת טמפרטורה: היזהר לא לחמם יתר על המידה את המחבת, מכיוון שזה עלול לגרום לבשר העגל להתקשות ולרוטב להישרף.
  • סמיכות הרוטב: אם הרוטב שלכם לא מסמיך כצפוי, אפשר לערבב כפית עמילן תירס עם מעט מים קרים ולהקציף לתוך הרוטב. זכרו לבשל אותו עוד כמה דקות כדי להסיר את הטעם העמילני.
  • איזון טעמי רוטב: תטעמו את הרוטב שלכם לפני שמגישים ותקנו תיבול במידת הצורך. אם הוא חריף מדי, כף קטנה של סוכר יכולה לעזור לאזן אותו.

יתרונות תזונתיים לאנטריקוט עגל

  • בשר עגל הוא מקור רזה לחלבון איכותי והוא נמוך יותר בשומן בהשוואה להרבה סוגי בשר אחרים. 
  • הוא גם עשיר בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין B12, שהוא חיוני לתפקוד העצבים, ואבץ, החשוב לתפקוד החיסוני וריפוי פצעים. 
  • שמן הזית המשמש במתכון זה עשיר בשומנים חד בלתי רוויים, הידועים כבריאים ללב.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן