צאו להרפתקה קולינרית עם "שלמות מבוססת צמחים: מתכון לחמניות טבעוניות", שבו ירקות תוססים ומרכיבים בריאים מתאחדים כדי ליצור לביבות מעוררות תיאבון שהן טבעוניות לחלוטין. הלביבות הללו הן לא רק עדות לגיוון ולעושר של בישול על בסיס צמחי, אלא גם דרך מענגת ליהנות ממגוון ירקות באריזה אחת טעימה ופריכה.
כמה זמן להכין שלמות מבוססת צמחים: כ-45 דקות
אופן הכנה של לביבות טבעוניות – המרכיבים:
בואו נאסוף את הכוכבים שלנו על בסיס צמחי כדי ליצור את הלביבות הטעימות האלה:
- 200 גרם קמח חומוס
- 300 גרם ירקות מעורבים (קישוא, גזר, פלפלים), מגוררים או קצוצים דק
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 250 מ"ל מים (להתאים לפי הצורך כדי לקבל את העקביות הנכונה)
- 1 כפית אבקת כמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
- אופציונלי: עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
רבגוניות במיטבה: הלביבות הללו הן מטבען טבעוניות וללא גלוטן, הודות לשימוש בקמח חומוס. אתם מוזמנים להתנסות בסוגי הירקות והתבלינים שיתאימו להעדפות הטעם שלכם.
הפיכת מרכיבים ללביבות: עם מערך המרכיבים התוסס שלנו מוכן, אנו מוכנים להפוך אותם לביבות טבעוניות זהובות ופריכות שבוודאי ישמחו כל חיך.
איך מכינים לביבות טבעוניות – השלבים:
- בקערה גדולה מערבבים את קמח החומוס, המים, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ליצירת בלילה חלקה.
- מוסיפים לבלילה את הירקות המגוררים, הבצל, השום ועשבי התיבול, ומערבבים היטב כדי להבטיח שהם יהיו מצופים באופן אחיד.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
- מניחים כף מהבלילה לתבנית, משטחים אותם מעט ליצירת לביבות.
- מטגנים עד להזהבה משני הצדדים, ואז מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- הגישו את הלביבות חמות, בליווי רוטב הטבילה האהוב עליכם או סלט טרי.
- הלביבות הטבעוניות "שלמות מבוססות צמחים" מוכנות לטרוף! תיהנו מהתערובת המענגת של טעמים ומרקמים, ותתגאו בחדוות הבישול הטבעוני.