מתכון לגירוס טבעוני – הכי קל וטעים שיש

מתכון לגירוס טבעוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

התענגו על טעמי הים התיכון עם מתכון הגירוס הטבעוני הטעים שלנו.
הטוויסט המבוסס על הצומח הזה במנה היוונית הקלאסית כולל סייטן במרינדה מלוח, ירקות טריים ורוטב צזיקי שמנת, הכל עטוף בפיתות חמות.
זוהי ארוחה בריאה ומשביעה המושלמת לארוחת צהריים או ערב.

כמה זמן להכין גירוס טבעוני ולציין את הזמן הדרוש:

כ-45 דקות.

איך מכינים גירוס טבעוני – המרכיבים:

  • 400 גרם סייטן, פרוס דק
  • 4 לחמי פיתות
  • 1 בצל אדום, פרוס דק
  • 1 עגבנייה, פרוסה דק
  • 1 מלפפון, פרוס דק
  • 1/2 כוס יוגורט טבעוני
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית, לבישול
    עבור מרכיבים חלופיים, ודא שהפיתה היא ללא גלוטן מאושר לגרסה ללא גלוטן. אפשר גם להשתמש בטמפה או טופו כתחליף לסייטן.

איך מכינים גירוס טבעוני – השלבים:

  1. מערבבים בקערה את היוגורט הטבעוני, מיץ הלימון, השום הטחון, האורגנו המיובש, המלח והפלפל להכנת רוטב הצזיקי. מתקנים את התיבול לפי העדפות הטעם ומניחים בצד.
  2. מחממים זילוף שמן זית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הסייטן הפרוס ומבשלים 5-7 דקות, או עד להזהבה וחום.
  3. מחממים את הפיתה בתבנית נפרדת או בתנור לפי הוראות האריזה.
  4. להרכבת הג'ירוס מניחים כמות נדיבה של פרוסות סייטן מבושלות על כל פיתה חמימה.
  5. משטחים את הסייטן עם בצל אדום פרוס, עגבנייה ומלפפון.
  6. מזלפים את רוטב הצזיקי על הירקות והסייטן.
  7. מגלגלים היטב את הפיתה כדי לסגור את המילוי ומהדקים בעזרת קיסם במידת הצורך.
  8. הגישו מיד את הג'ירוס הטבעוני, ותיהנו מהטעמים הטעימים של יוון בכל ביס.

יתרונות תזונתיים של המתכון:

גירוס טבעוני עמוס בחלבון מהצומח מהסייטן, יחד עם מגוון ויטמינים ומינרלים מהירקות הטריים. רוטב הצזיקי מספק מרקם קרמי וטעם חריף ללא צורך בחלב, מה שהופך את המנה הזו למתאימה לאנשים טבעוניים וחסרי ללקטוז כאחד.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:

  • הוסף פלפלים או זיתים פרוסים לתוספת טעם וצבע.
  • החליפו את הסייטן בפטריות פורטובלו צלויות או טופו במרינדה למרקם שונה.
  • מגישים את הג'ירוס עם תוספת של תפוחי אדמה צלויים בתנור או סלט יווני לארוחה שלמה ומשביעה.
    תוספות אלה יכולות לשפר את הטעם וההצגה של הגירוס הטבעוני שלך, מה שהופך אותם אפילו יותר שאי אפשר לעמוד בפניהם! תיהנו מהטעמים הים תיכוניים בכל ביס.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן