אוכל זה החיים

מתכון לשקשוקה לבנה שתגרום לך ללקק את הצלחת

מתכון לשקשוקה לבנה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

היי, חוקרי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של שקשוקה הלבנה, וריאציה מענגת של השקשוקה הקלאסית שבא להרעיד את עולם הבראנץ' שלכם.

מקורה של השקשוקה לבנה במזרח התיכון, היא תערובת קרמית וחלומית של ביצים עלומות השוכנות ברוטב לבן עשיר. זה כמו ארוחת בוקר בענן נעים – בואו נתחיל לבשל!

רכיבים להכנת שקשוקה לבנה

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (לא חובה, לאמיצים)
  • פחית אחת (400 גרם) שעועית לבנה, מנוקזת ושטופה (קנליני או Great Northern מחוללים פלאים)
  • 1 כוס מרק ירקות
  • 1 כוס שמנת כבדה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4-6 ביצים
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • לחם פריך או פיתה (לטבילה)

שקשוקה לבנה – הוראות הכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת. לזרוק פנימה את הבצל הקצוץ דק ולתת לו לרחוש עד שהוא רוקד בשלמות זהובה. מוסיפים את השום הטחון ונותנים לסימפוניה הארומטית להתחיל.
  2. פזרו פנימה כמון טחון, כוסברה טחונה, פפריקה מעושנת וקאיין אם אתם מרגישים הרפתקנים. ערבבו היטב – המטבח שלכם הוא כעת מקלט תבלינים.
  3. מרסקים קצת את השעועית הלבנה עם מזלג. לזרוק אותם למחבת, לתת להם לספוג את טוב התבלינים. מערבבים הכל יחד כאילו אתה יוצר יצירת מופת.
  4. יוצקים פנימה את מרק הירקות והשמנת הכבדה, ויוצרים בריכה טעימה של תענוג קרמי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם – תנו לטעמים הללו להתערבב ולרקוד.
  5. צור בארות קטנות ברוטב עבור הביצים שלך. פצח את הביצים האלה פנימה, בעדינות עכשיו, כאילו אתה מניח אוצרות בקינים הנעימים שלהם
  6. מכסים את המחבת ונותנים להם לשקוע עד שהחלבונים מתייצבים אבל החלמונים עדיין עושים את ריקוד הזהב שלהם.
  7. מפזרים פטרוזיליה טרייה – כמה שיותר, יותר טוב. זה לא רק למראה; הוא מוסיף את פרץ הרעננות הזה שלוקח את המנה הזו לשלב הבא.
  8. צולים את הלחם או את הפיתה. הם השותפים שלכם לפשע לטבילה המושלמת – אל תשכחו להתענג על כל ביס קרמי.

יתרונות תזונתיים של שקשוקה לבנה

שעועית לבנה מביאה אגרוף ארוז בחלבון ומנה של סיבים, מה שהופך את זה למנה משביעה ובריאה. תוספת של שום ותבלינים לא רק מעלה את הטעם אלא גם מוסיפה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, הודות לתכונות נוגדות החמצון והאנטי דלקתיות שלהם.

טוב ל:

4-6 מנות של אושר בראנץ' צרוף!

זמן הכנה

בערך 30 דקות – כי מי רוצה לחכות יותר מדי לפייסטת טעם?

רמת קושי

קל-בינוני. אם אתה יכול ללהטט עם כמה תבלינים ולשקוף ביצה ללא התכה, אתה זהוב.

חלופות תזונתיות לשקשוקה לבנה

  • דלגו על הביצים והלכו על קוביות טופו או קמח חומוס. השתמשו בתחליף קרם צמחי, ואתם בדרך לחגיגה נטולת אכזריות.
  • המתכון הזה נטול גלוטן באופן טבעי! הגישו אותו עם הלחם האהוב עליכם ללא גלוטן או בחרו בעוגות אורז אם אתם מרגישים הרפתקנים.

טיפים להכנת שקשוקה לבנה

  • מטגנים את הבצל והשום עד שהם מקבלים גוון זהוב. זה הבסיס של עיר טעם.
  • התאם את רמות התבלינים לטעמך. אם אתה לוחם תבלינים, כבד על הקאיין. לחוויה מתונה יותר, קח את זה בקלות.
  • תנו לשעועית הלבנה מעט מחית עם מזלג לפני הוספתם למסיבה. זה יוצר מרקם קרמי ברוטב שהוא ממש גן עדן.
  • פצחו את הביצים האלה לתוך הרוטב המבעבע כאילו אתה פיקאסו יוצר אמנות אכילה. מכסים את התבנית ומניחים ללבנים להתייצב בעוד החלמונים נשארים נוזליים
  • בחרו לחם עם אופי – משהו שיכול לעמוד בעושר הקרמי. לחמם את זה, לצלות את זה, לעשות את זה שלך.

הנה מדריך לא רשמי לשקשוקה הלבנה. התכוננו להובלה לגן עדן הבראנץ' – שם הטעם אינו יודע גבול. צלול פנימה ותהנה, האמיגו אוהבי האוכל שלי! 🍳✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן