לביבות קישואים הן מנה מענגת המשלבת את הטעם הרענן של הקישוא עם הפריכות של הבלילה המטוגנת. מושלם כתוספת או ארוחה קלה, הלביבות האלה מהירות וקלות להכנה. תוך פחות מ-30 דקות, אתה יכול להכין מנה של פינוקים טעימים אלה כדי ליהנות עם המשפחה והחברים.
כמה זמן להכין מתכון פריטר קישואים: כ-25 דקות
איך מכינים מתכון לביבות קישואים – המרכיבים:
להכנת לביבות קישואים, תזדקק למרכיבים הבאים:
- 2 קישואים בגודל בינוני (כ-300 גרם), מגוררים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח לכל מטרה
- 1/4 כוס (30 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
- 1/4 כוס (60 מיליליטר) חלב
- ביצה 1 גדולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים: לגרסה טבעונית, החליפו את הביצה בביצת פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים).
לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח ללא גלוטן במקום בקמח לכל מטרה.
איך מכינים מתכון לביבות קישואים – השלבים:
- מערבבים בקערה גדולה את הקישואים המגוררים, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הקמח, גבינת הפרמזן, החלב והביצה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים כף שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית.
- מזלפים את תערובת הקישואים לתוך המחבת החמה ויוצרים לביבות קטנות בקוטר של כ-5-6 ס"מ. משטחים אותם מעט עם גב הכף.
- מבשלים את הלביבות במשך 2-3 דקות מכל צד, או עד להזהבה ופריכה.
- לאחר הבישול, מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- חוזרים על התהליך עם שאר תערובת הקישואים, מוסיפים עוד שמן זית למחבת לפי הצורך.
- מגישים את לביבות הקישואים חמות, מעוטרות בעשבי תיבול טריים או כף יוגורט יווני, אם רוצים.
- תיהנו מביבות הקישוא הטעימות האלה כמתאבן טעים, תוספת או ארוחת צהריים קלה. הם בטוח יהפכו לאהובים במשק הבית שלכם!