אוכל זה החיים

כמה קלוריות יש בצ'יפס מטוגן (וגם: דרכים יותר בריאות להכין צ'יפס טעים)

מתכון לצ'יפס הולנדי

אז כמה קלוריות יש בצ'יפס מטוגן ובכלל?

תכולת הקלוריות של צ'יפס עשויה להשתנות מאוד בהתאם לגודלם, שיטת ההכנה, והאם כלולים תוספות או מטבלים נוספים.

כמה כללי אצבע:

  • מנה קטנה של צ'יפס ממסעדת מזון מהיר (בסביבות 70 גרם): כ-220-250 קלוריות.
  • מנה בינונית של צ'יפס ממסעדת מזון מהיר (בסביבות 120 גרם): כ-360-400 קלוריות.
  • מנה גדולה של צ'יפס ממסעדת מזון מהיר (בסביבות 160 גרם): כ-480-530 קלוריות.

כמה קלוריות יש בצ'יפס ביתי?

צ'יפס תוצרת בית, תפוח אדמה אחד בגודל בינוני (150 גרם): כ-365 קלוריות אם מטוגן, פחות אם אפוי או מטוגן באוויר.

שוב, אלו הם ממוצעים והערכים בפועל עשויים להשתנות. א

בשביל לקבל מספרים מדויקים, יש לבדוק את המידע התזונתי שמספקת המסעדה או המתכון הספציפי במידה ומכינים בבית.

כמו כן, שימו לב שצ'יפס עשיר בשומן, במיוחד אם הוא מטוגן בשמן עמוק, ולעתים קרובות הוא עשיר בנתרן, במיוחד אם הוא מוגש עם מלח.

לפני שנמשיך – אוהבים צ'יפס או תפוחי אדמה באופן כללי? אם כך – אתם חייבים לבדוק את הקטגוריה של מתכוני תפוחי אדמה באתר!

אז איך מכינים צ'יפס בצורה בריאה יותר?

הכנת צ'יפס בבית מאפשרת לנו לשלוט במרכיבים ובשיטות המשמשות, מה שיכול להפוך אותם לבריאים יותר ממסעדות טיפוסיות או אפשרויות מזון מהיר.

הנה כמה דרכים בריאות יותר להכין צ'יפס:

  • אפייה: חותכים את תפוחי האדמה לרצועות, זורקים אותם עם כמות קטנה של שמן ואופים אותם בתנור. זה משתמש בפחות שמן בטיגון עמוק מסורתי.
  • טיגון אוויר: אם יש לכם Air Fryer (כמו זה של המותג נינג'ה המפורסם) אתה יכול להכין צ'יפס עם מעט מאוד שמן. טיגוני אוויר משתמשים באוויר חם לבישול ופריכות הצ'יפס, וכתוצאה מכך תכולת שומן נמוכה יותר מאשר טיגון. לכל המתכונים של נינג'ה באתר שלנו.
  • שימוש בבטטות: לבטטות יש אינדקס גליקמי נמוך יותר מתפוחי אדמה רגילים והן עשירות בוויטמין A. שיטת ההכנה תהיה דומה לצ'יפס רגיל – אפוי או מטוגן באוויר.
  • השתמשו בשמן זית: אם אתם אכן משתמשים בשמן, בחרו באפשרות בריאה יותר כמו שמן זית העשיר בשומנים חד בלתי רוויים, הידועים כבריאים ללב.
  • תרגיעו עם המלח: במקום להשתמש בהרבה מלח, שקול תבלינים חלופיים כמו פלפל, אבקת שום או פפריקה לתוספת טעם ללא הנתרן.
  • השארת העור: בקליפת תפוחי האדמה יש סיבים מועילים. שטיפת תפוחי האדמה ביסודיות והשארת הקליפה כשחותכת אותם לצ'יפס יכולה להגדיל את תכולת הסיבים.
  • משרים במים: משרים את תפוחי האדמה החתוכים במים לפני הבישול. זה יכול לעזור להסיר חלק מעודפי העמילן, מה שיכול לעזור להם להיות פריכים יותר בעת בישול וגם מפחית את היווצרות האקרילאמיד.

זכרו, גם כאשר הוא עשוי בצורה בריאה יותר, עדיין יש ליהנות מצ'יפס במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

כמה טיפים להפוך את הצ'יפס הביתי שלך בריא יותר וגם טעים יותר:

  1. השתמשו בתפוחי אדמה הנכונים: תפוחי אדמה חומים (Russet Potatos) הם לרוב הבחירה הטובה ביותר להכנת צ'יפס בשל תכולת העמילן הגבוהה שלהם שעוזרת להם להיות פריכים מבחוץ תוך שהם נשארים אווריריים מבפנים.
  2. להשרות את תפוחי אדמה: להשרות את התפודים חתוכים בצורת צ'יפס במים קרים לפחות 30 דקות או אפילו לילה במידת האפשר. זה מסיר עודפי עמילן, ועוזר לצ'יפס להפוך לפריך יותר בעת בישול.
  3. יש לייבש את תפוחי האדמה: לאחר ההשריה, הפקידו לייבש היטב את חתיכות תפוחי האדמה לפני הבישול כדי למנוע רטיבות ולעזור להם להתפרך.
  4. שיטת בישול: שקול אפייה או טיגון אוויר במקום טיגון עמוק. שיטות אלו משתמשות בפחות שמן, ומפחיתות את תכולת הקלוריות והשומן.
  5. השתמש בשמנים בריאים: אם אתה משתמש בשמן, בחר בשמן בריא יותר כמו שמן זית או שמן אבוקדו. בשמנים אלו יש כמויות גבוהות יותר של שומנים חד בלתי רוויים אשר טובים יותר לבריאות הלב.
  6. ניסוי עם תבלינים: במקום רק מלח, השתמש במגוון תבלינים ועשבי תיבול כדי להגביר את הטעם מבלי להוסיף נתרן נוסף. כמה רעיונות כוללים אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה, פלפל קאיין או פלפל שחור גרוס טרי.
  7. הוסף פרמזן: אם אתה רוצה להוסיף קצת טעם נוסף, נסה להוסיף מעט גבינת פרמזן טרייה מגוררת ממש לפני שהם מסיימים לבשל. זה מוסיף הרבה טעם מבלי להוסיף יותר מדי קלוריות נוספות.
  8. בקרת מנות: קל לאכול יותר צ'יפס ממה שאנחנו מתכוונים לאכול. הגישו אותם בקערה קטנה או בצלחת כדי לעזור לשמור על גודל המנות.

זכרו, מתינות היא המפתח כאשר נהנים ממאכלים כמו צ'יפס. הם בהחלט יכולים להיות חלק מתזונה מאוזנת, אבל לא צריכים להיות החלק העיקרי בארוחה שלך. תיהנו מהם לצד מקור לחלבון והרבה ירקות.

בתאבון!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן