אוכל זה החיים

האם אפשר להקפיא בשר מבושל?

האם אפשר להקפיא בשר מבושל

אז…האם אפשר להקפיא בשר מבושל?

כן, ניתן להקפיא בשר מבושל, שזו דרך מעשית להאריך את חיי המדף שלו ולהיות בהישג יד עם אפשרויות מוכנות לאכילה. עם זאת, כדי להבטיח את האיכות והבטיחות הטובים ביותר, יש כמה קווים מנחים שעליך לעקוב אחריהם:

  • מצננים כמו שצריך: הניחו לבשר המבושל להתקרר לחלוטין לפני ההקפאה. זה עוזר למנוע צמיחה של חיידקים ומפחית את הסיכון למחלות הנישאות במזון.
  • השתמשו באריזה אטומה: עטפו את הבשר היטב בניילון נצמד, נייר אלומיניום או נייר מקפיא, או הניחו אותו במיכלים אטומים או בשקיות הקפאה. זה עוזר למנוע שריפת מקפיא ושומר על איכות הבשר.
  • תווית ותאריך: סמן את האריזות שלך עם התוכן ותאריך ההקפאה. תרגול זה עוזר לך לעקוב אחר כמה זמן הבשר שהה במקפיא ולהשתמש בו בתוך מסגרת זמן אופטימלית.
  • גודל מנה: אם אפשר, מחלקים את הבשר לכמויות בגודל מנה לפני ההקפאה. זה מקל על הפשרה רק את הכמות שאתה צריך לארוחה, ומפחית את הפסולת.
  • זמן הקפאה: בעוד שבשר קפוא יכול להיות בטוח לאכילה ללא הגבלת זמן אם הוא נשמר בטמפרטורה קבועה של 0°F (-18°C), האיכות שלו מתדרדרת עם הזמן. לאיכות הטובה ביותר, צרכו בשר בקר, חזיר או עופות קפואים תוך 2-3 חודשים.
  • הפשרה: הפשרה של בשר קפוא במקרר, במים קרים או במיקרוגל, לעולם לא בטמפרטורת החדר. הפשרה במקרר היא השיטה הבטוחה ביותר, אם כי היא דורשת תכנון מראש.
  • חימום חוזר: לאחר הפשרה, חממו את הבשר מחדש לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס כדי להבטיח בטיחות, במיוחד אם הוא לא התקרר במהירות או אם יש אי ודאות לגבי תנאי האחסון.

על ידי הקפדה על הנחיות אלה, תוכלו להקפיא בבטחה וליהנות מבשר מבושל מאוחר יותר, מה שהופך את הכנת הארוחה לנוחה יותר ומפחית את בזבוז המזון.

לכל המתכוני בשר באתר אוכל זה החיים >>

הקפאת בשר – יתרונות וחסרונות

הקפאת בשר היא שיטה בשימוש נרחב לשימור טריותו ולהארכת חיי המדף שלו, אך כמו כל טכניקת שימור, היא מגיעה עם מערך יתרונות וחסרונות משלה:

יתרונות:

  • נוחות: בשר קפוא בהישג יד אומר שתמיד יש לך מרכיבים זמינים להכנת הארוחה, מה שיכול להיות נוח במיוחד עבור לוחות זמנים עמוסים או תכנון ארוחות לא צפוי.
  • חיי מדף ארוכים: הקפאת בשר מאריכה משמעותית את חיי המדף שלו, ומאפשרת לך לאחסן אותו במשך חודשים תוך מזעור הפסולת.
  • שימור איכות: כאשר נעשה כראוי, הקפאה יכולה לשמר את הטעם, המרקם והערך התזונתי של הבשר, ולשמור על איכותו עד שתהיה מוכן להשתמש בו.
  • חיסכון כלכלי: קניית בשר בתפזורת כשהוא במבצע והקפאתו יכולה לחסוך כסף בטווח הארוך, שכן ניתן לנצל את המחירים הנמוכים יותר ולהפחית את תדירות נסיעות הקניות.
  • מפחית בזבוז מזון: הקפאת בשר שלא תוכל לצרוך לפני שהוא מתקלקל יכולה לסייע בהפחתת בזבוז מזון.

חסרונות:

  • הידרדרות איכות לאורך זמן: בעוד שהקפאה מאריכה את חיי המדף, איכות הבשר עלולה להידרדר עם הזמן, במיוחד אם מאוחסנים לתקופות ממושכות (מעבר ל-3-6 חודשים עבור רוב הבשרים).
  • צריכת אנרגיה: אחזקת מקפיא, במיוחד אם הוא אינו חסכוני באנרגיה או אם הוא משמש אך ורק לאחסון בשר, עלולה להוביל לצריכת אנרגיה ולעלויות מוגברות.
  • צריבה במקפיא: אם הבשר אינו עטוף ואטום כראוי, האוויר עלול לגרום לצריבה במקפיא, מה שמשפיע על מרקם הבשר וטעמו.
  • זמן הפשרה: בשר קפוא צריך להיות מופשר לפני השימוש, מה שמצריך תכנון וזמן. הפשרה לא נכונה עלולה להוביל לגידול חיידקים ולבעיות בטיחות מזון.
  • שינויים במרקם: חלק מהבשרים יכולים לחוות שינויים במרקם כשהם קפואים, במיוחד אם הם קפואים לזמן ממושך או לא ארוזים כראוי.
  • סכנת זיהום: אם בשר לא מטופל או מאוחסן כראוי לפני ואחרי ההקפאה, קיים סיכון של זיהום צולב ומחלות הנישאות במזון.

כשאתם מחליטים אם להקפיא בשר, קחו בחשבון את הרגלי הצריכה שלכם, שטח האחסון הפנוי וסוגי הבשר הספציפיים שעימו אתם מתעסקים. אריזה וטיפול נכונים הם המפתח למקסום היתרונות של הקפאת בשר תוך מזעור החסרונות שלו.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן