איך להפשיר בשר מהר? מדריך הפשרה של בשר, עוף ודגים בצורה מהירה

איך להפשיר בשר, עוף או דגים מהר

אם אתם קצרים בזמן ורוצים לדעת איך להפשיר בשר מהיר אך עדיין בצורה טובה שלא תפגע באיכות הבשר – המדריך הזה בשבילכם.

נדבר כאן לא רק על איך להפשיר בשר מהר אלא גם איך להפשיר עוף, דג, בשר טחון, עוף טחון, סטייק ועוד כל מיני סוגים של מאכלים מן החי.

כדי להפשיר בשר במהירות ובבטחה, אתה יכול להשתמש באחת מהשיטות הבאות:

שיטת המים הקרים:

  1. מניחים את הבשר בשקית ניילון אטומה ואטומה. זה מונע מהבשר לספוג מים, מה שיכול להשפיע על המרקם והטעם.
  2. טובלים את השקית במי ברז קרים.
  3. החליפו את המים כל 30 דקות כדי להבטיח שהם יישארו קרים, דבר הכרחי לשמירה על הבשר מפני גידול חיידקים.
  4. חבילות קטנות של בשר עשויות להפשיר תוך שעה או פחות, בעוד שנתחים גדולים יותר (למשל סטייקים) עשויים להימשך כמה שעות.

שיטת המיקרוגל:

  1. משתמשים בפונקציית ההפשרה במיקרוגל שלך, שתוכננה במיוחד למטרה זו.
  2. מניחים את הבשר על צלחת המתאימה למיקרוגל כדי לתפוס טפטופים ולמנוע בלגן.
  3. חשוב לבדוק את הבשר מדי פעם. הפשרה במיקרוגל יכולה להתחיל לבשל את קצוות הבשר אם לא נזהרים, במיוחד אם הבשר דק או בחתיכות קטנות יותר.
  4. מבשלים את הבשר מיד לאחר ההפשרה מכיוון שחלק מהאזורים עלולים להתחמם ולהתחיל להתבשל, מה שהופך אותו לרגיש לצמיחת חיידקים.

בישול בשר ללא הפשרה:

  1. אפשר לבשל בשר ישירות מהמקפיא, במיוחד בשיטות כמו בישול איטי או בישול בלחץ. עם זאת, זה יגדיל את זמן הבישול בכ-50% בהשוואה לבשר מופשר.
  2. חשוב לוודא שהטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה לרמה בטוחה כדי להרוג כל חיידק מזיק.

הערה: חשוב להימנע משימוש במים חמים או השארת בשר בחוץ בטמפרטורת החדר להפשרה. שיטות אלה יכולות ליצור אזורי טמפרטורה לא בטוחים שבהם חיידקים יכולים להתרבות במהירות.

לקבלת התוצאות והבטיחות הטובות ביותר, תכננו מראש מתי להכין את הבשר ושימו אותו בהפשרה במקרר – אפשר בבוקר או גם יום לפני. אמנם שיטה זו איטית יותר, אך היא מבטיחה שהבשר יישאר בטמפרטורה בטוחה ועקבית לאורך כל תהליך ההפשרה.

איך להפשיר בשר טחון?

הפשרה מהירה ובטוחה של בשר טחון חשובה למניעת גדילה של חיידקים מזיקים. הנה כמה שיטות שבהן תוכל להשתמש:

בגדול, אותן שיטות כפי שצוינו לעיל והמלצה אחת חשובה:

אם יש לכם זמן, הפשרה של בשר טחון במקרר היא השיטה הבטוחה ביותר, למרות שהיא לא מהירה. מניחים את הבשר במקרר על צלחת כדי לתפוס טפטופים ולאפשר לו להפשיר לאט, בדרך כלל במשך 24 שעות.
שיטה זו שומרת על קור הבשר (מתחת ל-40 מעלות צלזיוס או 4 מעלות צלזיוס) במהלך תהליך ההפשרה, דבר המעכב את צמיחת החיידקים.

איך להפשיר בשר טחון מהר במידה ואין לי זמן?

אם אתם צריכים להפשיר בשר טחון במהירות ואין לכם הרבה זמן, השיטה הטובה ביותר לשימוש היא שיטת המיקרוגל שהוזכרה לעיל.

נוסיף על כך כמה הערות חשובות:

  • יש לוודא תמיד שהמיקרוגל נקי לפני השימוש בו כדי למנוע כל זיהום.
  • לאחר טיפול בבשר נא, שיטפו את הידיים, הכלים וכל המשטחים שבהם הבשר נגע כדי למנוע התפשטות של חיידקים.
  • אל תקפיאו מחדש את הבשר אם הפשרתם אותו במיקרוגל אלא אם כן תבשלו אותו קודם.

השימוש במיקרוגל הוא הדרך המהירה ביותר להפשיר בשר טחון בבטחה כאשר אתה קצר בזמן.

עצות בטיחות:

  • לעולם אל תפשירו בשר בטמפרטורת החדר, כגון על השיש, מכיוון שהדבר עלול לאפשר לחיידקים לצמוח.
  • שטפו תמיד את הידיים, הכלים והמשטחים לאחר טיפול בבשר נא.
  • ודא שהבשר הטחון מגיע לטמפרטורה פנימית בטוחה של 71 מעלות צלזיוס בעת בישול כדי לחסל חיידקים מזיקים.
  • זכור לבשל את הבשר הטחון מיד לאחר ההפשרה, במיוחד אם אתה משתמש בשיטת המיקרוגל, כדי לשמור על בטיחות המזון.

איך להפשיר עוף מהר?

הפשרה מהירה ובטוחה של עוף חיונית למניעת צמיחת חיידקים. להלן השיטות המהירות ביותר להפשרת עוף:

1. שיטת המים הקרים

  1. מניחים את העוף בשקית ניילון חסינת דליפות כדי למנוע כניסת מים ולזהם את הבשר.
  2. לטבול את השקית בקערה או בכיור של מים קרים. החליפו את המים כל 30 דקות כדי להבטיח שהם יישארו קרים, מה שעוזר למנוע התרבות של חיידקים.
  3. בהתאם לגודל ולעובי, חלקי עוף יכולים להפשיר תוך 1 עד 3 שעות בשיטה זו. עוף שלם עשוי לקחת קרוב יותר ל-3 עד 6 שעות.

2. שיטת המיקרוגל:

  1. מוציאים את העוף מאריזתו ומניחים אותו על צלחת המתאימה למיקרוגל כדי לתפוס מיצים.
  2. השתמש בהגדרת ההפשרה במיקרוגל שלך. הזמן הנדרש ישתנה בהתאם למיקרוגל ולגודל חלקי העוף או העוף.
  3. סובבו את העוף והיפוכו במהלך תהליך ההפשרה כדי להבטיח הפשרה אחידה. יש להיזהר מכיוון שהמיקרוגל יכול להתחיל לבשל את החלקים הדקים יותר של העוף.
  4. לאחר הפשרה, מבשלים את העוף מיד מכיוון שחלקים מסוימים החלו להתבשל במהלך תהליך ההפשרה, ויוצרים סביבה שבה חיידקים יכולים לגדול.

עצות בטיחות:

  • אין להשתמש במים חמים או חמים להפשרת עוף, מכיוון שהדבר עלול לעודד גדילת חיידקים.
  • לעולם אין להשאיר עוף בטמפרטורת החדר כדי להפשיר. טמפרטורת החדר מאפשרת לחיידקים להתרבות במהירות.
  • לאחר טיפול בעוף נא, שטפו היטב את הידיים, הכלים והמשטחים כדי למנוע זיהום.

זכרו תמיד שהדרך המהירה ביותר להפשיר עוף בצורה בטוחה היא באמצעות המיקרוגל, אבל אם יש לכם קצת יותר זמן, שיטת המים הקרים היא אלטרנטיבה בטוחה ויעילה. בשני המקרים, חיוני לבשל את העוף מיד לאחר ההפשרה כדי להבטיח שהוא בטוח לאכילה.

איך להפשיר דגים מהם?

אז אם תכננתם להכין דג סלמון לארוחה מהירה או משהו בסגנון – חשוב לדעת איך להפשיר דג כמו שצריך – מהר אבל בטוח.

הפשרה מהירה ובטוחה של דג חיונית כדי לשמור על המרקם והטעם שלו תוך הבטחה בטוחה לאכילה. להלן השיטות המהירות ביותר להפשרת דגים:

1. שיטת מים קרים:

  1. מניחים את הדג בשקית ניילון אטומה כדי למנוע מגע עם מים, מה שעלול להשפיע על המרקם והטעם.
  2. לטבול את השקית במים קרים. החליפו את המים כל 30 דקות כדי להבטיח שהם יישארו קרים וכדי להקל על הפשרה אחידה.
  3. דגים קטנים או פילה דג בדרך כלל מפשירים תוך שעה, בעוד שנתחים גדולים יותר עשויים להימשך עד שעתיים.

2. שיטת המיקרוגל:

  1. השתמשו בפונקציית ההפשרה במיקרוגל שלך. מניחים את הדג על צלחת מתאימה למיקרוגל.
  2. הפשירו את הדג במרווחים קצרים, בודקים לעתים קרובות כדי לוודא שהוא מפשיר באופן שווה ולא מתחיל להתבשל.
  3. מכיוון שהגדרות המיקרוגל משתנות, חשוב לעיין במדריך ההוראות של המיקרוגל שלך לקבלת תוצאות ההפשרה הטובות ביותר.

הערות חשובות:

  • לאחר הפשרת דגים בשתי השיטות, מבשלים אותם מיד כדי למנוע גידול חיידקי אפשרי.
  • לעולם אין להפשיר דגים בטמפרטורת החדר, מכיוון שהם יכולים לקדם צמיחה של חיידקים.
  • וודאו שכל המשטחים, הכלים והידיים שלך מנוקים ביסודיות לאחר הטיפול בדגים נאים כדי למנוע זיהומים.

שיטות אלה הן הטובות ביותר כאשר אנחנו ממהרים. עם זאת, אם אתם מתכננים מראש, השיטה האידיאלית להפשרת דגים היא במקרר, מה שיכול להימשך מספר שעות או לילה, אך מבטיח שהדג יישאר בטמפרטורה בטוחה וקבועה לאורך ההפשרה.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
אם אתם כאן כי אתם רוצים להכין סביצ'ה (Ceviche) ולא סגורים איזה דג הכי מתאים לסביצ'ה – אנחנו כאן כדי לעזור ולעשות לכם...
כמות הקלוריות בתפוח תלויה בגודל הפרי ובזן שלו, אבל בממוצע ניתן להעריך את הערכים הבאים: תפוח קטן (בערך 100 גרם): 50-60 קלוריות תפוח...
דילוג לתוכן