אוכל זה החיים

איך לבשל ביצים קשות שיתקלפו בקלות, לייק א בוס?

איך לבשל ביצים קשות שיתקלפו בקלות

אם אתם כאן כי אתם רוצים לדעת איך לבשל ביצים קשות שיתקלפו בקלות – הישארו עימנו, כי לנו הפתרונות!

בישול ביצים קשות כך שהן מתקלפות בקלות כולל כמה שלבים מרכזיים:

  • השתמש בביצים ישנות יותר: קשה יותר לקלף ביצים טריות. אם אפשר, השתמשו בביצים בנות כשבוע.
  • מתחילים עם מים קרים: מניחים את הביצים בסיר ומכסים אותן במים קרים. להתחיל עם מים קרים ואז להביא אותם לרתיחה עוזר למנוע מהביצים להיסדק ומבטיח בישול אחיד.
  • הוסיפו חומץ או סודה לשתייה: הוספת כפית חומץ או סודה לשתייה למים יכולה לעזור לקילוף הביצים ביתר קלות. חומרים אלו משנים את ה-pH של המים, מה שעוזר לחלבוני הביצים להיפרד מהקליפה.
  • מביאים לרתיחה: מניחים את הסיר על הכיריים, מגבירים את האש ומביאים את המים לרתיחה מתגלגלת.
  • מכבים את האש ומכסים: ברגע שהמים מגיעים לרתיחה, מכבים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לביצים לשבת במים החמים. לביצים גדולות זמן ישיבה של כ-12 דקות אמור להספיק לביצים קשות. כוונן את הזמן מעט למעלה או למטה עבור ביצים קטנות או גדולות יותר, בהתאמה.
  • מכינים אמבט קרח: בזמן שהביצים יושבות, הכינו קערת מי קרח. לאחר שהביצים סיימו לשבת, העבירו אותן לאמבט הקרח. קירור הביצים עוצר במהירות את תהליך הבישול ועוזר להפריד את הביצה מהקליפה.
  • מקלפים את הביצים: לאחר שהביצים התקררו כ-5 דקות באמבט הקרח, התחילו לקלף אותן. הקש כל קצה של הביצה על משטח או משטח קשיח כדי לפצח אותו, ואז גלגל את הביצה בעדינות כדי לפצח את הקליפה מסביב. התחילו לקלף בקצה הגדול יותר, שלעיתים קרובות יש לו כיס אוויר, מה שמקל על התחלת תהליך הקילוף.
  • שטפו את הביצים הקלופות: לאחר הקילוף, שטפו את הביצים תחת מים קרים כדי להסיר חתיכות קטנות של קליפה או קרום.

זכרו, לפעמים קילוף ביצים יכול להיות בלתי צפוי, והתוצאות עשויות להשתנות בהתאם לטריות הביצים ולשיטת הבישול. עם זאת, ביצוע שלבים אלה אמור בדרך כלל להוביל לקילוף קל יותר.

למה בכלל לאכול ביצים קשות?

ביצים קשות מציעות מספר יתרונות תזונתיים, מה שהופך אותן לבחירה פופולרית לאפשרות מזון מזינה ונוחה:

  • עשירות בחומרים מזינים: ביצים קשות עמוסות בחומרים מזינים חיוניים. הם מקור מצוין לחלבון איכותי, שהוא חיוני לבניית שרירים ותיקון. ביצים מכילות גם ויטמינים ומינרלים שונים, כולל ויטמין A, ויטמיני B, ויטמין D, סלניום וזרחן.
  • נוחות וניידות: קל לבשל ביצים קשות בקבוצות וניתן לשמור במקרר מספר ימים. הניידות שלהם הופכת אותם לרכיב חטיף או ארוחה נוח בדרכים.
  • דל קלוריות: ביצה קשה אחת גדולה מכילה כ-70-80 קלוריות, מה שהופך אותה לאפשרות דלת קלוריות שגם היא ממלאה, בשל תכולת החלבון שלה.
  • רב תכליתי: ניתן להשתמש בביצים קשות במגוון מנות. הם נהדרים בסלטים, כריכים, או כחטיף עצמאי. אתה יכול גם לתבל אותם עם תבלינים או תבלינים לתוספת טעם.
  • שובע וניהול משקל: החלבון בביצים יכול לעזור לך להרגיש שובע לתקופות ארוכות יותר, מה שיכול לסייע בניהול משקל על ידי הפחתת צריכת הקלוריות הכוללת.
  • ללא תוספת שומנים או שמנים: בניגוד לביצים מטוגנות או מקושקשות, ביצים קשות מבושלות ללא שומנים או שמנים נוספים, מה שמועיל לאלו שעוקבים אחר צריכת השומן שלהם.
  • קלות לעיכול: ביצים קשות בדרך כלל קלות לעיכול, מה שהופך אותן למקור חלבון טוב עבור אנשים בכל הגילאים, כולל ילדים וקשישים.
  • ניהול כולסטרול: בעוד שביצים מכילות כולסטרול, מחקרים עדכניים מצביעים על כך שלכולסטרול בביצים יש השפעה מינימלית על רמות הכולסטרול בדם עבור רוב האנשים. למעשה, הם יכולים להיות חלק מתזונה בריאה ללב כאשר הם נצרכים במתינות.
  • בריאות המוח: ביצים מכילות כולין, חומר תזונתי חיוני התורם להתפתחות ולתפקוד המוח. זה חשוב במיוחד במהלך ההריון וההנקה להתפתחות המוח של העובר.
  • טוב לבריאות העין: ביצים מכילות נוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין, המועילים לבריאות העיניים ויכולים לעזור להפחית את הסיכון לניוון מקולרי וקטרקט הקשור לגיל.

שילוב ביצים קשות בתזונה שלך יכול לספק את היתרונות הללו תוך מתן מבחר מזון פשוט ורב-תכליתי.

בהצלחה, בישול נעים ובמידה ואתם חובבי ביצים רציניים – אתם חייבים לבדוק את מגוון המתכונים הרחב שלנו עם ביצים.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן