אבוקדו הוא פרי טעים ובריא, אך הוא נוטה להשחיר במהירות לאחר חיתוכו.
הנה כמה טיפים יעילים ומפורטים שיעזרו לכם לשמור על אבוקדו טרי וירוק לאורך זמן:
1. בחירת אבוקדו בשל:
אבוקדו בשל מדי:
- יתרכך
- יהפוך לסמיך
- יתקלקל מהר
- ישחיר במהירות.
אבוקדו קשה מדי:
- לא יהיה טעים
- יהיה חסר טעם
- יתקלקל מהר
- ייקח זמן רב עד להבשלה.
אבוקדו בשל:
- צריך להיות רך מעט
- בדיקה פשוטה: לחצו בעדינות על האבוקדו. אם הוא רך מדי, הוא כנראה בשל מדי. אם הוא קשה מדי, הוא כנראה לא בשל מספיק.
2. אחסון האבוקדו
במקום קריר:
מקרר:
- יעזור להאט
- את תהליך ההשחרה.
- מומלץ לאחסן את האבוקדו במגירת הירקות של המקרר.
טמפרטורה:
- טמפרטורה אידיאלית לאחסון אבוקדו היא 4-5 מעלות צלזיוס.
משך זמן:
- ניתן לאחסן אבוקדו במקרר עד 3-4 ימים.
3. מריחת חומר חומצי:
מיץ לימון:
- יעיל מאוד במניעת השחרה. סחטו מיץ מחצי לימון ומרחו על האבוקדו החתוך.
חומץ:
- ניתן להשתמש גם בחומץ במקום מיץ לימון.
- ערבבו כף חומץ עם 2 כוסות מים ומרחו על האבוקדו החתוך.
כמות:
- חשוב להשתמש בכמות קטנה של חומר חומצי כדי לא לפגוע בטעם האבוקדו.
4. שימוש בקופסה אטומה:
מניעת חמצון:
אחסון האבוקדו בקופסה אטומה ימנע ממנו להיחשף לחמצן ויעזור למנוע השחרה.
סוג הקופסה:
ניתן להשתמש בקופסה פלסטיק או זכוכית עם מכסה אטום.
גודל הקופסה:
חשוב לבחור קופסה בגודל מתאים לאבוקדו כדי למנוע תזוזה ופגיעה בו.
5. הקפאת האבוקדו:
אפשרות לטווח ארוך: הקפאה היא אפשרות טובה לשמירה על אבוקדו לאורך זמן.
איך לשמור על סלט אבוקדו שלא ישחיר?
שמירה על טריות סלט אבוקדו ומניעת השחירה של סלט אבוקדו יכולה להיות מעט מאתגרת בשל תהליך החמצון שעובר האבוקדו כשהוא נחשף לאוויר. עם זאת, הנה כמה אסטרטגיות יעילות שיעזרו לשמור על הצבע והרעננות של סלט האבוקדו שלך:
מיץ לימון או ליים: מוסיפים לסלט מיץ לימון או ליים, במיוחד תוך התמקדות בחתיכות האבוקדו. חומצת הלימון במיצים אלו פועלת כנוגד חמצון, ומאטה את תהליך החמצון. זורקים את הסלט בעדינות כדי להבטיח שחלקי האבוקדו יהיו מצופים היטב.
מיכל אטום: אם אתם מאחסנים את הסלט, הניחו אותו בכלי אטום. לחץ על פיסת ניילון נצמד ישירות על פני הסלט לפני סגירת המיכל. זה ממזער את החשיפה לאוויר ויכול לעזור לשמור על אבוקדו ירוק זמן רב יותר.
הכללת חרצנים: אם הסלט שלכם כולל חצאי אבוקדו שלמים או נתחים גדולים, שמירה על הגלעין בסלט יכולה לעזור להפחית את ההשחמה באזורים שמסביב לחרבן.
שמן זית: טפטוף שכבה דקה של שמן זית על האבוקדו יכול ליצור מחסום בין האבוקדו לאוויר, להפחית את החמצון.
רוטב חומצי: אם הרוטב לסלט שלך חומצי, שימוש בו בנדיבות יכול לסייע במניעת השחמה. רטבים על בסיס חומץ או הדרים יעילים במיוחד.
לצרוך במהירות: סלט אבוקדו עדיף ליהנות טרי. אם אפשר, הכינו את הסלט סמוך למועד האכילה כדי למזער את ההשחמה.
מים קרים: בקצרה אפשר לטבול את נתחי האבוקדו לזמן קצר במים קרים כדי להפחית את החשיפה לאוויר, ואז לנקז אותם היטב לפני הוספה לסלט. עם זאת, זה עשוי לדלל מעט את הטעם ומומלץ להשתמש בו כאשר אתה מתכנן לאכול את הסלט זמן קצר לאחר ההכנה.
על ידי יישום העצות הללו, תוכלו ליהנות מסלט אבוקדו תוסס ורענן גם לאחר אחסון.
בהצלחה!
ואם אתם ממש מחובבי האבוקדו – תשמחו לדעת שיש לנו קטגוריה שלמה באתר עם מתכוני אבוקדו!