אוכל זה החיים

מתכון חריימה: דג מרוקאי חריף (טעים ברמה של להתעלף!)

מתכון חריימה - דג מרוקאי חריף
4.5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

חריימה (הידוע לעיתים בשם העממי דג מרוקאי) הוא מאכל דגים צפון אפריקאי טעים וארומטי, פופולרי במדינות כמו תוניסיה, מרוקו ולוב, כמו גם בקרב יהודים ספרדים.

חריימה מוגש באופן מסורתי בשבתות ובחגים היהודיים, וכולל דג עדין ומתקלף שעטוף ברוטב עגבניות עשיר וחריף עם בצל, שום ומגוון תבלינים ריחניים. 

המנה הזו היא לא רק טעימה ומשביעה אלא גם עמוסה בחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך אותה לתוספת בריאה לשולחן ארוחת הערב שלכם. חריימה הוא מתכון רב תכליתי שניתן להתאים להעדפות תזונתיות שונות והוא כשר באופן טבעי.

מתכון לחריימה מרוקאי חריף

אודות המתכון – דג חריימה חריף:

  • מתכון זה משרת 4 אנשים.
  • זמן ההכנה כ-45 דקות.
  • רמת הקושי של המתכון הזה קלה.

איך מכינים חריימה מרוקאי – הרכיבים

  • 4 פילה דג ללא עור (דגים מומלצים לחריימה: לוקוס, מושט, לברק, בורי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית כורכום טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (או לפי הטעם)
  • 1 קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה (לקישוט)

איך להכין דג חריימה מרוקאי במחבת

  1. במחבת גדולה או במחבת מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים 5-7 דקות, או עד שהוא מתרכך ושקוף.
  2. מוסיפים למחבת את השום הטחון, הפפריקה, הכמון, הכוסברה, הכורכום ופלפל הקאיין. מבשלים עוד 1-2 דקות, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע מהתבלינים להישרף.
  3. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות והמים, ומתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  4. מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  5. מניחים בעדינות את פילה הדג לתוך הרוטב המבעבע, מוודאים שהם שקועים חלקית.
  6. מכסים את המחבת ומבשלים 10-12 דקות, או עד שהדג אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
  7. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים בזהירות את הדג לצלחת הגשה.
  8. מורחים את הרוטב על הדג ומקשטים בכוסברה קצוצה.

חלופות מתכון לאוכלי כשר או העדפות תזונתיות אחרות:

  • המתכון הזה כבר כשר, כל עוד כל המרכיבים בהם נעשה שימוש הם בעלי הכשר.
  • לחלופה צמחונית, אפשר להחליף את הדג בפרוסות עבות של חציל, קישואים או פטריות, תוך התאמת זמן הבישול לפי הצורך.
  • כדי להפוך את המנה לפחות חריפה, צמצמו או השמיטו את פלפל הקאיין והתאימו את שאר התבלינים לפי הטעם.
  • לאופציה נטולת גלוטן, הגישו את החריימה עם אורז או לחם ללא גלוטן במקום קוסקוס מסורתי.

חריימה עם טונה

יתרונות תזונתיים של חריימה

  • עשיר בחלבון רזה, חיוני לצמיחה ושיקום השרירים
  • עשיר בחומצות שומן אומגה 3, מועיל לבריאות הלב והמוח
  • עמוס בויטמינים ומינרלים, כגון ויטמין C, ברזל ואשלגן
  • דל בשומן רווי וכולסטרול
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 6 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן