אוכל זה החיים

מתכון לאורז עם בשר בבישול ארוך

אורז עם בשר בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

המתכון המענג הזה הוא פיוז'ן טעים של מאכלים אסיאתיים ומזרח תיכוניים, הכולל אורז בבישול איטי בשילוב עם בשר רך ומתובל.

אף על פי שניתן למצוא וריאציות של מנה זו ברחבי העולם, הביצוע שלנו שואב השראה רבה מהמסורת הפרסית של "תחצ'ין" או "טאצ'ין", עוגת אורז ובשר מלוחים, ומהמסורת ההודית של ביריאני, מנת אורז מעורבת שמכינים לעתים קרובות.

עם תבלינים, אורז ובשר. תהליך הבישול הארוך והאיטי מחדיר לאורז עומק טעם שלא ניתן להשוות, והבשר הופך רך ועסיסי, טעמו מחלחל לתוך הגרגירים.

הנה כמה סיבות משכנעות לנסות את המתכון הזה

  • חקר תרבות: מתכון זה מאפשר לך לחקור שתי מסורות קולינריות עשירות – פרסית והודית. לשני המטבחים הללו יש היסטוריה של מאות שנים, והם מציעים שפע של טעמים וטכניקות.
  • עומק טעם: תהליך הבישול האיטי מאפשר לטעמים לחדור עמוק לתוך האורז והבשר, וכתוצאה מכך מנה מלוחה ומשביעה להפליא.
  • צדדיות: אתה יכול בקלות להחליף את סוג הבשר המשמש, או אפילו להשתמש בירקות כחלופה צמחונית.
  • בריא: המנה הזו עמוסה בחלבון מהבשר, ופחמימות מהאורז, ומציעה ארוחה מאוזנת ומזינה.
  • אוכל מנחם: הטעמים החמים והמלוחים של המנה הזו הופכים אותה לאוכל מנחם מושלם.
  • להרשים את האורחים: בשל תהליך הבישול, המצגת והטעמים, המנה הזו בטוח תרשים בכל ארוחת ערב.
  • ידידותית להכנת ארוחה: ניתן להכין את המנה הזו במנות גדולות יותר ולחמם אותה למועד מאוחר יותר, מה שהופך אותה נהדרת להכנת ארוחה.
  • ארומטי: תערובת התבלינים המשמשת במתכון זה יוצרת ארומה נפלאה הממלאת את המטבח שלך.
  • ניתן להתאמה אישית: אתה יכול בקלות לשנות את המתכון כך שיתאים לצרכים או להעדפות התזונתיות שלך.
  • כישורי בישול: הכנת המנה הזו היא דרך טובה לתרגל ולפתח את כישורי הבישול שלך, כולל בישול איטי ואיזון טעמים.

קושי: בינוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן בישול: שעתיים | מנות: 4-6

איך להכין אורז עם בשר בבישול ארוך

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 600 גרם טלה או בקר ללא עצמות חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות כורכום טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כוסות ציר בקר או עוף
  • 3 כפות שמן זית
  • פטרוזיליה טרייה, לקישוט

אורז עם בשר בבישול ארוך הוראות הכנה

  1. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים. זה מסיר עודפי עמילן ומונע מהאורז להפוך דביק.
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד שהם הופכים שקופים.
  3. מוסיפים את הבשר לסיר, ומשחימים אותו מכל הצדדים. זה עשוי להימשך כ-10 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את הכורכום, הכמון, הכוסברה והקינמון, ומערבבים היטב כדי לצפות את הבשר והבצל. מבשלים 2 דקות כדי לתת לתבלינים לפרוח.
  5. מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים לשילובו עם הבשר והתבלינים.
  6. יוצקים את הציר לסיר. מתבלים במלח ופלפל, ואז מערבבים היטב. מביאים את התערובת לרתיחה.
  7. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל כשעתיים. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהאורז להידבק לתחתית הסיר.
  8. לאחר שעתיים, בדוק את האורז והבשר. האורז צריך להיות רך והבשר צריך להתפרק בקלות. אם צריך, אפשר להוסיף עוד קצת ציר ולהמשיך לבשל עד שהם מגיעים למרקם הרצוי.
  9. מגישים את האורז בבישול איטי עם בשר מעוטר בפטרוזיליה טרייה.

אורז עם בשר בבישול ארוך יתרונות תזונתיים

  • היתרון העיקרי של המנה הזו הוא איזון החלבונים, הפחמימות והשומנים הבריאים. הבשר מספק כמות טובה של חלבון, החיוני לצמיחת השריר ולשיקום. 
  • אורז הוא מקור מצוין לפחמימות, המספק אנרגיה לתדלק את הפעילויות היומיומיות שלך. 
  • שמן זית, שומן בריא, יכול לעזור להפחית את רמות הכולסטרול הרע ולספק מגוון יתרונות בריאותיים אחרים.
  • התבלינים לא רק מוסיפים טעם, אלא גם בעלי יתרונות בריאותיים. כורכום ידוע בתכונות האנטי דלקתיות והנוגדות חמצון שלו, כמון מסייע לעיכול, וקינמון יכול לעזור לווסת את רמת הסוכר בדם.

חלופות מתכון לשומרי כשרות או הגבלות תזונתיות אחרות

  • אוכלי כשרות יכולים להבטיח שכל המרכיבים יהיו בעלי כשרות, כולל הבשר והציר.
  • לגרסה צמחונית או טבעונית, החליפו את הבשר בחלופה צמחית, כמו טופו או טמפה, והשתמשו בציר ירקות במקום בציר בשר.

אורז עם בשר בבישול ארוך טיפים לבישול

  • בחירת בשר: טלה ובשר בקר הם בחירה קלאסית עבור המנה הזו, אבל אתה יכול גם להשתמש בעוף או הודו אם אתה מעדיף.
  • תבלינים: אל תהסס לשחק עם התבלינים, בהתאם להעדפותיך. אפשר להוסיף קצת חום עם קורט אבקת צ'ילי או קצת עשן עם קורט פפריקה.
  • בישול אורז: הקפידו לא לבחוש יתר על המידה את האורז בזמן הבישול, מכיוון שזה עלול להפוך אותו לגמיש.
  • אפשרות לבישול איטי: אם יש לכם סיר לבישול איטי, אתם יכולים לבצע את אותם השלבים אבל לתת למנה להתבשל על נמוך במשך 6-8 שעות.
  • שילובי מאכלים: המנה הזו משתלבת היטב עם סלט טרי ופריך או ירקות צלויים.

זכרו, בישול הוא אומנות. אל תהססו להתאים את המתכון ואת תהליך הבישול לפי העדפתכם וליהנות בזמן שאתם בזה. תהנו ממסע הבישול שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן