אוכל זה החיים

מתכון לאונטריב בבישול ארוך

אונטריב בבישול ארוך
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון האונטריב בבישול איטי הוא קלאסיקה נצחית שמקורה בלב המטבח האמריקאי. באופן מסורתי, זה היה מאכל פופולרי במשך מאות שנים בשל השימוש שלו בנתחי בשר נגישים ולא יקרים, וקלות ההכנה שלו.

אונטריב מגיע מחלק הכתף של הפרה, שהוא שריר שעובד קשה שנהנה מתהליך בישול ארוך ואיטי. עם הזמן, הסיבים החזקים והשריריים מתפרקים לבשר רך וטעים שמשתלב בצורה מושלמת עם תוספות שונות כמו תפוחי אדמה, גזר ובצל.

למה כדאי לנסות מתכון זה

  • טעים: תהליך הבישול הארוך מאפשר חליטה עמוקה יותר של טעמים. הבשר סופג את טעמם של עשבי התיבול, התבלינים והירקות ויוצר ארוחה טעימה ומלוחה.
  • קל להכנה: מתכון זה פשוט להכנה. זה דורש בעיקר זמן כדי לאפשר לאונטריב להתבשל לאט ולהוציא את התכונות הטובות ביותר שלו.
  • מזין: אונטריב עשיר בחלבונים, ויטמינים ומינרלים. בשילוב עם הירקות, זה יוצר ארוחה מאוזנת.
  • רב תכליתי: המנה הזו ניתנת להתאמה. אתה יכול להשתמש במגוון ירקות, עשבי תיבול ותבלינים שיתאימו לחיך שלך.
  • נהדר עבור שאריות: אונטריב טעים אפילו יותר למחרת, מכיוון שלטעמים יש יותר זמן להתמזג יחדיו.
  • אוכל מנחם: זוהי מנה חמימה, דשנה ומושלמת לארוחת ערב משפחתית נעימה או למפגשים חגיגיים.
  • חסכוני: אונטריב הוא נתח בקר במחיר סביר, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת להאכיל קהל גדול בתקציב.
  • ידידותי למקפיא: המנה הזו קופאת היטב, כך שתוכלו להכין מנות גדולות ולהכין ארוחה מוכנה לימים עמוסים.
  • רוטב טעים: תהליך הבישול מייצר רוטב עשיר וטעים המושלם לזילוף מעל פירה או אורז.
  • מצגת מרשימה: למרות הפשטות שלו, אונטריב מבושל היטב נראה מרשים בהגשה, מה שהופך אותו לאופציה טובה לאירועים מיוחדים.

קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול: 3-4 שעות

מנות: מתכון זה מתאים ל-6-8 מנות.

איך מכינים אונטריב בבישול ארוך

  • אונטריב 2 ק"ג
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • שיני שום, קצוצות
  • 5 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
  • 2 כוסות מרק בקר (כשר במידת הצורך)
  • 1 כוס יין אדום (לא חובה)
  • 1 כף רוזמרין, קצוץ
  • 1 כף טימין, קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אונטריב בבישול ארוך הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-135 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את האונטריב במלח ופלפל מכל הצדדים.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול חסין תנור על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את האונטריב וצורבים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים את האונטריב מהסיר ומניחים אותו בצד.
  4. לאותו סיר מוסיפים את הבצל, השום, הגזר ותפוחי האדמה. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  5. מוסיפים לסיר את מרק הבקר, היין האדום (אם משתמשים), הרוזמרין והתימין. מביאים לרתיחה.
  6. מחזירים את האונטריב לסיר. מכסים ומעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש.
  7. מבשלים כ-3-4 שעות, עד שהבשר רך ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
  8. נותנים לאונטריב לנוח כ-15 דקות לפני ההגשה. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל האונטריב.
  9. פורסים את האונטריב ומגישים אותו עם הירקות והרוטב מהסיר.

אונטריב בבישול ארוך יתרונות תזונתיים

  • אונטריב הוא מזון עתיר חומרים מזינים. הוא עשיר בחלבון, שהוא חיוני לצמיחת שרירים ותיקון. 
  • זה גם מקור טוב לברזל, מינרל שעוזר לייצר כדוריות דם אדומות ולמנוע אנמיה. 
  • בנוסף לכך, אונטריב עשיר בויטמיני B, במיוחד ויטמין B12, החיוני לתפקוד המוח וליצירת DNA.
  • הירקות המוגשים עם האונטריב מעלים את הפרופיל התזונתי של המנה. הם מספקים סיבים תזונתיים, החשובים לבריאות מערכת העיכול, ומגוון ויטמינים ומינרלים חיוניים. 
  • הבצל והשום מציעים גם יתרונות נוגדי חמצון ואנטי דלקתיים.

אונטריב בבישול ארוך חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שהאונטריב יהיה כשר וגם מרק הבקר כשר.
  • לגבי היין, אם מחליטים להשתמש בו, הוא צריך להיות גם כשר. אם לא, אפשר לוותר עליו או להחליף אותו בעוד מרק בקר.

טיפים לשיפור המתכון ושיטת הבישול שלו

  • צריבת הבשר: אל תדלגו על צריבת הבשר. שלב זה מוסיף שכבת טעם לאונטריב ולרוטב.
  • הנחת הבשר: נותנים לאונטריב לנוח לפני שחותכים לתוכו. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שהופך את הבשר לח יותר וטעים יותר.
  • טמפרטורת התנור: מבשלים את האונטריב נמוך ואיטי. טמפרטורת תנור נמוכה יותר מבטיחה שהבשר הופך רך מבלי להתייבש.
  • בחירת האונטריב: חפשו אונטריב עם מראה שיש טוב. השומן בכל הבשר יימס תוך כדי בישול, יוסיף טעם וישמור על לחות הבשר.
  • מבחר ירקות: אל תהסס להחליף את הגזר ותפוחי האדמה בירקות שורש אחרים כמו פרצלונים או רוטבגס, אם אתה מעדיף.

תיהנו מארוחה דשנה, טעימה ומזינה זו!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן