טיבס אתיופי או טבס (Tibs), הוא מאכל מסורתי פופולרי, עשוי בדרך כלל מבשר בקר, טלה או כבש, מוקפץ עם תערובת של תבלינים, ירקות, ולפעמים נגיעה של רוטב awaze, תערובת חריפה שמוסיפה עומק וחריפות למנה.
החריפות של הטיבס יכולות לנוע בין מתון עד חריף מאוד, ובדרך כלל מוגשות עם אינג'רה, הלחם האתיופי המסורתי, מה שמאפשר לך לגרוף את נתחי הבשר העסיסיים וליהנות מהטעמים העשירים.
כמה זמן לוקח להכין טיבס? כ-40 דקות.
איך להכין טיבס – המצרכים:
- 500 גרם בשר בקר או טלה חתוך לחתיכות בגודל ביס
- 2 כפות שמן צמחי
- 2 בצלים גדולים, פרוסים
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כפיות תערובת תבלינים ברברה
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית הל טחון
- 2 פלפלים ירוקים, פרוסים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רוזמרין טרי או טימין (לא חובה)
- 2 עגבניות פרוסות (לא חובה)
- 1-2 כפות רוטב awaze (לא חובה)
מרכיבים חלופיים לצרכים תזונתיים:
גרסה טבעונית: החליפו בשר בקר או כבש בפטריות או טופו בווריאציה טבעונית. התאם את זמן הבישול בהתאם.
גרסה ללא גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי. ודא שכל תערובות התבלינים והרטבים ללא גלוטן.
איך מכינים טיבס אתיופי – השלבים:
- מחממים את השמן במחבת גדולה או במחבת על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את נתחי הבקר או הטלה, מתבלים אותם במלח ופלפל ומשחימים מכל הצדדים.
- מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד.
- באותה מחבת מוסיפים עוד מעט שמן במידת הצורך, ומאדים את הבצלים עד שהם הופכים שקופים ונימוחים.
- מוסיפים לבצל את השום הטחון, הברבר, הכמון וההל, תוך ערבוב היטב לאיחוד.
- מחזירים את הבשר למחבת, מערבבים היטב כדי להבטיח שהנתחים יהיו מצופים בתערובת התבלינים.
- מוסיפים את הפלפלים הירוקים הפרוסים (והעגבניות אם משתמשים), מערבבים מדי פעם עד שהם מבושלים לרכות הרצויה.
- אם משתמשים, מערבבים פנימה את רוטב ה-awaze כדי להוסיף למנה בעיטה פיקנטית וטעימה.
- מקשטים ברוזמרין טרי או טימין ממש לפני שמסירים מהאש.
- מגישים חם עם אינג'רה או אורז, ומאפשרים ללחם או לדגנים לספוג את המיצים העשירים והחריפים.
טיבס היא מנה רב-תכליתית ומלאת טעם המציגה את המסורות הקולינריות העשירות של אתיופיה. בין אם אתם מעדיפים את זה חריף או מתון, המנה הזו בטוח תהיה תוספת משביעה וארומטית לארוחה שלכם.