גבינות הן מוצרי חלב המיוצרים על ידי חימום חלב והוספת חומר חשוב כגון חומצות, רן ומלח.
התהליך יצור הגבינה כולל גם תהליכי טיהור וחיתוך, ומשך הטיפוח והשמרת הגבינה יכול להשפיע על טעמה ובריאותה.
גבינות מגוונות ומגיעות במגוון טעמים, מרקמים ועובי, ומשמשות כמרכיב מרכזי בתפריטים מגוונים בכל העולם. גבינות מוצרי חלב כוללות גבינת פטה, פרמזן, צ'דר, ברי ומוצרי חלב דומים. גבינות צמחיות מגיעות במגוון טעמים ומוצרים חלביים מומלצים לאלו שצריכת מוצרי חלב אינם מתאימות להם.
גבינות מכילות חלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים חשובים לגוף. אולם, חשוב לצרוך במינון מתאים ובהתאם לתזונה היום יומית. גבינות במינון יתר עשויות לגרום להגברת הסיכון למחלות לב וסוכרת, ולכן חשוב לשלב אותן כחלק מתפריט מאוזן ובמינון מתאים.