אוכל זה החיים

גבינות

גבינות - מקור צמחוני טוב לחלבונים

גבינות הן מוצרי חלב המיוצרים על ידי חימום חלב והוספת חומר חשוב כגון חומצות, רן ומלח.

התהליך יצור הגבינה כולל גם תהליכי טיהור וחיתוך, ומשך הטיפוח והשמרת הגבינה יכול להשפיע על טעמה ובריאותה.

גבינות מגוונות ומגיעות במגוון טעמים, מרקמים ועובי, ומשמשות כמרכיב מרכזי בתפריטים מגוונים בכל העולם. גבינות מוצרי חלב כוללות גבינת פטה, פרמזן, צ'דר, ברי ומוצרי חלב דומים. גבינות צמחיות מגיעות במגוון טעמים ומוצרים חלביים מומלצים לאלו שצריכת מוצרי חלב אינם מתאימות להם.

גבינות מכילות חלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים חשובים לגוף. אולם, חשוב לצרוך במינון מתאים ובהתאם לתזונה היום יומית. גבינות במינון יתר עשויות לגרום להגברת הסיכון למחלות לב וסוכרת, ולכן חשוב לשלב אותן כחלק מתפריט מאוזן ובמינון מתאים.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן