אוכל זה החיים

איזה אורז מתאים לעלי גפן?

איזה אורז מתאים לעלי גפן

האורז המתאים ביותר למילוי עלי גפן (המכונה גם דולמה או דולמאד) הוא אורז גרגירי קצר או בינוני.

לסוגי אורז אלו יש תכולת עמילן גבוהה יותר בהשוואה לאורז ארוך גרגר, מה שעוזר לגרגרים להיצמד זה לזה ולשמור על צורתם בעת הבישול.

זה חשוב במיוחד בהכנת עלי גפן ממולאים, מכיוון שאתה רוצה שהמילוי יחזיק יחד ולא יתפרק כאשר אתה חותך או נוגס בהם.

כמה זנים נפוצים של אורז קצר או בינוני שעובדים היטב עבור עלי גפן כוללים:

  • אורז ארבוריו
  • אורז קלרוז
  • אורז בלדו טורקי

זני אורז אלו ידועים ביכולתם לספוג טעמים היטב ובמרקם המעט דביק בעת בישולם, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור המנה הזו.

בגדול – סוגי אורז המתאימים לסושי ולריזוטו, לרוב יתאימו גם להכנת עלי גפן.

איזה אורז הכי מתאים לעלי גפן?

עלי גפן

לצפייה במתכונים של עלי גפן באתר.

להלן מספר טיפים להכנת עלי גפן

  • בחרו עלי גפן טריים או משומרים: עלי גפן טריים זמינים בדרך כלל בעונת בציר הענבים, בעוד שעלי גפן משומרים ניתן למצוא בכל ימות השנה ברוב חנויות המכולת או השווקים הים תיכוניים. אם משתמשים בעלי גפן משומרים, הם יהיו ארוזים במלח, לכן חיוני לשטוף אותם היטב מתחת למים קרים כדי להסיר עודפי מלח ולאחר מכן להלבין אותם במים רותחים במשך כמה דקות כדי לרכך אותם לפני השימוש.
  • מסירים את הגבעולים: לפני המלית קוטמים בזהירות את הגבעולים מעלי הגפן בעזרת סכין חדה או מספריים למטבח. הגבעולים יכולים להיות קשים וקשים לאכילה, ולכן הסרתם תבטיח מרקם טוב יותר במנה המוגמרת.
  • להלבין עלי גפן טריים: אם משתמשים בעלי גפן טריים, יש להלבין אותם במים רותחים במשך 1-2 דקות כדי לרכך אותם ולהפוך אותם לגמישים יותר לגלגול. לאחר ההלבנה, העבירו מיד את העלים לקערת מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול, ואז מסננים ומייבשים.
  • שכבו את העלים: בעת הכנת עלי הגפן, סדרו את עלי הגפן כשהצד המבריק כלפי מטה על משטח העבודה שלכם. זה יבטיח שהצד האטרקטיבי יותר של העלה נראה בצד החיצוני של הגליל המוגמר.
  • אל תמלאו יותר מדי: כשמוסיפים את מלית האורז לעלי הגפן יש להשתמש בכמות מתונה ולהימנע ממלית יתר. זה יקל על גלגול העלים וימנע מהמילוי להישפך החוצה במהלך הבישול. זכור שהאורז יתרחב תוך כדי בישולו, לכן חיוני להשאיר מעט מקום להתרחבות.
  • מגלגלים בחוזקה: כדי להבטיח שעלי הגפן ישמרו על צורתם במהלך הבישול, גלגלו אותם בחוזקה והכניסו את הדפנות תוך כדי. זה יעזור לאטום את המילוי ולמנוע את התפרקות העלים בסיר.
  • מבשלים בזהירות: מסדרים את עלי הגפן הממולאים בסיר, עם צד התפר כלפי מטה, ומניחים מעל הלחמניות צלחת חסינת חום או מכסה קטן כדי להכביד ולשמור במקומן במהלך הבישול. מבשלים את הדולמה על אש נמוכה, ומאפשרים להם להתבשל בעדינות בנוזל הבישול עד שהאורז מבושל לגמרי והעלים רכים. זה יכול לקחת בין 30 דקות לשעה, תלוי בגודל הלחמניות ובסוג האורז המשמש.

ביצוע הטיפים האלה יעזור לכם להכין עלי גפן ממולאים טעימים ומבושלים בצורה מושלמת, שבטוח ירשימו את המשפחה והחברים שלכם.

בהצלחה!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן