אוכל זה החיים

כמה קלוריות יש בבננה? יתרונות תזונתיים של בננות ועוד

כמה קלוריות יש בבננה

אז…כמה קלוריות יש בבננה?

תכולת הקלוריות של בננה יכולה להשתנות בהתאם לגודלה. בממוצע:

  • בננה קטנה (בערך 10 עד 12 ס"מ) מכילה כ-90 קלוריות.
  • בננה בינונית (בערך 13 עד 15 סנטימטרים) מכילה כ-105 קלוריות.
  • בננה גדולה (16 עד 20 אינץ' אורכה) מכילה כ-120 קלוריות.

ערכים אלה הם הערכות, ותכולת הקלוריות בפועל עשויה להשתנות מעט בהתבסס על גודל הבננה הספציפית והבשלה.

ערכים תזונתיים של בננה – עד כמה בננה זה בריא?

בננות הן לא רק חטיף נוח וטעים אלא גם מציעות שפע של יתרונות בריאותיים, מה שהופך אותן לתוספת נהדרת לתזונה מאוזנת:

עשירות בחומרים מזינים: בננות הן מקור מצוין למספר ויטמינים ומינרלים, במיוחד אשלגן, ויטמין C, ויטמין B6 וסיבים. הם גם מספקים מעט מגנזיום וחלבון.

בריאות הלב: תכולת האשלגן הגבוהה בבננה מועילה לבריאות הלב. אשלגן מסייע בשמירה על רמות לחץ הדם וקשור להפחתת הסיכון לשבץ מוחי.

בריאות מערכת העיכול: בננות מכילות כמות משמעותית של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ועוזרים בשמירה על יציאות סדירה. בננות לא בשלות מכילות גם עמילן עמיד, שיכול לפעול כפרה-ביוטיקה ולקדם את בריאות המעיים.

חיזוק אנרגיה: הפחמימות בבננות מספקות מקור אנרגיה מהיר, מה שהופך אותן לבחירה פופולרית בקרב ספורטאים וחובבי כושר לחטיף לפני אימון או התאוששות לאחר אימון.

ירידה במשקל: בעוד שבננות דלות יחסית בקלוריות, הן מתמלאות בשל תכולת הסיבים והמים שלהן. זה יכול לעזור לשלוט בתיאבון ולקדם ניהול משקל כאשר הוא נכלל כחלק מתזונה מאוזנת.

ויסות מצב הרוח: בננות מכילות טריפטופן, חומצת אמינו שהגוף הופך לסרוטונין, נוירוטרנסמיטר המסייע לשיפור מצב הרוח ולהפחתת מתח. ויטמין B6 בבננות מסייע גם בסינתזה של סרוטונין ודופמין.

תכונות נוגדות חמצון: בננות הן מקור טוב למספר נוגדי חמצון, כולל דופמין וקטצ'ינים. נוגדי חמצון אלו קשורים ליתרונות בריאותיים רבים, כולל מופחת הסיכון למחלות לב ומחלות ניווניות.

בקרת סוכר בדם: למרות המתיקות שלהן, לבננות יש אינדקס גליקמי נמוך עד בינוני, מה שאומר שהן משחררות סוכר לאט לזרם הדם. זה עוזר לשליטה ברמת הסוכר בדם, במיוחד עבור בננות ירוקות או בוסר בשל תכולת העמילן העמידה שלהן.

ספיגת חומרים מזינים: בננות מועילות לשיפור הספיגה של חומרים מזינים מסוימים, במיוחד סידן, בשל התרכובות הפרה-ביוטיות שלהן.

בריאות העור: החומרים המזינים בבננות, כולל ויטמינים C ו-B6, תורמים לשמירה על עור בריא. ויטמין C, נוגד חמצון, מסייע בייצור קולגן, בעוד ויטמין B6 חיוני לשלמות העור.

שילוב בננות בתזונה יכול לתמוך בבריאות הכללית, בתנאי שהן נצרכים כחלק מתזונה מגוונת ומאוזנת.

אוהבים בננות? בידקו את המתכוני בננה שלנו באתר >>

כמה בננות כדאי לאכול ביום?

מספר הבננות הנחשבות בסדר לאכילה ביום יכול להשתנות בהתאם לצרכים התזונתיים האישיים, מצב הבריאות הכללי ודרישות הקלוריות.

בדרך כלל, רוב האנשים יכולים לאכול בבטחה בננה אחת עד שתיים ביום.

להלן מספר שיקולים לקביעת הסכום הנכון:

איזון תזונתי: בננות הן מזינות אך אכילה מגוונת בתזונה היא חיונית לקבלת כל אבות המזון הדרושים. צריכת יתר של כל מזון בודד עלולה להוביל לחוסר איזון תזונתי.

צריכת קלוריות: כל בננה מכילה בערך 90 עד 120 קלוריות, תלוי בגודל שלה. שילוב בננות בתזונה שלך צריך להתאים לצרכים הקלוריים היומיומיים שלך.

מצבים בריאותיים: אנשים עם מצבים בריאותיים מסוימים צריכים לשקול את צריכת הבננה שלהם בזהירות רבה יותר. לדוגמה, מכיוון שבננות עשירות באשלגן, אלו הסובלים מבעיות בכליות צריכים לעקוב אחר הצריכה שלהם, מכיוון שגופם לא יוכל לעבד עודפי אשלגן ביעילות.

ניהול משקל: אם אתה צופה במשקל שלך, שקול כיצד בננות משתלבות בצריכת הקלוריות הכוללת שלך. הם בחירה בריאה יותר מחטיפים ממותקים אך יש לאכול אותם במתינות.

רמת פעילות גופנית: אנשים פעילים או ספורטאים עשויים לאכול יותר בננות כדי לחדש אנרגיה ואלקטרוליטים, במיוחד אשלגן, לאחר אימונים אינטנסיביים.

באופן כללי, בננה אחת עד שתיים ביום היא תוספת בריאה לתזונה מאוזנת עבור רוב האנשים. אם יש לך הגבלות תזונתיות או מצבים בריאותיים ספציפיים, כדאי להתייעץ עם ספק שירותי בריאות או דיאטנית.

מהו הזמן הטוב ביותר לאכול בננה?

הזמן הטוב ביותר לאכול בננה תלוי ביעדי הבריאות האישיים שלך, בשגרת היומיום ובאופן שבו הגוף שלך מגיב למזונות בשעות שונות של היום.

להלן כמה תרחישים שבהם ניתן לבצע אופטימיזציה של התזמון בהתבסס על יעדים נפוצים:

לאנרגיה ולפעילות גופנית: אכילת בננה לפני אימון, במיוחד 30 עד 60 דקות לפני, יכולה לספק לך דחיפה אנרגטית בשל תכולת הפחמימות שבה. לאחר אימון, בננה יכולה לעזור בחידוש מאגרי האנרגיה ולסייע בהתאוששות השרירים.

ניהול משקל: אם אתה משתמש בבננות כדי לסייע בניהול המשקל שלך, צריכתן בבוקר או כחלק מחטיף מאוזן יכולה לעזור לרסן את התשוקה ולספק שובע בשל תכולת הסיבים שלהן. הימנע מאכילת בננות מאוחר בלילה אם אתה צופה בצריכת הקלוריות שלך, מכיוון שהם חטיפים עתירי אנרגיה.

בריאות מערכת העיכול: אכילת בננה עם ארוחת הבוקר יכולה לתרום לצריכת הסיבים היומית שלך, לתמוך בבריאות מערכת העיכול. אם יש לך בעיות עיכול, תזמון צריכת הבננה שלך למועד שבו הבטן שלך רגועה ביותר יכול לעזור, שכן בננות בדרך כלל קלות לבטן.

בקרת סוכר בדם: אם יש לך סוכרת או שאתה עוקב אחר רמות הסוכר בדם, שילוב בננה עם חלבון או שומן בריא יכול לעזור לייצב עליות סוכר בדם. עדיף להימנע מצריכת בננות לבד על בטן ריקה אם אתה רגיש לסוכר.

וויסות מצב הרוח: מכיוון שבננות יכולות לסייע בייצור הסרוטונין בשל תכולת הוויטמין B6 שלהן, אכילה כזו בזמן לחץ או כאשר אתה זקוק לחיזוק מצב הרוח יכולה להיות מועילה.

בסופו של דבר, הזמן ה"טוב ביותר" משתנה בהתאם לצרכים ולמטרות האישיות. עבור רוב האנשים, בננות יכולות להוות תוספת בריאה לתזונה שלהם בכל שעה ביום, כל עוד הן נצרכות כחלק מתזונה מאוזנת. אם יש לך מצבים בריאותיים ספציפיים או צרכים תזונתיים, עדיף להתייעץ עם ספק שירותי בריאות או דיאטנית.

עם מה כדאי לאכול בננה?

בננות הן צדדיות להפליא ומשתלבות היטב עם מגוון רחב של מרכיבים, מה שהופך אותן למתאימות למנות מתוקות ומלוחות כאחד. אז מה הולך טוב עם בננה?

הנה כמה זיווגים פופולריים:

  • חמאת בוטנים: השילוב של בננה וחמאת בוטנים הוא קלאסי, ומציע שילוב של טעמים מתוקים ואגוזים. זה נהדר על כריכים, בשייקים, או כחטיף.
  • שוקולד: בננות טבולות בפרוסות שוקולד או בננה המוספות לקינוחי שוקולד יוצרות שילוב טעמים מענג.
  • מוצרי חלב: יוגורט, חלב וגלידה משתלבים היטב עם בננות, במיוחד בשייקים או בקינוחים.
  • דגנים ודגנים: הוספת פרוסות בננה לדגנים או לשיבולת שועל מגבירה את המתיקות והערך התזונתי שלהם.
  • אגוזים: שקדים, אגוזי מלך ופקאן משלימים את הבננות במוצרי מאפה או כתוספת לשיבולת שועל או יוגורט.
  • דבש: טפטוף דבש על בננות משפר את המתיקות הטבעית שלהן, מה שיוצר פינוק פשוט אך טעים.
  • פירות יער: שילוב של בננות עם פירות יער כמו תותים, אוכמניות או פטל יוצר סלט פירות או שייק מזין וטעים.
  • קינמון: פיזור קינמון על בננות מוסיף חמימות ותיבול, מה שמושך במיוחד במוצרי מאפה או בעת קרמל בננות.
  • נוטלה: ממרח שוקולד אגוזי לוז משתלב נפלא עם בננות, במיוחד בקרפים, כריכים או פנקייקים.
  • שיבולת שועל: בננות ושיבולת שועל משתלבים היטב במוצרי מאפה כמו עוגיות ולחם בננה או במנות ארוחת בוקר כמו שיבולת שועל.
  • קוקוס: פתיתי קוקוס, חלב קוקוס או חמאת קוקוס יכולים לשפר מנות וקינוחים בטעם טרופי עם בננה.
  • סירופ מייפל: יציקת סירופ מייפל על בננות יכולה להעלות פנקייקים, וופלים או פרנץ' טוסט.
  • תבלינים: תבלינים כמו אגוז מוסקט, הל וג'ינג'ר יכולים להשלים את הטעם של בננות, במיוחד באפייה.

צמדים אלה מציגים את הרבגוניות של בננות במגוון יישומים קולינריים, ממנות ארוחת בוקר וחטיפים ועד קינוחים ושייקים.

לבריאות!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן