איך לבחור אבטיח כמו מקצוען על חלל?

בחירת אבטיח

בחירת אבטיח מושלם יכולה להרגיש כמו קצת אומנות, אבל יש כמה טיפים שתוכלו לעקוב אחריהם כדי לבחור אבטיח בשל ועסיסי כמו מקצועני על חלל.

אז…איך בוחרים אבטיח כמו שצריך?

  • לבדוק את נקודת השדה: חפשו את נקודת השדה של האבטיח, האזור שבו הוא נח על הקרקע. כתם צהוב שמנת או כתום-צהוב מעיד על בשלות, בעוד כתם לבן או ירוק מרמז על תת-בשלות.
  • קליפת האבטיח: לאבטיח צריך להיות קליפה מוצקה וחלקה ללא שקעים, חבורות או חתכים. המשטח צריך להיות עמום, לא מבריק. מראה מבריק עשוי להצביע על כך שהוא לא בשל.
  • הרימו אותו: האבטיח צריך להרגיש כבד לגודלו, ללא קשר אם הוא גדול או קטן. משקל זה הוא אינדיקטור טוב לעסיסיות ותכולת מים גבוהה.
  • תן לזה חבטה: הקש על האבטיח עם פרקי האצבעות שלך. לאבטיח בשל יהיה צליל עמוק וחלול, בעוד שאבטיח בשל או בשל יתר על המידה יישמע עמום.
  • בדקו את הצורה: חפשו אבטיח שהוא סימטרי וללא בליטות לא סדירות. אי סדרים יכולים להצביע על כך שהפרי קיבל כמויות לא עקביות של שמש או מים במהלך הגידול, מה שעלול להשפיע על טעמו.
  • הסתכלו על ה"זנב": אם לאבטיח עדיין יש גבעול, בדקו את מצבו. זנב יבש מעיד על כך שהאבטיח בשל. אם הזנב ירוק, ייתכן שהוא נקטף מוקדם מדי ואולי לא היה בשל.
  • הגודל קובע? לפעמים, גדול יותר הוא לא תמיד טוב יותר. בחרו באבטיח שמרגיש מתאים לגודלו. אבטיחים גדולים במיוחד עשויים להיות בשלים מדי, וייתכן שאבטיחים קטנים מאוד לא פיתחו מספיק טעם.
  • קחו בחשבון את המגוון: ישנם זנים שונים של אבטיח, ולכל אחד יש את המאפיינים שלו. לדוגמה, זן שוגר בייבי קטן יותר אך ידוע במתיקות שלו, בעוד שהקרימזון סוויט גדול יותר ובעל זמן גידול ארוך יותר.

על ידי שילוב העצות הללו בתהליך הבחירה שלך, תגדיל את הסיכוי שלך לבחור אבטיח בשל, עסיסי וטעים. תהנו מהתהליך, ואל תהססו לבקש מעובדי התוצרת את עצותיהם או המלצותיהם – לעתים קרובות יש להם ידע רב על הפירות והירקות שבטיפולם.

אביטח זכר או נקבה?

המושג אבטיחים "נקבה" ו"זכר" הוא תפיסה שגויה נפוצה המושרשת במראה ובצורת הפרי, ולא בהבדלים ביולוגיים ממשיים.

לאבטיחים אין מגדר כמו לבעלי חיים, אבל אנשים משתמשים לעתים קרובות במונחים אלה כדי לתאר את הצורה והמתיקות של הפרי.

הנה מה שהם מתכוונים בדרך כלל כשהם מתייחסים לאבטיחים כ"נקבה" או "זכר":

אבטיחים "נשיים": אלה בדרך כלל עגולים ומלאים יותר. הרעיון הוא שלאבטיחים העגולים האלה יש יותר גרעינים והם מתוקים יותר, מה שהופך אותם לעדיפים לאכילה. המונח "נקבה" בהקשר זה הוא רק דרך דיבור להבדיל בין הצורה.

אבטיחים "זכרים": אבטיחים אלו לרוב מוארכים וגדולים יותר. אומרים שיש להם יותר תכולת מים ופחות טעם בהשוואה לאבטיחים ה"נקבים" ולפעמים נחשבים טובים יותר למיץ בשל תכולת המים הגבוהה שלהם. שוב, "זכר" הוא רק מונח המשמש לתיאור הצורה ולא המין הביולוגי של הפרי.

בבוטניקה, הפרחים של צמח האבטיח יכולים להיות זכר או נקבה. פרחי זכר מייצרים אבקה, ופרחי נקבה, שבבסיסם פרי זעיר, מתפתחים לאבטיח לאחר ההאבקה. עם זאת, הבחנה בוטנית זו אינה חלה על הפרי עצמו.

בבחירת אבטיח, במקום להתמקד במונחים המדוברים הללו, עדיף להשתמש בעצות הבחירה שהוזכרו קודם לכן, כמו בדיקת נקודת השדה, המשקל והקול של האבטיח, כדי להבטיח שבחרתם פרי טעים ובשל.

סוגים / זנים של אבטיחים שכדאי להכיר

אבטיחים מגיעים בסוגים שונים, לכל אחד מאפיינים ייחודיים משלו מבחינת גודל, צורה, צבע וטעם.

להלן כמה סוגים נפוצים של אבטיחים:

  • ארגמן מתוק: אחד הזנים הפופולריים ביותר, לאבטיחים מתוקים ארגמן יש צורה עגולה קלאסית עם פסים ירוקים כהים על קליפה ירוקה בהירה יותר. הבשר אדום עמוק, מתוק ועסיסי, מה שהופך אותו מושלם להנאה בקיץ. יש כאלה שאוהבים לאכול אבטיח עם גבינה בולגרית או משהו דומה.
  • שוגר בייבי: אבטיחי שוגר בייבי הם קטנים יותר בגודלם בהשוואה לזנים אחרים, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור יחידים או משפחות קטנות. יש להם קליפה ירוקה כהה ובשר אדום מתוק ופריך, מה שהופך אותם לפינוק מרענן בימים חמים.
  • ללא גרעינים: כפי שהשם מרמז, אבטיחים ללא גרעינים גדלים כך שיש להם פחות או ללא גרעינים. הם מגיעים בצורות וגדלים שונים, בדומה לאבטיחים מסורתיים, אך עם נוחות נוספת של חוסר גרעינים.
  • בובה צהובה: אבטיחי בובה צהובה הם זן ייחודי עם קליפה צהובה בוהקת ובשר מתוק וצהוב. יש להם טעם עדין יותר בהשוואה לאבטיחים מסורתיים בעלי בשר אדום, אבל הם מרעננים באותה מידה.
  • צ'רלסטון גריי: ידועים בגודלם הגדול ובצורתם המאורכת, לאבטיחים של צ'רלסטון גריי יש קליפה ירוקה בהירה עם פסים ירוקים כהים. הבשר פריך ומתוק, מה שהופך אותם לבחירה פופולרית לפיקניקים והתכנסויות.
  • Orangeglo: אבטיחי Orangeglo זוכים להערכה בזכות בשרם התפוז התוסס, שהוא מתוק ועסיסי להפליא. יש להם קליפה ירוקה כהה עם פסים חלשים ומהווים תוספת מדהימה מבחינה ויזואלית לכל מגש פירות.
  • ירח וכוכבים: על שם המראה הייחודי שלהם, לאבטיחי הירח והכוכבים יש קליפה ירוקה כהה מנומרת בכתמים צהובים קטנים, הדומים לכוכבים, וכתם צהוב אחד או שניים גדולים יותר הדומים לירח. הבשר מתוק וטעים, בדרך כלל נע בין ורוד לאדום.
  • קרם ססקצ'ואן: לזן הירושה הזה יש בשר לבן שמנת עם טעם מתוק ומתון. הקליפה ירוקה חיוורת עם פסים ירוקים כהים, והפרי ידוע בתכולת הסוכר הגבוהה ובמרקמו הפריך.

אלו הן רק כמה דוגמאות מהסוגים הרבים של אבטיחים הזמינים, כל אחד מציע פרופיל טעמים ייחודי משלו ומשיכה חזותית. בהתאם להעדפות שלך, אתה יכול לבחור בין זנים מסורתיים עם בשר אדום, אפשרויות ללא גרעינים, או אפילו אבטיחים בצבע ייחודי לחוויה מהנה וטעימה.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
אם אתם כאן כי אתם רוצים להכין סביצ'ה (Ceviche) ולא סגורים איזה דג הכי מתאים לסביצ'ה – אנחנו כאן כדי לעזור ולעשות לכם...
כמות הקלוריות בתפוח תלויה בגודל הפרי ובזן שלו, אבל בממוצע ניתן להעריך את הערכים הבאים: תפוח קטן (בערך 100 גרם): 50-60 קלוריות תפוח...
דילוג לתוכן