אוכל זה החיים

חלקי הפרה – המדריך המלא

חלקי הפרה

פרות מהוות מקור משמעותי לחלבון ברחבי העולם, ומציעות מגוון נתחים המתאימים לטעמים ולטכניקות בישול מגוונות.

סקירה מלאה זו מפרטת את חלקי הפרה השונים המשמשים לבשר:

  • צ'אק: נמצא בחלק הקדמי של הפרה, ליד הצוואר והכתפיים, בשר צ'אק טעים ורך כאשר הוא מבושל לאט. הוא מושלם עבור צלי, תבשילים וארוחות בבישול איטי. נתחים מאזור זה כוללים צלי צ'אק, סטייק צ'אק וסטייק ברזל שטוח.
  • צלעות: אזור הצלעות מוכר בזכות טעמו ורכותו הטעים. הוא אידיאלי לצלייה. נתחים פופולריים מאזור זה כוללים פריים ריב, סטייקים ribeye ושורט בקר.
  • מותן: החלציים מפוצלים לשני חלקים: החלציים הקצרים והסינטה. החלציים הקצרים, הממוקמים בחלק העליון-מרכז של הפרה, מייצרת נתחים נימוחים כמו T-bone, פורטרהאוס וסטייקים בניו יורק. הסינטה, שנמצאת לכיוון החלק האחורי של החלציים, מספקת סטייקים סינטה בטעם ונימוח וצלי תלת קצוות.
  • עגול: הקטע העגול מקורו ברגל האחורית והגבעה של הפרה. הוא רזה ונימוח במידה, מה שהופך אותו מתאים לצלייה או לבישול איטי. עגול עליון, תחתון עגול, עין של עגול וצלי גב הם נתחים אופייניים מאזור זה.
  • חזה: החזה מגיע משד הפרה או מהחזה התחתון. זהו נתח מאתגר ושומני שזקוק לבישול ממושך ואיטי כדי לפרק רקמות חיבור. חזה הוא מועדף לברביקיו, קורנדביף ופסטרמה.
  • צלחת: קטע הצלחת ממוקם מתחת לצלע ומספק נתחים שומניים ומלאי טעם כמו סטייק חצאית ושורט בקר. הנתחים האלה מושלמים לצלייה או לצלייה.
  • אגף: האגף הוא שריר ארוך ושטוח שנמצא מתחת לחלציים. סטייק פלנק הוא רזה וטעים אבל יכול להיות קשה אם לא מבושל נכון. לעתים קרובות הוא מושרה וצלוי בגריל או בשימוש במוקפצים ופג'יטות.
  • שוק: השוק נלקח מהחלק העליון של הרגל, ממש מעל הברך. זהו חתך קשוח ורזה עם רקמת חיבור בשפע, מה שהופך אותו מושלם לשיטות בישול איטיות ולחות כמו בישול. שוק בקר משמש לעתים קרובות במרקים ותבשילים.
  • פסולת: פסולת מתייחסת לאיברים הפנימיים של הפרה ולחלקים אחרים שאינם שרירים. אלה כוללים את הכבד, הכליות, הלב, הלשון, טריפה (רירית הקיבה) וזנב השור. הפסולת משמשת בדרך כלל במאכלים מסורתיים שונים וניתן לבשל אותם בטכניקות שונות כגון הקפצה, הטלה או הרתחה.

הכרת נתחי הבקר השונים ותכונותיהם יכולה לעזור לך לבחור את הנתח המתאים למתכון ולטכניקת הבישול שלך, ולהבטיח ארוחה מענגת ומספקת.

עכשיו, מה תעשו עם כל המידע הזה? תתחילו לבשל כמובן!

להלן כמה קישורים של קטגוריות מתכונים שיכולים לעזור לכם:

בהצלחה!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן